Vacature Beleidsadviseur Vastgoed & Duurzaamheid (1,0 fte)

Heb je affiniteit met gemeentelijk vastgoed en duurzaamheid? Dan zijn we op zoek naar jou!

Het team Vastgoed is op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie van:

Beleidsadviseur Vastgoed & Duurzaamheid (1,0 fte)

(Medewerker Ontwikkeling II)

RZ21-005 voor 36 uur per week.

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur lever je een bijdrage aan het beleid ten aanzien van het gemeentelijk vastgoed. Je schrijft voorstellen voor bestuur en management over vastgoed ontwikkelingen in het algemeen en gemeentelijk vastgoed in het bijzonder. Je coördineert het gebruik van de gemeentelijke accommodaties en in dat kader organiseer je het accommodatieoverleg. Je verzorgt samen met de collega’s van het team Vastgoed de (strategische) aan- en verkopen van gronden en gebouwen. Tevens zorg je waar nodig voor de verhuur en/of verpachting van gemeentelijke accommodaties/-gronden. Je adviseert over de duurzaamheid van het gemeentelijk vastgoed en initieert projecten op dit gebied. In het verlengde hiervan beheer je tevens de energiecontracten/-budgetten en zorg je voor de monitoring van het energiegebruik va de gebouwen.

Je houdt bij het voorbereiden en uitvoeren van beleid en projecten rekening met politieke en maatschappelijke impact: het maken van strategische afwegingen en een goede burgerparticipatie is daarbij noodzakelijk, zeker daar waar er sprake is van tegenstrijdige belangen. In deze functie krijg je ook met grote financiële en politieke risico’s te maken. Daar weet je mee om te gaan. Verder bedenk je nieuwe werkwijzen en methodes en neem je de organisatie daarin mee.

Wie ben je?

We zoeken voor deze functie bovenal een enthousiaste teamspeler die er samen met zijn/haar collega’s voor de volle 100 % voor wil gaan. Daarnaast ben je gericht op samenwerking (met collega’s en externe partijen), analytisch, prestatiegericht en kun je helder en overtuigend communiceren. Je hebt veel energie, neemt initiatief, en wilt graag dingen voor elkaar krijgen. Je beschikt over goede sociale vaardigheden, bent stressbestendig, en weet mensen met je mee te krijgen. Voor het opstellen van bijvoorbeeld besluitvormingsdocumenten beschik je over uitstekende schriftelijke vaardigheden.

Jouw opleiding en ervaring

Je hebt minimaal een hbo-opleiding op het gebied van vastgoed (bijvoorbeeld  Bouwtechniek of Vastgoed en Makelaardij). Ook heb je ervaring met advisering op het gebied van duurzaamheid van gemeentelijk vastgoed. Je bent bekend met het functioneren binnen een bestuurlijke omgeving. Als stevige gesprekspartner weet je daarbij het vertrouwen van bestuurders te winnen.

Competenties

Voor alle medewerkers van de gemeente Oldambt gelden de volgende kerncompetenties:

• Resultaatgericht
  • Klantgericht
  • Samenwerken

Daarnaast gelden voor deze functie de volgende competenties:

• Ondernemingszin;
  • Creativiteit;
  • Visie;
  • Omgevingsbewustzijn;
  • Regisseren.

Wat bieden wij jou?

• Een zeer veelzijdige functie met verantwoordelijkheden in een informele organisatie waar creativiteit en vernieuwing gestimuleerd worden.
  • Een overeenkomst voor de duur van een jaar, die we bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden verlengen voor onbepaalde tijd.
  • De functie is ingedeeld in functieschaal 11 van de Cao Gemeenten, dit is maximaal € 5.169,- bruto op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
  • Een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto salaris dat je naar eigen inzicht kan laten uitbetalen of kan inzetten voor diverse doeleinden zoals het bijkopen van extra vakantiedagen.
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid voor thuiswerken.
  • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP.
  • Een werkomgeving waarin aandacht is voor elkaar en voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Douwe Oosterkamp, teamleider Vastgoed via 06 18 30 23 25.

Solliciteren

Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 29 augustus. Je kunt je sollicitatie richten aan sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van vacaturenummer RZ 21-005. De (eerste) gesprekken zijn vooralsnog gepland op donderdag 9 september.

We kijken uit naar je reactie!

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij gemeente Oldambt. Wij betalen de kosten die zijn verbonden aan de aanvraag van de VOG. Je hoeft de VOG pas aan te vragen als daarom gevraagd wordt naar aanleiding van het gesprek.

Procedure

Deze vacature wordt zowel intern als extern vacant gesteld, waarbij interne kandidaten voorrang hebben.

Over de organisatie

Oldambt is een gemeente in Oost-Groningen met Winschoten als tweede winkelstad van de provincie. Oldambt heeft een regionaal verzorgingsgebied en is een dynamische gemeente met trots en lef. Een gemeente met prachtige vergezichten en monumentale herenboerderijen, maar ook een gemeente met een stadskern, bedrijventerreinen en veel toerisme. De organisatie is een uitdagende, waar voor medewerkers ruimte is voor ontwikkeling.

De gemeente Oldambt heeft ongeveer 38.000 inwoners en presenteert zich in de Omgevingsvisie als volgt: “in een eigentijdse, duurzame graanrepubliek en de water- en natuurgemeente is er ruimte voor pionieren”. “Als het er niet is, dan maken we het“.

Met ongeveer 380 medewerkers werken we op basis van drie kernwaarden: ‘van buiten naar binnen’, ‘zelfredzaamheid’ en ‘verbinding’. Oldambt ontwikkelt zich steeds meer naar een netwerkorganisatie. Daarom zoeken we collega’s die denken in oplossingen, die een ondernemersgeest hebben en die goed zijn in het samenbrengen van mensen en ideeën.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.