Vacature Medewerker salarisadministratie

Ben jij de spin in het web en spreekt het je aan om in de dynamische en veranderende omgeving van de gemeente Oldambt te werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het team P&O zoekt een ervaren, betrouwbare en enthousiaste collega voor de functie van:

Medewerker salarisadministratie

(0,85 fte)

Wat ga je doen?

 • Als medewerker salarisadministratie ben je werkzaam binnen het team P&O. Dit team bestaat, naast de medewerker salarisadministratie, uit een salarisadministrateur, een medewerker personeelsadministratie, een medewerker P&O, een arbo-coördinator en drie P&O adviseurs.
 • Als medewerker salarisadministratie ben je (mede) verantwoordelijk voor een correcte, tijdige en volledige salarisverwerking van circa 500 verloningen per maand. Je ondersteunt de salarisadministrateur en werkt nauw samen met de medewerker personeelsadministratie. Daarnaast:
 • Onderhoud je contacten met diverse instanties zoals de Belastingdienst, het pensioenfonds, UWV en zorgverzekeringen;
 • Stel je managementrapportages op;
 • Volg je de ontwikkelingen van rechtspositieregelingen en sociale-, fiscale- en pensioenwetgeving. Vervolgens vertaal je deze naar de uitvoering.
 • Ben je op salarisgebied het aanspreekpunt voor management en medewerkers.
 • Beheer en coördineer je de algemene mailbox van de salarisadministratie. Je werkt binnenkomende vragen en verzoeken zo veel mogelijk zelfstandig af.
 • Heb je een rapporterende en signalerende functie naar het management volgens de processen van de salarisadministratie.

Wie ben jij?

Voor collega’s ben jij het gezicht en aanspreekpunt waar ze terecht kunnen met hun vragen. We zoeken daarom een enthousiaste collega met een dienstverlenende instelling. Jij brengt energie mee!

In deze functie heb je te maken met privacy gevoelige informatie. Jij gaat hier uiteraard integer, accuraat en betrouwbaar mee om. Je hebt kennis van arbeidswetgeving en weet hoe je wet- en regelgeving, de Cao Gemeenten en het personeelshandboek moet toepassen. Je denkt graag mee in het optimaliseren en digitaliseren van onze werkzaamheden. Daarnaast vind je het leuk om zaken uit te zoeken en te controleren, je hebt een hands-on mentaliteit en werkt geordend. Je bent een echte teamplayer en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Samen met je collega’s weet jij elke maand je hoofd koel te houden.

Wat vragen we van jou?

Om de functie van medewerker salarisadministratie goed uit te kunnen voeren vinden het we het volgende belangrijk:

 • Je beschikt over een afgeronde MBO opleiding in een financiële richting.
 • Een praktijkdiploma loonadministratie (PDL).
 • Je beschikt over minimaal drie jaar aantoonbare actuele relevante werkervaring op een salarisadministratie.
 • Kennis en ervaring van het personeelsinformatiesysteem Youforce/Beaufort is een vereiste.
 • Je bent accuraat, flexibel en je kunt goed werken onder tijdsdruk van deadlines.

Wat bieden wij jou?

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar die we bij goed functioneren en ongewijzigde organisatie omstandigheden graag willen omzetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Een marktconform salaris volgens de Cao Gemeenten. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen of het uitruilen van woon-werk kilometers. Je kunt het ook (maandelijks) laten uitbetalen.
 • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid voor thuiswerken.

Solliciteren

Herken jij je in deze vacature en ben je enthousiast geworden? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 15 januari. Dit kan per e-mail of op een andere creatieve manier, maar in elk geval voorzien van een actueel cv. Je mag je sollicitatie richten aan sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van DV21-010.

We kijken uit naar je reactie!

Procedure

Deze vacature is zowel intern als extern opengesteld, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. De eerste gesprekken met de selectiecommissie vinden naar verwachting plaats op donderdag 20 januari en vrijdag 21 januari aanstaande.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in deze vacature en heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Geert Heiminge, Clusterdirecteur Dienstverlening, via 06 16 02 55 68 of Tanja Evers, strategisch P&O adviseur, via 06 20 89 96 50. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Dan kun je mailen naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij gemeente Oldambt. Wij vergoeden de kosten die zijn verbonden aan de aanvraag van de VOG. Je hoeft de VOG pas aan te vragen als daar door ons om gevraagd wordt naar aanleiding van een gesprek.

Over de werkgever en het team

Oldambt is een gemeente in Oost-Groningen met Winschoten als tweede winkelstad van de provincie. De gemeente telt 16 kernen en ruim 38.000 inwoners. Samen met bijna 400 collega’s werk je op basis van drie kernwaarden: ‘van buiten naar binnen’, ‘zelfredzaamheid’ en ‘verbinding’. Oldambt ontwikkelt zich steeds meer naar een netwerkorganisatie. Daarom zijn we op zoek naar collega’s die denken in oplossingen, die een ondernemersgeest hebben en die goed zijn in het samenbrengen van mensen en ideeën.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.