Vacature Projectleider Herstel/Dorpsgerichte aanpak

Wil jij meehelpen om Oldambt mooier, veiliger en duurzamer te maken? En kun jij een bijdrage leveren aan de complexe opgave van de gaswinning en aardbevingsopgave? Wil jij werken aan nieuw perspectief voor onze inwoners?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken een enthousiaste en proactieve collega voor de functie van

Projectleider Herstel/Dorpsgerichte aanpak

24-36 uur per week (0,66/1,0 fte)

De gevolgen van de gaswinning en de aardbevingen in Groningen hebben ook invloed in de gemeente Oldambt. Onze gemeente ligt aan de rand van het gaswinningsgebied en ook in onze gemeente zijn huizen waar schade hersteld moet worden of waar versterking nodig is. De impact hiervan op inwoners is soms groot. De uitkomsten van de Parlementaire Enquêtecommissie naar de gaswinning in Groningen laten dit ook duidelijk zien. Met de Kabinetsreactie Nij Begun zien we meer ruimte en mogelijkheden om te werken aan herstel en perspectief. Als gemeente zetten we ons hiervoor in en werken we aan een veilige en toekomstbestendige gemeente. Waar mogelijk ondersteunen we inwoners en eigenaren. Hierin werken we met diverse organisaties en overheden samen.

Dit gaat over jou

Want jij wordt enthousiast van het werken aan complexe opgaven en aan nieuw perspectief. Je werkt graag samen met inwoners, eigenaren en betrokken organisaties om problemen aan te pakken en oplossingen te zoeken. Samen met collega’s in het programmateam ben je verantwoordelijk voor de uitwerking van de kabinetsmaatregelen rond Nij Begun. Daarbij ben je met name verantwoordelijk voor de projecten in het kader van een dorpsgerichte aanpak voor dorpen en buurten waar schadeherstel en versterking aan de orde is. Hierbij werken we aan een gecoördineerde aanpak van maatregelen gericht op een veilig, schadevrij, verduurzaamd, leefbaar en toekomstbestendig Oldambt. Dit uiteraard in samenwerking met inwoners, verantwoordelijke organisaties als NCG en IMG en andere betrokken partijen. We staan nog aan het begin van de planontwikkeling en we bieden jou graag de kans én uitdaging om deze projecten verder te ontwikkelen én realiseren. Projecten waar wij samen het verschil mee willen maken en waar jij als projectleider ook het verschil in kunt maken!

Jij bent

Een enthousiaste projectleider met de nodige ervaring en interesses. Je bent in staat om ideeën en plannen te vertalen naar concrete projecten en uitvoering. Als projectleider heb je een belangrijke rol om samen met het team de plannen in het kader van Nij Begun verder uit te werken. Vanuit het overkoepelende programma werk je aan een aantal projecten waarin jij verantwoordelijkheid draagt om te komen tot mooie resultaten. Voor de uitwerking van de dorpsgerichte aanpak en projecten heb jij een coördinerende rol en zorg je voor een goede verbinding en samenwerking, zowel binnen de gemeente als in de betreffende dorpen en betrokken organisaties als IMG en NCG. Bij voorkeur heb je ervaring op het gebied van leefbaarheidsprojecten en participatieprocessen met inwoners. Jij bent iemand die beschikt over een flinke dosis inlevings- en doorzettingsvermogen en in staat goed te luisteren en helder te communiceren. Je vult je rol als projectleider zelfstandig in en je maakt hierin de juiste afwegingen waarbij je goed de focus kunt houden.  

Wat bieden wij jou

Een perfecte baan voor een professional als jij! Bij ons mag je meedenken en is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, zowel op het gebied van de inhoud als van het projectmatige werk. Je maakt onderdeel uit van het team Programmabureau en waar nodig is er ruimte voor ondersteuning en opleiding. In het kader van de organisatieontwikkeling zijn we gestart om de methoden Programmatisch Creëren & Projectmatig Creëren in te voeren, indien nodig gaan we jou daar ook in opleiden.

De functie is voor vast en is indicatief gewaardeerd in schaal 11 (maximaal €5997,- bruto per maand o.b.v. van een 36-urige werkweek). De definitieve waardering moet nog plaatsvinden. Inschaling wordt uiteindelijk bepaald op basis van opleiding en ervaring.

Daarnaast bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, deels thuiswerken en een individueel keuzebudget van 17,05%.

Interesse? 

Denk jij nu, hé dit gaat over mij? Solliciteer dan direct. Stuur je motivatie en CV uiterlijk zondag 16 juni naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van vacaturenummer RZ23-15.

Wil je liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan met onze programmamanager Erwin Vening via 06 52 63 44 32 of stuur een e-mail naar erwin.vening@gemeente-oldambt.nl.

Je kunt ook geheel vrijblijvend een drankje komen drinken met (een deel van) het team op donderdag 13 juni tussen 16.00 en 17.00 uur. Locatie: Johan Modastraat 6 in Winschoten. Graag ontvangen we hiervoor een aanmelding via sollicitaties@gemeente-oldambt.nl, onder vermelding van vacaturenummer RZ23-15.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 26 juni in de ochtend.

We kijken uit naar je reactie!

Netwerk

Heb je zelf al een leuke baan, maar ken je iemand in je netwerk die hier enthousiast van wordt? Voel je dan vrij om onze vacature te delen.
Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.