Vacature Ambtenaar van de burgerlijke stand

Durf jij je mening over een werkwijze op een positieve manier in te brengen in een team? Ben je kritisch en beschik je over een flinke dosis inlevingsvermogen? Heb je daarnaast affiniteit met IT en kennis op het gebied van burgerzaken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor het team burgerlijke stand zijn wij op zoek naar twee enthousiaste collega’s voor de functie

Ambtenaar van de burgerlijke stand

2x24 uur per week (0,67)

Wat ga je doen?

Als ambtenaar van de burgerlijke stand maak je aan de hand van complexe wet- en regelgeving akten op van de burgerlijke stand. Hierbij pas je zo nodig internationaal privaatrecht (IPR) en buitenlands personen- en familierecht toe. Je plaatst latere vermeldingen bij registerakten, onder andere op basis van beschikkingen van de rechtbank, Koninklijke Besluiten, verzoeken van burgers et cetera. Je toetst rechtbankbeschikkingen en overige complexe documenten op juistheid en volledigheid. Je dient verzoeken in bij de officier van justitie en de rechtbank ten bate van akteverbeteringen. Je beoordeelt meldingen voorgenomen huwelijk en geregistreerde partnerschappen en voltrekt incidenteel huwelijken en geregistreerde partnerschappen op het gemeentehuis.

Wie in onze gemeente woont en van niet-Nederlandse afkomst is, maar wel graag Nederlander wil worden, kan tevens bij jou terecht. Dat geldt ook voor mensen die hun naam willen wijzigen of een andere complexe vraag hebben rondom naam of nationaliteit. Jij geeft voorlichting en beantwoordt vragen. Daarnaast handel je de verschillende aanvragen af: je controleert of aan alle voorwaarden is voldaan, of alle documenten in de juiste vorm of taal aanwezig zijn en verwerkt de aanvragen administratief. Tot slot zorg je voor de mutaties in de basisregistratie personen.

Een verantwoordelijke functie, waarbij het net zoveel gaat om klantvriendelijke dienstverlening op hoog niveau, als om zorgvuldigheid en het op de juiste manier controleren van de herkomst en legitimiteit van (buitenlandse) documenten.

Wie ben je?

Om deze functie goed uit te kunnen voeren vinden we het belangrijk dat je je ervaring en grote kennis van de burgerlijke stand en naturalisatie/optie inzet in je werk als ambtenaar van de burgerlijke stand. En dat je zo zorgt dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Je bent zorgvuldig en staat stevig in je schoenen. Je vindt het leuk om informatie te delen en over te brengen naar je collega’s om het kwaliteitsniveau binnen je team te verhogen.

Jouw opleiding en ervaring

• Je hebt tenminste een MBO-4 werk- en denkniveau.
  • Je hebt minimaal een afgeronde opleiding medewerker Burgerzaken of je bent bereid om deze opleiding te volgen.
  • Je hebt inzicht in gemeentelijke werkprocessen en hebt goede kennis van wet- en regelgeving op het gebied van burgerlijke stand en nationaliteit. Kennis van boek 1 en 10 van het Burgerlijk Wetboek en de Rijkswet op het Nederlanderschap is een must.
  • Je hebt ervaring met de applicaties iBurgerzaken / IZRM / Atos e-Suite
  • Je hebt affiniteit met IT.

Wat bieden wij jou?

• Een boeiende en uitdagende baan in een dynamische omgeving voor 24 uur per week.
  • Je krijgt een aanstelling voor een jaar die we bij goed functioneren omzetten in een aanstelling voor onbepaalde tijd.
  • Het salaris is gewaardeerd op schaal 8 van de cao Gemeenten (generieke functie: Medewerker Publiek I) met een bruto maandsalaris van maximaal € 3.732,-- (peildatum april 2022) op basis van een werkweek van 36 uur. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
  • Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen of het uitruilen van woon-werk kilometers. Je kunt het ook (maandelijks)laten uitbetalen.
  • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP.
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid voor thuiswerken.

Enthousiast geworden?

Heb je interesse in deze vacature, maar wil je eerst meer informatie? Bel of mail dan met onze teamleider Informatie Jeroen Kuijpens (06 21 30 55 38).

Wil je liever direct solliciteren? Stuur dan je motivatie en cv vóór zondag 27 november naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van vacaturenummer DV22-15.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.