Vacature Medewerker beleidsontwikkeling Erfgoed en Landschap

Heb jij een brede antenne voor kansen en mogelijkheden die relevant zijn voor de belangen en het toekomstperspectief van erfgoed, landschap en de vrijetijdseconomie in de gemeente Oldambt?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen het team Ruimte en Economie is vanwege het vertrek van één van onze collega’s de mooie functie vrijgekomen van

Medewerker beleidsontwikkeling Erfgoed en Landschap

32-36 uur per week (0,88-1,0 fte) RZ22-09

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur Erfgoed en Landschap ontwikkel je beleid op brede thema’s (onder andere gebouwd en groen erfgoed, landschap, archeologie, cultuurhistorie, Nationaal Programma Groningen).

Je:

• signaleert vraagstukken en opgaves uit de samenleving en politiek;
  • analyseert de problemen/opgaves en kansen;
  • schrijft (beleids)plannen en voorstellen voor oplossingsrichtingen en legt dit voor aan management en gemeentebestuur;
  • adviseert bestuur, politiek, management, stakeholders (waaronder andere overheden), ondernemers en inwoners over de ontwikkeling, toepassing en uitvoering van beleid;
  • onderhoudt en investeert in netwerken (onder andere stakeholders, ondernemers, inwoners, overheden, terreinbeheerders) die essentieel zijn voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid en het tackelen van (complexe) problemen en opgaven;
  • adviseert over oplossingsrichtingen bij (complexe) vraagstukken.

Jouw opleiding en ervaring

• Je hebt een voor de functie relevante afgeronde HBO opleiding of WO studie.
  • Je kent de wereld van het beleidsthema erfgoed en landschap
  • Je bent een verbinder, weerstandsbestendig, flexibel en hebt projectleider skills aan boord.
  • Je politiek-bestuurlijk inlevingsvermogen is goed ontwikkeld en je hebt ervaring met het adviseren van burgemeester(s) en wethouders.

Wat bieden wij jou?

• Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor een jaar die we bij goed functioneren omzetten in een aanstelling voor onbepaalde tijd.
  • Een afwisselende functie waar een beroep wordt gedaan op je flexibiliteit en inlevingsvermogen.
  • De functie is indicatief ingedeeld in functieschaal 11 van de cao Gemeenten. Dit is maximaal € 5372,- (peildatum: april 2022) op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
  • Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) worden ingezet voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of kan je laten uitbetalen.
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid voor thuiswerken.
  • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP.
  • Een werkomgeving waarin aandacht voor elkaar, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling vanzelfsprekend is.

Interesse?

Heb je interesse in deze vacature, maar wil je eerst meer informatie? Bel of mail dan met onze teamleider Ruimte en Economie Gerda Kor (06 29 60 35 81).

Wil je liever direct solliciteren? Stuur dan je motivatie en cv vóór maandag 5 december naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van vacaturenummer RZ22-09.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.