Presentatie parlementaire enquête gaswinning

24 februari 2023
Algemeen

Op vrijdag 24 februari 2023 ontvangt de Tweede Kamer het eindrapport van de parlementaire enquête gaswinning. De parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen heeft onderzoek gedaan naar de besluitvorming en de gevolgen van de gaswinning: de aardbevingen, schadeafhandelingen en versterking in Groningen. Op basis hiervan trekt de commissie conclusies en geeft advies.

Dit is een belangrijke dag en is bepalend voor de toekomst van velen. Onze burgemeester Cora-Yfke Sikkema is net als de andere Groninger burgemeesters aanwezig bij de overhandiging van het rapport. Dit vindt plaats in Zeerijp, de plaats waar op 8 januari 2018 een beving van 3,4 op de schaal van Richter plaatsvond.

Hoe kunt u het kijken?

U kunt de presentatie van het rapport op vrijdag 12.00 uur live volgen via de livestream van de Tweede Kamer en de app Debat Direct. Na de presentatie van het eindrapport aan de Tweede Kamer vindt er een persconferentie plaats.

Wilt u samen kijken?

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) stelt vrijdag haar locaties beschikbaar vanaf 12.00 tot 17.00 uur voor iedereen die de livestream gezamenlijk wil kijken, vragen heeft of in gesprek wil gaan. U kunt de adressen van de locaties vinden op de website van Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

Bijeenkomst voor inwoners

Op maandagavond 27 maart van 19.30 tot 21.00 uur is er in de gemeente Oldambt een bijeenkomst voor onze inwoners, ondernemers en betrokkenen. Een moment om de conclusies door te nemen en/of uw vragen of zorgen daarover te delen. Meer informatie over onder andere de locatie volgt zo snel mogelijk.