Stadsdichter

Gemeente Oldambt heeft sinds 2014 een stadsdichter. Met het aanstellen van een stadsdichter (voor een periode van telkens twee jaar) geeft onze gemeente aan belang te hechten aan kunst en cultuur. In een mooie gemeente als de onze kunnen we dat belang niet genoeg onder de aandacht brengen.

De opdracht aan de stadsdichter is om op creatieve, passende (en pakkende) wijze bijzondere activiteiten en gebeurtenissen die in onze gemeente plaatsvinden, te verwoorden in gedichten.

Sinds 2020 is Richard Nobbe de stadsdichter van Oldambt. Zijn voorgangers waren respectievelijk Bianca Holst (2018-2020), Anke de Klerk-Kraster (2016-2018) en Rob Rosendahl (2014-2016).

Hieronder leest u informatie over de huidige stadsdichter.

Richard Nobbe, stadsdichter 2020-2022

Portret Richard Nobbe

Richard Nobbe (Winschoten, 1993) is dichter, columnist en theatermaker. Ondanks dat hij tegenwoordig in de stad Groningen woont, blijft hij een Oldambtster in hart en nieren.
Als stadsdichter richt hij zich vooral op het breder bekend maken van de dichtkunst binnen de gemeente. Ook is hij telkens opzoek naar kruisbestuivingen tussen verschillende soorten kunst. Samen met de inwoners van Oldambt wil hij hun verhalen een plek geven in de poëzie. De stijl van Nobbe kan worden omschreven als speels en experimenteel.

Richard is te bereiken via r.nobbe@hotmail.com.