Vacature Junior medewerker Beleid & beheer/ toezicht openbare ruimte

Ben jij goed in het omgaan met burgers en bedrijven? Heb je affiniteit met civiele technieken? Dan zijn we op zoek naar jou! Gemeente Oldambt is voor het team beheer en realisatie op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie van:

Junior medewerker Beleid & beheer/ toezicht openbare ruimte (Medewerker Ontwerp & Voorbereiding IV)

(vacaturenummer RZ 210)

Voor 36 uren per week (1 fte).

Wat ga je doen?

Als Junior Medewerker Beleid- & Beheer en Toezichthouder Openbare Ruimte ben je verantwoordelijk voor het beleid en beheer van o.a. de gladheidbestrijding, straatmeubilair/ABRI’s, vegen /onkruidbestrijding/ kolken en kabels & leidingen en werk je nauw samen met de beleidsmedewerker Wegen. Ook het afhandelen van meldingen van belanghebbenden (bewoners, bedrijven etc.) met betrekking tot voornoemde onderdelen behoren tot jouw takenpakket. Daarnaast houd je toezicht op infrastructurele projecten in de openbare ruimte.

Je verricht de werkzaamheden in opdracht en ter ondersteuning van de teamleider B&R, de senior B&R en de projectleider(s). De functie kenmerkt zich door een verscheidenheid aan (ondersteunende en uitvoerende) taken waarbij vakmanschap, samenwerken en een brede belangstelling belangrijke eigenschappen zijn.

Ook de volgende taken maken onderdeel uit van deze functie:

• Ondersteunen, adviseren en informeren van de Beleidsmedewerkers en projectleider(s) in de voorbereidings- en uitvoeringsfase;
  • Opstellen van werkomschrijvingen of bestekken, met bijbehorende kostenramingen, tekeningen etc.
  • Toetsen van ontwerpen, tekeningen, bestek en werkomschrijvingen op juistheid, volledigheid en uitvoerbaarheid;
  • Uitvoering van (besteks)controles, product- en procestoetsen op het uitbestede werk;
  • Controle van termijnstaten meer- en minderwerk en afwijkingen;
  • Uitdragen van jouw inhoudelijke expertise waar wenselijk en/of noodzakelijk;
  • Tijdige signalering en informeren aan de betrokkenen bij het niet behalen van de planning;
  • Eerste aanspreekpunt voor aannemers, nutsbedrijven, gebruikers en bewoners.

Wie ben je?

Je bent dienstbaar aan het bestuur, burgers/bedrijven en collega’s. De competenties enthousiasme, lef, creativiteit, zelfredzaamheid, initiatief, verbinden en samenwerkingsgericht zijn je op het lijf geschreven. Je kunt goed luisteren, je bent oplossingsgericht en staat open voor feedback.

Je durft verantwoordelijkheid te nemen en bent in staat om binnen jouw functie financieel goed te opereren. Tevens ben je bereid om over jouw eigen taakgrenzen heen te kijken. Je ademt klantgerichtheid uit en bent alert op de signalen uit de interne en externe omgeving.

Jouw opleiding en ervaring

• Je hebt een relevante afgeronde Hbo opleiding in de richting Civiele Techniek.
  • Je hebt een duidelijke affiniteit met de beleidsonderdelen binnen B&R (wegen, groen, water, verkeer & vervoer, OVL etc.).
  • Je beschikt  over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
  • Je hebt ervaring met software en automatiseringssystemen zoals AutoCad, Geovisia (GBI), Word/Excel.
  • Het spreken en begrijpen van de Groninger Taal kan een belangrijk hulpmiddel zijn bij het (goed) uitvoeren van de werkzaamheden
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B en hebt eigen vervoer.

Competenties

Voor alle medewerkers gelden de volgende kerncompetenties: resultaatgericht, klantgericht en samenwerken. Daarnaast gelden specifiek voor deze functie nog de volgende competenties:
zelfstandigheid, mondelinge en schriftelijke communicatie en kwaliteitsgerichtheid.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een overeenkomst voor de duur van een jaar, die we bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden verlengen voor onbepaalde tijd.
Je start in aanloopschaal 8 dit is maximaal € 3.520,- bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.

Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of kan je laten uitbetalen. Daarnaast bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals, flexibele werktijden, mogelijkheid voor thuiswerken en een goede pensioenregeling.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Jan Polkerman, Teamleider beheer en realisatie via 06 31 78 05 69.

Solliciteren

Reageren op deze vacature kan tot en met 21 augustus 2020. Je kunt je sollicitatie richten aan sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van vacaturenummer RZ 210.

We kijken uit naar je reactie!

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij gemeente Oldambt. Wij vergoede de kosten die zijn verbonden aan de aanvraag van de VOG. Je hoeft de VOG pas aan te vragen als daar door ons om gevraagd wordt naar aanleiding van een gesprek.

Over de werkgever

Oldambt is een gemeente in Oost-Groningen met Winschoten als tweede winkelstad van de provincie. De gemeente telt 16 kernen en ruim 38.000 inwoners. Samen met bijna 400 collega’s werk je op basis van drie kernwaarden: ‘van buiten naar binnen’, ‘zelfredzaamheid’ en ‘verbinding’. Oldambt ontwikkelt zich steeds meer naar een netwerkorganisatie. Daarom zijn we op zoek naar collega’s die denken in oplossingen, die een ondernemersgeest hebben en die goed zijn in het samenbrengen van mensen en ideeën.

We werken binnen de gemeente Oldambt in drie clusters, namelijk Dienstverlening, Ruimtelijke Zaken en Maatschappelijke Zaken. Het cluster Ruimtelijke Zaken bestaat uit de teams Vastgoed, Ruimte & Economie (R&E), Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH), Beheer en realisatie (B & R) en Buitendienst.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.