Vacature Casemanager Maatschappelijke Opvang

Word jij onze nieuwe Casemanager Maatschappelijke Opvang? 

Dak- en thuislozen die zich bij ons melden krijgen te maken met veel verschillende ambtenaren (KCC, Burgerzaken, Claim, Klantmanagement en Meldpunt Zorg en veiligheid), maar ook met een veelvoud aan hulpverleners extern, denk dan aan Leger des Heils, Limor, Wender etc. Om een betere dienstverlening te kunnen bieden willen wij gaan starten met lokale regievoering om zo het netwerk efficiënt in te kunnen regelen. We zoeken hiervoor 1 casemanager voor 24- 36 uur per week.

Casemanager Maatschappelijke Opvang

24-36 uur per week 

Wat ga je doen?

De casemanager wordt de lokale regievoerder, de spin in het web, rondom dak- en thuislozen, maar zeker ook in de preventie van dak- en thuisloosheid. Er is een complex netwerk rondom Maatschappelijke Opvang met veel betrokken partners, zowel intern als extern. Door een casemanager aan te wijzen stroomlijnen we het proces, de contacten binnen dit netwerk en zal de ondersteuning sneller kunnen worden ingezet. De casemanager zal ook aansluiting gaan vinden bij de vele projecten die er zijn, denk aan vroeg signalering, inburgering, domein overstijgende samenwerking bij grip op onbegrip etc. 

Jij hebt oog voor alle leefdomeinen, bent empathisch en resultaatgericht en gaat uit van de eigen kracht en zelfredzaamheid van de mensen. Deze doelgroep heeft een proactieve hulpverlening nodig. Jij voelt je betrokken bij de doelgroep en wilt graag een actieve rol spelen in hun hulpvraag. Mede door jouw enthousiasme en betrokkenheid zorg je samen voor een passend traject en behoud jij hierin de regie. Met als doel dat ze optimaal kunnen integreren in de samenleving.

Je komt te werken in het nieuw te vormen team Toegang Sociaal Domein waarin voor en met de burger wordt gewerkt binnen o.a. de Participatiewet, Jeugdwet en de Wmo. Het team bestaat uit ca. 70 betrokken collega’s/professionals.

Wie ben jij?

Om aan de rol van Casemanager goed invulling te geven vinden we het volgende belangrijk:

 • Je bent resultaatgericht en kan goed hoofd- en bijzaken onderscheiden.
 • Je hebt humor en weet wat wel en niet in je invloedssfeer zit.
 • Je weet op tijd op te schalen en je bent een betrouwbare partner voor alle ketenpartners.
 • Je bent een netwerker en hebt een onafhankelijke en innovatieve instelling.
 • Je houdt er van om de gemeente stevig te verbinden met de lokale partners en hun doelstellingen.
 • Je hebt oog voor de verschillende belangen, weet deze in goede banen te leiden en met elkaar te verbinden.

Daarnaast gelden voor deze functie de volgende competenties:

 • Ondernemingszin
 • Creativiteit
 • Visie
 • Omgevingsbewustzijn
 • Regisseren

Wat bieden wij jou?

 • Het betreft een functie voor de duur van 1 jaar. Daarna zal gekeken worden of de functie structureel wordt. 
 • Het betreft een nieuwe functie, de werkzaamheden moeten nog formeel gewaardeerd worden. We gaan bij in dienst name uit van inschaling schaal 9 van de Cao Gemeenten met een bruto maandsalaris van maximaal €4752 op basis van een werkweek van 36 uur. Inschaling is afhankelijk van opleiding, werkervaring en definitieve waardering van de functie.
 • Alle overige arbeidsvoorwaarden zoals het IKB en een verzekering bij Loyalis blijven ongewijzigd.

Procedure 

Deze vacature is zowel intern als extern vacant gesteld, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. De sollicitatiegesprekken zullen naar verwachting plaatsvinden in week 33 of 34.

Meer informatie?

Voor vragen en opmerkingen kan je contact opnemen met Oda Schuddebeurs (Projectleider/Inhoudelijk Coördinator Team Toegang Sociaal Domein) via 0625484879. Daarnaast kan je mailen naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl

Interesse?

Interesse gekregen na het lezen van de vacature? Solliciteren kan tot en met donderdag 11 juli 2024. Stuur je cv en motivatiebrief onder vermelding van je naam en vacaturenummer TSD24-02 naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl. We kijken uit naar jouw reactie!