Stemmen in andere gemeente voor verkiezingen

Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer mag u ook in een andere gemeente in Nederland stemmen dan waar u staat ingeschreven. Bijvoorbeeld in de gemeente waar u werkt. Hiervoor heeft u een kiezerspas nodig.

De kiezerspas vraagt u aan bij de gemeente waar u op 1 februari 2021 staat ingeschreven.

Zo vraagt u een kiezerspas schriftelijk aan:

• Vul het aanvraagformulier voor een kiezerspas in.
  • Het formulier moet uiterlijk vrijdag 12 maart 2021 om 17.00 uur bij de gemeente zijn.
  • Heeft u al een stempas ontvangen? Stuur de stempas dan mee.

U kunt ook langskomen bij de gemeente.

• Kom uiterlijk vrijdag 12 maart 2021 voor 17.00 uur naar de gemeente.
  • U neemt mee:
    • uw stempas (als u die al heeft ontvangen)
    • uw identiteitsbewijs
  • Zorg dat u zich aan de coronamaatregelen houdt.

Woont u in het buitenland, maar bent u op de dag van de verkiezingen in Nederland? Vraag uiterlijk 3 februari 2021 een kiezerspas aan bij de gemeente Den Haag. Daarmee kunt u stemmen bij elk stembureau in Nederland.

U kunt een kiezerspas voor de Tweede Kamerverkiezingen aanvragen als:

• U mag stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen.
  • U een identiteitsbewijs heeft.
  • Uw identiteitsbewijs niet langer dan 5 jaar verlopen is.
AVG

Als u een aanvraag of melding doet, heeft de gemeente uw persoonsgegevens nodig. De gemeente behandelt uw persoonsgegevens zorgvuldig. In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat hoe de gemeente met uw persoonsgegevens moet omgaan.

De belangrijkste regels zijn:

• De persoonsgegevens waar de gemeente om vraagt, zijn nodig voor het afhandelen van uw aanvraag of melding.
  • De gemeente registreert en verwerkt uw gegevens op een veilige, vertrouwelijke en zorgvuldige manier.
  • De gemeente gebruikt uw gegevens alleen voor het verwerken van uw aanvraag of melding (of voor iets wat daar rechtstreeks verband mee heeft).
  • Uw persoonsgegevens blijven niet langer bewaard dan nodig is voor het verwerken van uw aanvraag of melding.
  • Andere organisaties krijgen uw gegevens alleen als dit wettelijk verplicht is.
  • Als u hierom vraagt, dan vertelt de gemeente u waarvoor de gegevens nodig zijn en wat ermee gebeurt.