Vacature Juridisch medewerker handhaving

Ben jij een ervaren juridische medewerker VTH?  Heb je affiniteit met de omgevingskwaliteit en met juridische procedures in het bijzonder? Dan zijn we op zoek naar jou! Gemeente Oldambt is voor het team Vergunning, Toezicht en Handhaving (VTH) op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie van:

Juridisch medewerker handhaving (0,8 fte)

(Medewerker beleidsuitvoering I )

Vacaturenummer R212

Voor 28.8 uren per week (0.8 fte).

Wat ga je doen?

In de functie van juridisch medewerker handhaving ben je een belangrijke schakel in het totale handhavingstraject. Je bent als geen ander op de hoogte van het bestuursrecht en haalt voldoening uit het handhaven op het gebied van Wabo, ruimte, milieu, en APV en de Drank- en horecawet. Zo adviseer je het college van B en W over toepassing van handhavingsmiddelen in concrete situaties. Je stelt vooraankondigingen en handhavingsbesluiten op, voert (zienswijze)gesprekken met interne / externe partijen en andere belanghebbenden. Je vertegenwoordigt het college dan wel de burgemeester bij de commissie bezwaarschriften, de Rechtbank of de Raad van State. Daarnaast geef je juridische ondersteuning en ben je een vraagbaak op het gebied van handhaving aan het bestuur, management en betrokken teams. Je werkt nauw samen met de juridisch medewerker vergunningen en weet de verbinding tussen vergunningverlening en handhaving goed te leggen. Je weet ook goed te acteren vanuit het principe “ja, mits” en hebt daarbij oog voor de kwaliteit van de leefomgeving.  Je bent op de hoogte van de komende wijzigingen in het bestuursrecht en hebt hier een visie op.

Daarnaast word je ingezet voor de juridische afwikkeling van de diverse tools uit het Regionaal woon- en leefbaarheidsplan (RWLP). Deze werkzaamheden zijn van tijdelijke aard (maximaal 4 jaar) en zullen gemiddeld 4 uur per week in beslag nemen.. Dit betekent dat het aantal uren per week gedurende deze 4 jaar kan worden verhoogd naar 32 uur.

Wie ben je?

Je werkt nauw samen met de collega’s binnen het team VTH en met de collega’s van de andere teams, maar ook daarbuiten met bijvoorbeeld de Omgevingsdienst en de Veiligheidsregio. Je hebt een goede politieke antenne en je hebt bestuurlijke sensitiviteit.

Je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en handelt daarnaar.

Je kan goed analyseren, je legt dwarsverbanden en onderzoekt alternatieven om tot een oordeel te komen.                                      

Je kan soepel communiceren met inwoners en ondernemers en je weet goed in te spelen op de vraag van de klant én zijn omgeving. Je bent klant- en resultaat gericht en in staat om opdrachten zelfstandig dan wel in teamverband uit te voeren. Je bent doortastend en weet goed met weerstand om te gaan.

Je bent in staat om per situatie de risico’s in te schatten en te werken aan oplossingen die de omgevingskwaliteit ten goede komen. Je hebt de ambitie om mee te groeien met de veranderende rol van de gemeente in het omgevingsrecht.

Jouw opleiding en ervaring

  • Naast een afgeronde relevante HBO opleiding heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Er wordt nadrukkelijk waarde gehecht aan ervaring, persoonlijkheid en drijfveren.

Competenties

Voor alle medewerkers gelden de volgende kerncompetenties: resultaatgericht, klantgericht en samenwerken. Daarnaast gelden specifiek voor deze functie nog de competenties: verantwoordelijkheid, analytisch vermogen, oordeelsvorming. zelfstandigheid, oordeelsvorming, kwaliteitsgerichtheid..

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een overeenkomst voor de duur van een jaar, die we bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden verlengen voor onbepaalde tijd.

Het salaris is gewaardeerd op schaal 10 van de Cao Gemeenten met een bruto maandsalaris van maximaal € 4.494,- op basis van een werkweek van 36 uur. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.

Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of je kan het laten uitbetalen. Daarnaast bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, mogelijkheid voor thuiswerken en een goede pensioenregeling.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Gerda Kor, Teamleider Vergunning, toezicht en handhaving via 06 2960 35 81.

Solliciteren

Reageren op deze vacature kan tot en met 18 november 2020. Dit kan per e-mail of op een andere creatieve manier, maar in elk geval voorzien van een actueel cv. Je kunt je sollicitatie richten aan sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van vacaturenummer RZ212.

De gesprekken met de selectiecommissie vinden naar verwachting op 24 november 2020.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij gemeente Oldambt. Wij betalen de kosten die zijn verbonden aan de aanvraag van de VOG. Je hoeft de VOG pas aan te vragen als daarom gevraagd wordt naar aanleiding van een sollicitatiegesprek.

Over de werkgever

De gemeente Oldambt is een gemeente in Oost-Groningen met Winschoten als tweede winkelstad van de provincie. Gemeente Oldambt is een dynamische gemeente, met trots en lef. Een gemeente met prachtige vergezichten en monumentale herenboerderijen, maar ook een gemeente met een stadskern, bedrijventerreinen en veel toerisme. Oldambt, een bundeling van oud en nieuw, een gebied met een rijke geschiedenis en met een goede verbinding met de stad Groningen zowel via de trein als met de auto.

De organisatie is een uitdagende, waar voor medewerkers ruimte is voor ontwikkeling.

De gemeente Oldambt heeft ongeveer 38.000 inwoners en presenteert zich in de Omgevingsvisie met de volgende kernvisie: “in een eigentijdse, duurzame graanrepubliek en de water- en natuurgemeente is er ruimte voor pionieren”. “Als het er niet is, dan maken we het“.

Samen met bijna 400 collega’s werk je op basis van drie kernwaarden: ‘van buiten naar binnen’, ‘zelfredzaamheid’ en ‘verbinding’. xx Oldambt ontwikkelt zich steeds meer naar een netwerkorganisatie. Daarom zijn we op zoek naar collega’s die denken in oplossingen, die een ondernemersgeest hebben en die goed zijn in het samenbrengen van mensen en ideeën.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.