Stageopdracht bedrijfskunde/IT/informatica op mbo 3-4 niveau

Kun jij de oplossing aandragen voor het  wicked problem bij de dienstverlening van gemeente Oldambt? Heb je kennis van bedrijfskunde, informatica en IT én zoek je een stage? Dan zijn we op zoek naar jou! De gemeente Oldambt heeft bij het team Informatie een:

Stageopdracht bedrijfskunde/IT/informatica op mbo 3-4 niveau

Wat ga je doen?

Voor het aanvragen van ICT middelen en het indienen van wijzigingsverzoeken heeft de gemeente Oldambt meerdere kanalen voor haar medewerkers zoals: de telefonische en  digitale servicedesk van onze IT leverancier, het serviceplein van het intranet, het benaderen van specifieke collega’s of een  verzoek via het team P&O. Om de dienstverlening te verbeteren en de medewerkers de mogelijkheid te geven om meerdere kanalen te gebruiken voor het indienen van een verzoek, wil het team Informatie één  centraal verzamelpunt waar alle meldingen binnenkomen en afgehandeld worden. Te denken valt aan een registratiesysteem waarin alle documentatie rondom de IT dienstverlening wordt geregistreerd. We streven ernaar om onze IT dienstverlening zo optimaal mogelijk in te kunnen richten en de kwaliteit te kunnen waarborgen. Is er een oplossing mogelijk die past bij onze IT inrichting en de cultuur van onze gemeente?

Met jouw stage bij team Informatie draag je bij aan het verbeteren van de IT dienstverlening binnen de gemeentelijke organisatie.  Jouw bijdrage bestaat uit het realiseren van een procesverbetering in de in- en uitdiensttreding van personeel en tussentijds wijzigingen. Daarbij moet een documentatiesysteem worden ingericht waarin gebruikersprofielen, licenties, IT middelen, overeenkomsten worden bijgehouden.

Wie ben je?

Je bent positief en onderzoekend ingesteld en hebt een flexibele werkhouding. Je bent in staat om je mondeling en schriftelijk uitstekend uit te drukken. In deze stageopdracht(en) ga je nauw samenwerken met een andere student, we vinden het daarom belangrijk dat je een echte teamplayer bent. Daarnaast kan je  inspelen op actuele zaken.

Jouw opleiding

• Je volgt een mbo-opleiding in de richting van IT of zakelijke dienstverlening
  • Je hebt kennis op het gebied van informatica en IT en procesinrichting binnen deze gebieden.
  • Je weet wat een wicked problem is. (´Je denkt dat de oplossing voorhanden ligt. Maar is dit wel de oplossing van het probleem? Of zijn er meerdere problemen?´)
  • Je kent de modellen van Looijen, ITIL, BISIL en het 9-vlaksmodel en kunt deze in de praktijk toepassen.

Competenties

Voor deze stageopdracht vinden we de volgende competenties belangrijk:  zelfstandigheid, creativiteit, explorerend vermogen en initiatief nemend.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een stageovereenkomst voor de duur van zes maanden. Tijdens je stage ontvang je een stagevergoeding van  € 250,- bruto per maand. Ook is het mogelijk om een reiskostenvergoeding te ontvangen op basis van het geldende tarief voor openbaar vervoer in de 2e klasse, ofwel  € 0,19 per kilometer. Je ontvangt deze reiskostenvergoeding alleen als je geen aanspraak meer kunt maken op een studenten OV jaarkaart met een weekabonnement.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze stageopdracht? Dan kun je contact opnemen met één van de informatie adviseurs; Jeanine Langkamp (06 21 22 24 02) of Yoran Tuinstra (06 21 17 63 37).

Solliciteren en procedure

Heb je interesse in deze opdracht, dan zien we je reactie graag tegemoet!  Dit kan per e-mail of op een andere creatieve manier. Je kan je interesse kenbaar maken door te mailen naar: informatiseringsvragen@gemeente-oldambt.nl. Nadat we je reactie hebben ontvangen zullen we contact opnemen  om de mogelijkheden te verkennen.

Over de gemeente Oldambt

Oldambt is een gemeente in Oost-Groningen met Winschoten als tweede winkelstad van de provincie. Oldambt is een dynamische gemeente, met trots en lef. Een gemeente met prachtige vergezichten en monumentale herenboerderijen, maar ook een gemeente met een stadskern, bedrijventerreinen en veel toerisme. Oldambt, een bundeling van oud en nieuw, een gebied met een rijke geschiedenis.

De organisatie is een uitdagende, waar voor medewerkers ruimte is voor ontwikkeling.

De gemeente Oldambt heeft ongeveer 38.000 inwoners en presenteert zich in de Omgevingsvisie met de volgende kernvisie: “in een eigentijdse, duurzame graanrepubliek en de water- en natuurgemeente is er ruimte voor pionieren”. “Als het er niet is, dan maken we het“.

Samen met bijna 400 collega’s werk je op basis van drie kernwaarden: ‘van buiten naar binnen’, ‘zelfredzaamheid’ en ‘verbinding’. Oldambt ontwikkelt zich steeds meer naar een netwerkorganisatie. Daarom zijn we op zoek collega’s die denken in oplossingen, die een ondernemersgeest hebben en die goed zijn in het samenbrengen van mensen en ideeën.

Over het team

Het team Informatie is onderdeel van het cluster Dienstverlening. Hierbij is het goed om te weten dat de gemeente Oldambt werkt aan het herhuisvesten van alle ambtenaren in 2023. Dit gaat gepaard met een nieuw werkplekconcept en het herijken van onze visie op dienstverlening. De uitwerking hiervan wordt binnen het programma Dienstverlening opgepakt.

Het team Informatie is verder onderverdeeld in een aantal subteams: belastingen, DIV, gegevensbeheer, functioneel- en applicatiebeheer, webteam en informatiemanagement & informatiebeveiliging. Het subteam Informatiemanagement is in deze opdrachtgever en zorgt voor de ondersteuning en begeleiding van de studenten. Dit team is verantwoordelijk voor het maken/onderhouden van beleid, projecten en advies rondom IT dienstverlening.