Vacature Medewerker Inwonerszaken

Heb je affiniteit met het werken met en voor mensen? Ben je kritisch en flexibel? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor team Toegang KCC zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie:

Medewerker Inwonerszaken

(Medewerker Publiek II)
22 uur per week (0,61 FTE)

Wat ga je doen?

Het aantal aanvragen van paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten stijgt de komende vijf jaren. Daarom willen we graag ons team versterken. Als Medewerker Inwonerszaken neem je aanvragen van paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten van onze inwoners in behandeling. Ook aanvragen van rijbewijzen (eerste aanvraag, verlengingen en omwisselingen buitenlandse rijbewijzen) en verklaringen omtrent het gedrag neem je in ontvangst en handel je af. Je maakt uittreksels uit de basisregistratie personen en verwerkt verhuizingen. Daarnaast beoordeel je aangiftes van verhuizingen op juistheid en volledigheid en verwerk je deze in de basisregistratie personen.

Wie ben je?

Om deze functie goed uit te kunnen voeren vinden we het belangrijk dat je je ervaring en kennis van burgerzakenproducten in je werk als Medewerker Inwonerszaken toepast. Daarnaast zorg je ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Je bent zorgvuldig en staat stevig in je schoenen. Je vindt het leuk om informatie te delen en over te brengen naar je collega’s om het kwaliteitsniveau binnen je team te verhogen. Communicatieve vaardigheden zijn daarbij van groot belang. Je bent proactief, hebt een klantgerichte instelling en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je bent vooral een enthousiaste en flexibele collega!

Jouw opleiding en ervaring 

  • Je hebt tenminste een mbo niveau 4 werk- en denkniveau.
  • Je hebt een afgeronde opleiding medewerker Burgerzaken of je bent bereid om deze opleiding te volgen.
  • Je hebt goede kennis van wet- en regelgeving op het gebied van burgerzaken; of je bent bereid dit op korte termijn je eigen te maken.
  • Je hebt affiniteit met IT en bent digitaal vaardig. 
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met de applicaties iBurgerzaken / Atos e-Suite / JCC.
  • Je beheerst een vreemde taal (bijvoorbeeld Duits of Engels).

Wat bieden wij jou? 

  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, die we bij goed functioneren met twee jaren verlengen.
  • Een boeiende en uitdagende baan in een dynamische omgeving en in een leuk team.
  • Het salaris is gewaardeerd op schaal 7 van de Cao Gemeenten met een bruto maandsalaris van maximaal € 3.784,00 bij een 36-urige werkweek (peildatum januari 2024). De inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring. 
  • Bovenop het salaris ontvang je maandelijks een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Een VOG is een voorwaarde voor het in dienst treden bij de gemeente Oldambt. Wij vergoeden de kosten die zijn verbonden aan de aanvraag van de VOG.

Procedure 

Deze vacature is zowel intern als extern vacant gesteld, waarbij interne kandidaten voorrang hebben. De eerste gesprekken met de selectiecommissie vinden plaats op 27 juni 2024.

Enthousiast geworden?

Solliciteren kan tot en met zondag 16 juni 2024 door je motivatie en CV te sturen naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van je naam en vacaturenummer TK24-07.

Wil je meer informatie?

Voor vragen over de functie of de organisatie kan je contact opnemen met Agnes Roeters (teammanager Toegang KCC) via 06 25 49 10 10 of neem contact op met Sita Haveman (coördinator) via 06 11 56 25 59.