Vacature Salarisadministrateur

Ben jij de doorgewinterde salarisprofessional, met kennis van procesautomatisering (E-HRM), die ook bereid is om andere taken op zich te nemen? En spreekt het je aan om in de dynamische en veranderende omgeving van de Gemeente Oldambt te werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het team P&O zoekt een ervaren, betrouwbare en enthousiaste collega voor de functie van:

Salarisadministrateur

Adviseur IV Voor 32 uur per week (0,89 fte)

Wat ga je doen?

Als salarisadministrateur ben je werkzaam binnen het team P&O. Dit team bestaat, naast de salarisadministrateur uit een medewerker salarisadministratie, medewerker personeelszaken, een medewerker P&O, een arbo-coördinator en drie P&O adviseurs. Jij bent als ervaren salarisadministrateur het eerste aanspreekpunt en sparringpartner voor de collega’s binnen dit team. Daarnaast adviseer je P&O collega’s, teamleiders en medewerkers over gecompliceerde vraagstukken bij salarisaangelegenheden.

Samen met je collega’s op de salarisadministratie draag je de zorg voor tijdige en correcte salarisbetalingen. Daarnaast:

 • Anticipeer je op wijzigingen van wettelijke (fiscale) regelingen, initieer je de doorvoering van wijzigingen en zorg je voor de juiste implementatie.
 • Adviseer je gevraagd en ongevraagd (vanuit de uitvoering) over beleids- en beheersmatige aspecten op het gebied van onder andere de cao Gemeenten, WKR en Appa en bewaak je de kwaliteit van de processen van de salarisadministratie.
 • Begeleid je de interne- en de accountantscontrole.
 • Werk je nauw samen met collega’s van team Financiën in bijvoorbeeld de uitvoering van de begrotings-, jaarrekening- en afdracht werkzaamheden.

We maken gebruik van het personeelsinformatiesysteem Youforce van Visma/Raet. Jij levert vanuit je expertise een proactieve bijdrage aan de verdergaande digitalisering en optimalisering van de HR processen/workflows in Youforce en hebt kennis en ervaring in het functioneel applicatiebeheer en werkt waar nodig nauw samen met de leverancier van Visma/Raet. Je draagt daarnaast zorg voor de implementatie en doorontwikkeling van Youforce.

Wie ben jij?

Voor collega’s ben jij het gezicht en aanspreekpunt waar ze terecht kunnen met hun vragen. We zoeken daarom een enthousiaste collega met een dienstverlenende instelling! Jij brengt energie en vernieuwende ideeën mee en neemt het initiatief om processen te optimaliseren en/of efficiënter in te richten. Uiteraard kan je goed omgaan met privacygevoelige informatie. Je bent analytisch sterk, werkt zorgvuldig en resultaatgericht. Je bent een teamplayer en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Samen met je collega’s weet jij elke maand je hoofd koel te houden.

Wat vragen we van jou?

Om de functie van salarisadministrateur goed uit te kunnen voeren vinden we het volgende belangrijk:

 • Je functioneert op minimaal HBO werk- en denkniveau met een relevante vakgerichte opleiding, bijvoorbeeld HBO Payroll Services.
 • Je beschikt over minimaal vijf jaar aantoonbare actuele relevante werkervaring op een salarisadministratie.
 • Je hebt kennis en ervaring in het functioneel applicatiebeheer van Youforce (pré) of bent bereid om dit te leren.
 • Je hebt affiniteit en ervaring met procesmanagement en systemen van Visma/Raet (Youforce, Beaufort), UWV werkgeversportaal en Belastingdienst.
 • Je werkt gestructureerd en bent communicatief sterk.
 • Je kunt snel schakelen tussen taken en prioriteiten.

Wat bieden wij jou?

 • Een arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week (0,89 fte) voor de duur van een jaar die we bij goed functioneren en ongewijzigde organisatie-omstandigheden graag willen omzetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Het salaris is gewaardeerd op schaal 10 van de cao Gemeenten met een bruto maandsalaris van maximaal € 4.494,00 (peildatum oktober 2020) op basis van een werkweek van 36 uur. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen of het uitruilen van woon-werk kilometers. Je kunt het ook (maandelijks)laten uitbetalen.
 • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid voor thuiswerken.

Solliciteren

Herken jij je in deze vacature en ben je enthousiast geworden? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 15 januari. Dit kan per e-mail of op een andere creatieve manier, maar in elk geval voorzien van een actueel cv. Je mag je sollicitatie richten aan sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van DV21-009.

We kijken uit naar je reactie!

Procedure

Deze vacature is zowel intern als extern opengesteld, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. De eerste gesprekken met de selectiecommissie vinden naar verwachting plaats op donderdag 20 januari en vrijdag 21 januari aanstaande.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in deze vacature en heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Geert Heiminge, clusterdirecteur Dienstverlening via 06 16 02 55 68 of Tanja Evers, strategisch P&O adviseur, via 06 20 89 96 50. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Dan kun je mailen naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij gemeente Oldambt. Wij vergoeden de kosten die zijn verbonden aan de aanvraag van de VOG. Je hoeft de VOG pas aan te vragen als daar door ons om gevraagd wordt naar aanleiding van een gesprek.

Over de werkgever en het team

Oldambt is een gemeente in Oost-Groningen met Winschoten als tweede winkelstad van de provincie. De gemeente telt 16 kernen en ruim 38.000 inwoners. Samen met bijna 400 collega’s werk je op basis van drie kernwaarden: ‘van buiten naar binnen’, ‘zelfredzaamheid’ en ‘verbinding’. Oldambt ontwikkelt zich steeds meer naar een netwerkorganisatie. Daarom zijn we op zoek naar collega’s die denken in oplossingen, die een ondernemersgeest hebben en die goed zijn in het samenbrengen van mensen en ideeën.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.