Recreëren in de gemeente

Het Oldambt vormt een prachtige omgeving voor dagtochten per auto, fiets of te voet. Er valt veel te zien en te beleven. Agenda’s met informatie over activiteiten en evenementen in het Oldambt vindt u op www.uitagendaoldambt.nl. Heeft u een activiteit die er nog niet bij staat? Laat het daar weten!

Beleid en uitvoeringsprogramma

Het

van de gemeente Oldambt en het

In dorpen zoals Beerta, Nieuw Beerta, Drieborg, Finsterwolde, Nieuwolda en Nieuw-Scheemda valt genoeg te bezichtigen en bezoeken. Bedrijven, musea, galerieën, molens of kerken kunnen een mooie onderbreking zijn van een recreatieve tocht in de omgeving.

Oude kerken

Op diverse plekken in het Oldambt staan oude kerken die een bezichtiging meer dan waard zijn. In juli en augustus zijn een aantal kerken opengesteld voor publiek. Ook is de toren in Winschoten dan open voor publiek. Over de andere monumentale kerken vindt u onder andere op de site www.groningerkerken.nl meer informatie.

Kunst en meer

Verder zijn in het Oldambt vele galerieën vooral moderne en figuratieve kunst te bezoeken. Neem eens een kijkje op www.blauwelint.nl en www.vvvoldambt.nl