Vacature Adviseur openbare orde en veiligheid

Ben jij goed in analyseren en verbinden? Heb je affiniteit met alles wat te maken heeft met de openbare veiligheid? Dan zijn we op zoek naar jou!

Gemeente Oldambt is voor het team Vergunning, Toezicht en Handhaving (VTH) op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie van:

Adviseur openbare orde en veiligheid

Medewerker Ontwikkeling III

24-36 uur (0,6-1,0 fte) en uren en werkdagen in overleg

Wat ga je doen?

In deze functie ben je samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor het opstellen van beleid en tevens voor de uitvoering van een aantal taken op het gebied van openbare orde en veiligheid. De onderdelen APV-, horeca-, prostitutie- en BIBOB-beleid zijn daarvan de belangrijkste. Zo ga je het vernieuwde BIBOB beleid implementeren en het bestaande Drugs- en prostitutiebeleid herijken.

Op het gebied van veiligheid ben je een sparringpartner voor de burgemeester. Je bent daarom goed bekend met de diverse bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van veiligheid of bent bereid hierop te investeren.

Je hebt een antenne voor communicatie en bent op de hoogte van wat er leeft in het werkveld en de (bestuurlijke) omgeving.

Daarnaast ben je ook bekend met de taken en verantwoordelijkheden van de gemeentelijke BOA’s. Je vervult hierbij een rol als coördinator en procesbewaker en draagt zorg voor de vertaling van vastgesteld beleid en toetst en evalueert de uitvoering.

Je werkt nauw samen met de collega’s binnen het team VTH maar ook met de coördinator integrale veiligheid van de cluster Dienstverlening en de diverse ketenpartners.

Jouw opleiding en ervaring

Om deze functie goed uit te kunnen voeren is het van belang dat je:

• Beschikt over minimaal een HBO werk- en denkniveau;
  • Ervaring hebt in een politiek-bestuurlijke omgeving;
  • Affiniteit hebt met vraagstukken op het gebied van openbare orde en veiligheid.

Verder wordt er nadrukkelijk waarde gehecht aan persoonlijkheid en drijfveren.

Competenties

Voor alle medewerkers van gemeente Oldambt gelden de volgende kerncompetenties:

• Resultaatgericht
  • Klantgericht
  • Integraal samenwerken

Daarnaast gelden voor deze functie de volgende competenties:

• Ondernemingszin
  • Creativiteit
  • Visie
  • Omgevingsbewustzijn
  • Regisseren

Wat bieden wij jou?

• Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor een jaar die we bij goed functioneren omzetten in een aanstelling voor onbepaalde tijd.
  • Over het aantal uren is overleg mogelijk.
  • De functie is ingedeeld in functieschaal 10 van de cao Gemeenten. Dit is maximaal € 4.671,- bruto op basis van een 36-urige werkweek (peildatum april 2022). Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
  • Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) worden ingezet voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of kan je laten uitbetalen.
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid voor thuiswerken.
  • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP.
  • Een werkomgeving waarin aandacht voor elkaar, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling vanzelfsprekend is.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in deze vacature of heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Brecht Rink, teamleider VTH via 06 11 15 64 99. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Dan kun je contact opnemen met team P&O via sollicitaties@gemeente-oldambt.nl.

Solliciteren

Je kan reageren op deze vacature tot en met zondag 22 mei. Dit kan per e-mail of op een andere creatieve manier, maar in elk geval voorzien van een actueel cv. Richt je sollicitatie aan sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van RZ22-02.

We kijken uit naar je reactie!

Procedure

Deze vacature wordt zowel intern als extern open gesteld, waarbij interne kandidaten voorrang hebben. De eerste gesprekken met de selectiecommissie vinden naar verwachting plaats in week 21.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Het kunnen overleggen van een VOG is een voorwaarde voor het in dienst treden bij gemeente Oldambt. Oldambt draagt de kosten die verbonden zijn aan de aanvraag VOG.

Over de werkgever

Oldambt is een gemeente in Oost-Groningen met Winschoten als tweede winkelstad van de provincie. Oldambt is een dynamische gemeente, met trots en lef. Een gemeente met prachtige vergezichten en monumentale herenboerderijen, maar ook een gemeente met een stadskern, bedrijventerreinen en veel toerisme. Oldambt, een bundeling van oud en nieuw, een gebied met een rijke geschiedenis.

De organisatie is een uitdagende, waar voor medewerkers ruimte is voor ontwikkeling.

De gemeente Oldambt heeft ongeveer 38.000 inwoners en presenteert zich in de Omgevingsvisie met de volgende kernvisie: “in een eigentijdse, duurzame graanrepubliek en de water- en natuurgemeente is er ruimte voor pionieren”. “Als het er niet is, dan maken we het“.

Samen met bijna 350 collega’s werk je op basis van drie kernwaarden: ‘van buiten naar binnen’, ‘zelfredzaamheid’ en ‘verbinding’. Oldambt ontwikkelt zich steeds meer naar een netwerkorganisatie. Daarom zijn we op zoek collega’s die denken in oplossingen, die een ondernemersgeest hebben en die goed zijn in het samenbrengen van mensen en ideeën.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.