Trainee

Ben jij recentelijk afgestudeerd of rond jij binnenkort een studie op minimaal hbo-niveau af? Ben je ambitieus en wil jij je tanden zetten in een maatschappelijk onderwerp binnen de gemeente Oldambt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Trainee

Voor 36 uur per week (1 fte)

Wat ga je doen?

De gemeente Oldambt werft voor de derde keer drie trainees! Je gaat als trainee twee jaar fulltime aan de slag met diverse projecten binnen één van de drie clusters binnen de gemeentelijke organisatie. In het eerste jaar volg je een uitdagend opleidingsprogramma. Dit programma is opgezet in samenwerking met de Hanzehogeschool en is gericht op zowel jouw persoonlijke als vakinhoudelijke ontwikkeling. In het tweede jaar wordt, op jouw initiatief, bezien welke andere opleidingen en trainingen relevant voor jouw ontwikkeling kunnen zijn. Je wordt begeleid door één van de clusterdirecteuren en wordt gekoppeld aan een buddy. Hij/zij is er vooral om jou wegwijs te maken binnen de gemeentelijke organisatie en je tijdens je opdrachten met raad en daad ter zijde te staan.

Trainee Dienstverlening (1)

Voor het cluster Dienstverlening wordt gezocht naar een trainee die een bijdrage levert aan het succesvol opzetten van een ‘proeftuin datagedreven werken’. Daarnaast ga je aan de slag met het opbouwen van specifieke rapportages en data-analyses. De aandacht zal hierbij in eerste instantie gericht zijn op het vlak van openbare orde, veiligheid en ondermijnende criminaliteit.

Trainee Ruimtelijke Zaken (2)

Binnen het Cluster Ruimtelijke zaken word je ingezet bij de uitrol van het Klimaatbeleidsplan. Daarnaast lever je een bijdrage aan diverse opgaven bij Erfgoed, Economische Zaken en Toerisme. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de gebiedsontwikkeling Oude Zijl in Bad Nieuweschans of het Boerderijenproject. Tot slot krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende in- en externe overleggen met bijvoorbeeld ondernemers en burgers.         

Trainee Maatschappelijke Zaken (3)

Het cluster Maatschappelijke zaken heeft een grote opgave op het gebied van de jeugdhulp, zowel inhoudelijk als financieel. Als trainee ga je werken aan een aantal projecten die voor het vervullen van deze opgave noodzakelijk zijn. Ook ga je de teamleider ‘jeugd’ ondersteunen bij activiteiten die passen binnen de noodzakelijke transformatie.

Wie ben jij als persoon?

Van onze trainees verwachten we dat je meer dan gemiddeld gedreven bent om aan de maatschappelijke onderwerpen te werken. Je vindt dat de gemeente daarin een interessante en belangrijke rol speelt en hebt een visie over de manier waarop aan deze rol invulling kan  worden gegeven. Je wilt jezelf verder ontwikkelen als ambtenaar van de toekomst en wilt graag bijdragen aan het veranderen van die ambtelijke omgeving.

Wat vragen we van jou?

Om goed invulling te kunnen geven aan het traineeship breng jij het volgende mee:

  • Je hebt minimaal een voor het werkveld relevante hbo opleiding afgerond of je staat op het punt om deze af te ronden.
  • Je beschikt over grote mate van eigen initiatief en zelfredzaamheid
  • Je bent nieuwsgierig, verwondert je graag, durft voor je mening te gaan staan en wil je kennis graag overdragen aan je omgeving. 
  • Je bent creatief, flexibel en een teamspeler die graag verbindt en regisseert.

Wat bieden wij jou?

  • Een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week, voor de duur van twee jaar.
  • Het salaris bedraagt € 2.198,00 bruto per maand.
  • Een maandelijks Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto salaris dat je naar eigen inzicht kan laten uitbetalen of kan inzetten voor diverse doeleinden zoals het bijkopen van extra vakantiedagen.
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid voor thuiswerken.
  • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP.
  • En een werkplek waar aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en je ruimte krijgt om naar eigen inzicht invulling te geven aan de gevraagde werkzaamheden.

Solliciteren

Herken jij je in deze vacature en ben je net zo enthousiast als wij? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. We vernemen graag waar/hoe jij van waarde kunt zijn binnen onze organisatie en binnen het betreffende cluster. Je mag je motivatie en cv sturen naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van ‘traineeship 2021 + (1), (2) of (3)’. Solliciteren kan tot en met 29 november 2020. We kijken uit naar je reactie!

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in deze vacature en heb je nog vragen, wil je meer weten over de sollicitatieprocedure of wil je meer gevoel krijgen bij onze organisatie? Dan kun je contact opnemen met Monique van Osch, adviseur opleiding, via 06 18 24 42 14of via sollicitaties@gemeente-oldambt.nl.

Procedure

Zodra de sluitingsdatum voor deze vacature gepasseerd is zullen we je zo spoedig mogelijk een terugkoppeling geven. Naar verwachting vinden de eerste kennismakingsgesprekken plaats in week 50 en 51. We streven ernaar het traineeship te laten beginnen op 1 februari 2021.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij gemeente Oldambt. Wij vergoeden de kosten die zijn verbonden aan de aanvraag van de VOG. Je hoeft de VOG pas aan te vragen als daar door ons om gevraagd wordt naar aanleiding van een gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.