Vacature Adviseur Afval en Circulariteit

Ben jij goed in het omgaan met burgers en bedrijven? En heb je affiniteit met het beleidsterrein afval? Dan zijn we op zoek naar jou!

Voor het team BORGG (Beheer, Openbare Ruimte, Gronden & Gebouwen) zoeken wij een enthousiaste en zelfstandige collega voor de functie van:

Adviseur Afval en Circulariteit

(Med. Ontwerp en Voorbereiding III)  36 uur per week (1,0 fte)

Wat ga je doen?

Als Adviseur Afval en Circulariteit vervul je een sleutelrol bij het opstellen en implementeren van ons vastgestelde afvalbeleid. In deze centrale positie ben je het aanspreekpunt voor de gecontracteerde bedrijven, de interne organisatie waaronder het Afvalbrengstation, de inzamelaars en de inwoners. 
Je ontwerpt nieuwe afval- en circulariteitsprojecten en werkt samen aan bestaande projecten zoals de voedselfiets. Daarnaast sta je ook aan de lat voor het opstellen van de Afvalstoffenverordening en hieraan gekoppelde uitvoeringsbesluiten.

Je bent medeverantwoordelijk voor de relevante budgetten en rapporteert hierover. Je communiceert en adviseert helder naar de betrokken wethouder(s) en collega’s. 
Jouw interesse voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van circulariteit, afval- en grondstoffen en de vertaling naar de praktijk maakt jou tot een onmisbare schakel in ons team en tussen ons team en de andere teams.

Wie ben je?

Je kunt en wilt verantwoordelijkheid nemen, je bent creatief in het vinden van oplossingen en weet op commerciële wijze te handelen. Daarnaast ben je je bewust van de context waarin je werkt, oftewel je bent omgevingsbewust en hebt voldoende overtuigingskracht om jouw ideeën uit te dragen.

Je hebt kennis van de taken op het gebied van afvalbeleid, circulariteit, duurzaamheidsvisies, Afvalwet- en regelgeving of je bent in staat deze kennis snel eigen te maken. 
Verder beschik je over een planmatige en servicegerichte houding en ben je analytisch en cijfermatig sterk. Je beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en ben je een prettige en stevige gespreks- en sparringpartner voor collega’s, partners en besturen. 
Je hebt een duidelijke affiniteit met de andere beleidsonderdelen binnen het team BORGG (wegen, openbare verlichting, riolering, verkeer & vervoer et cetera.). En je hebt ervaring met software en automatiseringssystemen zoals Geovisia (GBI), Word en Excel.

Je bent in staat zelfstandig te werken aan complexe zaken, te pionieren en je staat stevig in je schoenen.

Jouw opleiding en ervaring

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau in een passende richting.
  • Kennis van afval- en grondstoffen, inzameling, logistiek is een pré.
  • Kennis van de wetgeving en richtlijnen die gelden rondom afvalbeheer en circulaire economie.
  • Projectmatig kunnen werken.
  • Tot slot ben je in het bezit van rijbewijs B en heb je eigen vervoer.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een overeenkomst voor de duur van een jaar, die we bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden verlengen voor onbepaalde tijd. 

  • Het salaris bedraagt maximaal € 5247,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10). Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Generieke functie: Medewerker Ontwerp & Voorbereiding III. 
  • Bovenop het salaris ontvang je maandelijks een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. 
  • We bieden daarnaast aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibel werken, een thuiswerk vergoeding, een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP.
  • 26 vakantiedagen per jaar, met daarnaast de mogelijkheid om verlofuren bij te kopen, te sparen of te verkopen.  

Enthousiast geworden?

Heb je interesse in deze vacature, maar wil je eerst meer informatie? Bel dan met onze teammanager Gerda Kor (06-29603581) of de senior van het team Harry Karreman via 06-54372873.

Wil je liever direct solliciteren? Stuur dan je motivatie en CV uiterlijk 15 juni naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van je naam en vacaturenummer RZ23-05.

De eerste gesprekken met de selectiecommissie zijn gepland op maandag 24 juni 2024.

Netwerk

Heb je zelf al een leuke baan, maar ken je iemand in je netwerk die hier enthousiast van wordt? Voel je dan vrij om onze vacature te delen.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.