Vacature Adviseur NPG ‘ruimte en economie’

Ben jij die proactieve adviseur die snel kan schakelen in een dynamische omgeving? En kun jij verbinding maken tussen beleidsterreinen in het ruimtelijk en economisch domein en met beleidsterreinen daarbuiten in het kader van het Nationaal Programma Groningen?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Het cluster Ruimtelijke Zaken is op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie van:

Adviseur NPG ‘ruimte en economie’ (1,0 fte)

(Medewerker Ontwikkeling II) RZ21-004 voor 36 uren per week voor twee jaar

Wat ga je doen?

Adviseur

De gemeente Oldambt krijgt de komende jaren middelen uit het Nationaal Programma Groningen (NPG). Hiervoor hebben we een ambitieus programma opgesteld die we de komende jaren verder ontwikkelen en uitvoeren. Om vanuit het ruimtelijk en economisch domein de juiste inbreng en inzet hierin te leveren zoeken we een (senior) adviseur. Als (senior) adviseur ga je in deze uitdagende functie binnen het NPG een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het programma, het initiëren en aanjagen van nieuwe projecten en het (helpen) uitvoeren daarvan. Je werkt daarbij integraal en programmatisch, samen met collega’s van andere beleidsterreinen, zowel binnen het ruimtelijk domein als met de andere clusters en met andere organisaties.

Nationaal Programma Groningen

De regio Groningen heeft zwaar te lijden onder de aardbevingen. Tegelijk zijn er genoeg kansen voor Nederland en de regio die perspectief bieden. Met het NPG bouwen regio en Rijk met inwoners, (maatschappelijke) organisaties en bedrijven aan de toekomst van Groningen. Het programma is gericht op economische versterking, de kwaliteit van de leefomgeving en de energietransitie en duurzaamheid. Voor Oldambt is eind 2020 een lokaal programma opgesteld dat komende jaren verder ontwikkeld en uitgevoerd moet worden. Voor het NPG hebben we een programmateam die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het lokaal programma als ook de verbinding met andere programma’s. We doen dit samen met andere gemeenten en organisaties.

Naast het NPG spelen ook andere programma’s zoals de RegioDeal Oost-Groningen. Met de Regio Deal Oost-Groningen zetten wij ons, samen met het Rijk, in om de leefbaarheid van de regio te versterken. We zetten in op goede opleidingen, meer kans op werk, goede voorzieningen, het verbeteren van de gezondheid en het behouden van een mooie woonomgeving.

Je houdt je bezig met zaken als:

Het ontwikkelen van programma’s op meerdere samenhangende beleidsterreinen met de focus op het ruimtelijk en economisch domein;

 • Het ontwikkelen en leiden van projecten in het kader van het NPG en eventuele. andere programma’s (als bijvoorbeeld de RegioDeal Oost-Groningen);
 • Zorgen voor afstemming en samenhang ten aanzien van beleid dat strategisch dan wel tactisch van aard is;
 • Het monitoren en desgewenst bijsturen van projecten en activiteiten;
 • Afstemmen van de projectactiviteiten met de beleidsadviseurs binnen het cluster Ruimtelijke Zaken;
 • Participeren in het programmateam voor het NPG en de RegioDeal Oost-Groningen.

Welke competenties zijn van belang?

Voor alle medewerkers van de gemeente Oldambt gelden de volgende kerncompetenties:

 • Resultaatgericht
 • Klantgericht
 • Samenwerken

Daarnaast gelden specifiek voor deze functie nog de volgende competenties:

 • Ondernemingszin
 • Visie
 • Creativiteit
 • Omgevingsbewustzijn
 • Regisseren

Jouw opleiding en ervaring

Je hebt aantoonbare ervaring op WO-niveau. Je communiceert gemakkelijk en helder in gesprek en in (schriftelijke) advisering. Je hebt ruime beleidsmatige ervaring en hebt brede vakkennis specifiek binnen het ruimtelijk en/of economisch domein en bij voorkeur daarbuiten. Je hebt een strategische blik en bent tegelijk in staat om visie en ambities te vertalen naar concrete projecten. Het lukt jou om daarbij te bouwen aan coalities, binnen en buiten de organisaties, en wensen en belangen goed samen te brengen. Dat vraagt flexibiliteit en creativiteit. Je bent vaardig in het ontwikkelen van scenario’s en kunt projecten leiden, ontwikkelen en implementeren. Je bent resultaat- en actiegericht en beschikt over een goede politieke bestuurlijke sensitiviteit.

Binnen het cluster Ruimtelijke Zaken wordt in hoge mate zelfstandig gewerkt. Dit vraagt veel van medewerkers: open zijn naar collega’s, zelf lijnen uitzetten, eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen. Hierbij ben je in staat om in verbinding te treden met je collega’s binnen de organisatie. Je zoekt actief de verbinding met andere beleidsterreinen.

Wat bieden wij jou?

 • We bieden je een boeiende en uitdagende baan in een dynamische omgeving voor 36 uur per week (1 fte);
 • De functie heeft een tijdelijk karakter. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor twee jaar. Tijdens die periode wordt onderzocht of er mogelijkheden zijn om de functie te verlengen;
 • We staan voor deze functie ook open voor collegiale of niet-commerciële detachering;
 • Inschaling is afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring en ligt op niveau salarisschaal 11 van de cao Gemeenten, dit is maximaal € 5.169,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een maandelijks Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto salaris dat je naar eigen inzicht kan laten uitbetalen of kan inzetten voor diverse doeleinden zoals het bijkopen van extra vakantiedagen;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid voor thuiswerken;
 • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP;
 • En een werkomgeving waarin aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling.

Solliciteren

Herken jij je in deze vacature en ben je net zo enthousiast als wij? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. We vernemen graag waar/hoe jij van waarde kunt zijn binnen onze organisatie. Je mag je motivatie en cv sturen naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van vacaturenummer RZ21-004.

Solliciteren kan tot en met maandag 23 augustus 2021. We kijken uit naar je reactie!

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in deze vacature en heb je nog vragen of wil je meer gevoel krijgen bij onze organisatie? Dan kun je contact opnemen met Anton Saman (clusterdirecteur Ruimtelijke Zaken) via 06 53 40 53 78 (tot 1 augustus) of Erwin Vening (programmamanager NPG) via 06 52 63 44 32 (na 1 augustus). Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Dan kun je mailen naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij gemeente Oldambt. Wij betalen de kosten die zijn verbonden aan de aanvraag van de VOG. Je hoeft de VOG pas aan te vragen als daarom gevraagd wordt naar aanleiding van het gesprek.

Procedure

Deze vacature wordt zowel intern als extern opengesteld, waarbij interne kandidaten voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.