Vacature Regievoerder Inburgering

Voor team Toegang Sociaal Domein zijn wij op zoek naar een enthousiaste en proactieve collega die klaarstaat voor inburgeraars en hen wil begeleiden tijdens een veelzijdig en dankbaar proces.

Wil jij regievoeren binnen het proces van inburgering binnen de gemeente Oldambt?

Lees dan snel verder over de functie van:

Regievoerder Inburgering

24-36 uur (0,67-1 FTE)

Met ingang van de Wet Inburgering 2021 ligt de regie over het inburgeringstraject van inburgeraars bij gemeenten. Dit biedt veel kansen om inburgeraars optimaal, vroegtijdig en op maat te kunnen begeleiden bij hun integratie en participatie in de Nederlandse samenleving. Onze regievoerders inburgering begeleiden zowel statushouders als gezinsmigranten onder de Wet Inburgering 2021. Jij hebt oog voor alle leefdomeinen, bent empathisch en resultaatgericht en gaat uit van de eigen kracht en zelfredzaamheid van de mensen. Deze doelgroep heeft wat meer aandacht nodig. Jij voelt je betrokken bij nieuwkomers en wilt graag een actieve rol spelen in hun inburgeringstraject. Mede door jouw enthousiasme en betrokkenheid zorg je samen voor een passend traject en behoud jij hierin de regie. Met als doel dat ze uiteindelijk uitstromen naar werk en optimaal kunnen meedoen in de samenleving. Je komt te werken in een klein team Inburgering dat onderdeel uitmaakt van het nieuw te vormen team Toegang Sociaal Domein. In dit team werken we voor en met de burger binnen o.a. de Participatiewet, Jeugdwet en de Wmo.

Dit ga je doen

Als regievoerder ben je een duizendpoot: je hebt een breed takenpakket en schakelt op een werkdag tussen allerlei typen werkzaamheden, belangen en emoties, waaronder:

 • Het afnemen Brede Intake en opstellen PIP.
 • Het afstemmen en intensief samenwerken met alle betrokken organisaties zoals SWO, Afeer en de inburgeraar.
 • Het monitoren van de voortgang door o.a. gesprekken te voeren.
 • Rand voorwaardelijke zaken organiseren.
 • Handhaven indien nodig.
 • Het administreren en registreren in systemen.

Als regievoerder begeleid je de inburgeraars in je caseload en neem je regie over alles wat bij het inburgeringstraject komt kijken. Regie nemen betekent niet dat je alles zelf doet; je zet samen met de inburgeraar en andere organisaties de lijntjes uit voor het te volgen traject. Regie nemen betekent ook dat je overzicht hebt en houdt op de vorderingen in het inburgeringstraject van de statushouders en gezinsmigranten in jouw caseload. Verder draag je bij aan de kennisontwikkeling op het gebied van inburgering in onze gemeente c.q. regio.

Dit ben jij

Om aan de rol van regievoerder goed invulling te geven vinden we het volgende belangrijk:

 • je hebt affiniteit met of kennis van de WI 2021;
 • je bent resultaatgericht en kan goed hoofd- en bijzaken onderscheiden;
 • je hebt humor en weet wat wel en niet in je invloedssfeer zit;
 • je weet op tijd op te schalen en je bent een betrouwbare partner voor alle ketenpartners;
 • je bent een netwerker en hebt een onafhankelijke en innovatieve instelling;
 • je houdt ervan om de gemeente stevig te verbinden met de lokale partners en hun doelstellingen;
 • je hebt oog voor de verschillende belangen, weet deze in goede banen te leiden en met elkaar te verbinden;
 • je hebt minimaal hbo(+) werk- en denkniveau.

Dit bieden wij jou

 • Het betreft een functie voor 24-36 uur per week voor de duur van 1 jaar met de optie tot verlengen.
 • De functie is ingeschaald in schaal 9 van de Cao Gemeenten met een maximaal bruto maandsalaris van €4.752,- op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van opleiding, werkervaring en definitieve waardering van de functie.
 • Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Het IKB kan (maandelijks) worden ingezet voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of het laten uitbetalen.
 • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP.
 • Een werkomgeving waarin aandacht voor elkaar, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling vanzelfsprekend is.

Waar kom je te werken?

Werken bij en voor Oldambt betekent dat je aan de slag gaat voor een bijzondere gemeente. Een relatief kleine gemeente wat het aantal inwoners betreft (ruim 39.000) en fors waar het gaat om oppervlakte (met 296 km2 één van de grootste gemeenten van Nederland). Wij zijn een gemeente met ambitie!

Onder de noemer Nijambt is onze organisatie volop in ontwikkeling! Onderdeel is de werknemersreis: Sterren stralen in Nijambt. Het is jouw reis, waarbij alles wordt gedaan je optimaal te faciliteren. Binnen de gemeente krijg je ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en leiderschap. Met een goede balans tussen ambitie, de hoeveelheid werk, veilige werkomgeving en privé. 

Als bestuur en collega’s stellen we alles in het werk om inwoners waar nodig te ondersteunen. Te informeren en samen mogelijkheden te benutten die bijdragen aan een hoger niveau van welvaart en welzijn. Jouw bijdrage is daarbij meer dan welkom. Als persoon en met je vaardigheden. Samen maken we graag het verschil in het dagelijkse leven van nu en die van de toekomst.

Interesse?

Denk jij nu, hé dit gaat over mij? Solliciteer dan direct. Stuur je cv en motivatie uiterlijk 7 augustus naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van je naam en vacaturenummer TSD24-03.

Wil je liever eerst wat meer informatie? Bel dan met één van onze regievoerders Janneke Germeraad via (06) 39 89 57 40 of Myron Kuhl via (06) 25 51 75 98 of stuur een e-mail naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 34 en/of 35.

We kijken uit naar je reactie!

Netwerk

Heb je zelf al een leuke baan, maar ken je iemand in je netwerk die hier enthousiast van wordt? Voel je dan vrij om onze vacature te delen.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.