Vacature Beleidsmedewerker/projectleider digitalisering

Wil jij bijdragen aan (internationale) projecten in deze groeiende gemeente? Wil jij bij ons de digitale agenda Oldambt 2022-2026 uitvoeren? En heb jij plezier in het samenwerken over culturele en landsgrenzen heen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor het team Ruimte & Economie zijn wij op zoek naar een ervaren en enthousiaste pionier voor de functie van:

Beleidsmedewerker/projectleider digitalisering

36 uur per week (1,0 fte)

Wat ga je doen?

Oldambt kan de digitale toekomst niet alleen vormgeven. De betrokkenheid van externe organisaties en andere overheden is cruciaal om het digitale klimaat in Oldambt een extra impuls te geven. Hiervoor leg je actief contacten met diverse partijen. Je bent geïnteresseerd in drijfveren van anderen, in wat zij Oldambt kunnen brengen en aan hoe Oldambt kan bijdragen aan hun succes. Je vertaalt die input naar concrete actie, beleid, nieuwe projecten en waar nodig naar (internationale) rapportages.

Je hebt vanuit jouw rol nauwe betrokkenheid met het MKB Digitaliseringsproject Oost-Groningen en het Digitaal Centrum Oldambt. Oldambt zet in op een verdere uitbouw van het Digitaal Centrum Oldambt naar een digitale hub in Oost-Groningen, een plek voor ontmoeting en inspiratie en een werkplaats waarbinnen overheid, onderwijs en ondernemers de handen ineenslaan om digitaliseringsvraagstukken op te lossen.

Binnen de gemeente heb je een pioniersrol om samen met de collega’s de vraagstukken over een goede digitaal vaardige samenleving op te pakken en daarvoor met voorstellen te komen. Daarnaast denk je actief mee in de versterking van de digitale dienstverlening en de digitale participatie. Deze actieve rol vervul je ook ten aanzien van de voorbereiding van digitaliseringsprojecten in het kader van het Nationaal Programma Groningen.

Oldambt kijkt graag verder dan de gemeentegrenzen en hecht aan internationale samenwerking. Speciaal op het gebied van digitalisering zoekt Oldambt naar inspiratie door en ontwikkelkansen met internationale partners. Op dit moment werkt Oldambt aan twee Europees gefinancierde Interreg projecten op het terrein van digitalisering. Jij levert vanuit jouw rol ook een actieve bijdrage aan die projecten en neemt deel aan de internationale uitwisseling. Samen met collega’s en (inter-)nationale contacten kijk je actief uit naar nieuwe samenwerkingen rondom digitale economie, digitale overheid en digitale geletterdheid.

Jouw opleiding en ervaring

  • Je functioneert op minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt (bij voorkeur) kennis en ervaring met digitalisering zoals omschreven.
  • Je beheerst de Duitse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?

  • Een boeiende en uitdagende baan in een internationale omgeving voor 36 uur per week. Ben je enthousiast, maar wil je liever minder uren werken? Dit is bespreekbaar.
  • De functie heeft een tijdelijk karakter voor de duur van één jaar die bij goed functioneren en ongewijzigde organisatie-omstandigheden wordt omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Het salaris is indicatief gewaardeerd op schaal 11 van de cao Gemeenten met een bruto maandsalaris van maximaal € 5.372,00 (peildatum april 2022) op basis van een werkweek van 36 uur. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
  • Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen of het uitruilen van woon-werk kilometers. Je kunt het ook (maandelijks)laten uitbetalen.
  • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP.
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid voor thuiswerken.

Enthousiast geworden?

Heb je interesse in deze vacature, maar wil je eerst meer informatie? Bel of mail dan met onze clusterdirecteur Ruimtelijke Zaken Anton Saman (06 53 40 53 78).

Wil je liever direct solliciteren? Stuur dan je motivatie en cv vóór maandag 5 december naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van vacaturenummer RZ22-08.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.