Vacature Toezichthouder Wmo en Jeugdwet (kwaliteit)

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je een bijdrage aan de samenleving kan leveren en nieuwe carrièrestappen kan maken? Een functie waarin je zelfstandig én vanuit een divers samengesteld team aan de slag gaat? Waarbij je zelf jouw balans tussen werk en privé kunt organiseren?

Dit kan in Oldambt!

Wij zoeken een

Toezichthouder Wmo en Jeugdwet (kwaliteit)

32 uur per week (0,88 fte)

Wat ga je doen?

Samen met je collega houd je toezicht op voorzieningen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdwet. Dit doe je op basis van de signalen, regulier onderzoek en thematisch onderzoeken. Je kijkt naar de aanbieders, maar ook intern of de kwaliteit op orde is. Je doet dit aan de hand van kwaliteitsonderzoek en werkt met een veldinstrument en verschillende kwaliteitskaders (jeugd en Wmo). Aan de hand van onderzoek, gesprekken en verzamelde informatie maak je een onafhankelijke afweging en dit rapporteer je in een onderzoeksrapport. Je geeft indien nodig advies over een handhavingsmaatregel. Daarnaast ben je de spin in het web binnen de organisatie en signaleer je knelpunten. Bijvoorbeeld op het gebied van beleid of uitvoering. Hierin ben je adviseur en geef je deze knelpunten aan, zodat de desbetreffende afdeling hiermee aan de slag kan gaan. Je werkt niet alleen samen met andere afdelingen, maar ook met (externe) toezichthouders, GGD, RIGG en de inspectie. Hierin ben je het aanspreekpunt en tevens de verbinder voor de gemeente. 

Wat vragen wij?

 • Je beschikt over aantoonbare hbo(+) werk- en denkniveau.
 • Je hebt brede kennis van de Wmo en Jeugdwet.
 • Je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.
 • Je kan zakelijk en geobjectiveerd (onafhankelijk) rapporteren.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs (B).
 • Je hebt ervaring in het doen van onderzoek.
 • Je heb ervaring als BOA of bent bereid de opleiding tot BOA te volgen.

Wat voor een collega zoeken wij?

Wij zoeken een gedreven collega die ervan houdt om nauw samen te werken binnen een team. Je bent analytisch en betrokken. Op zijn tijd is een gezonde dosis humor tijdens het werk erg belangrijk. Ook verwachten we van je dat je je flexibel kan opstellen, omdat de taken van een toezichthouder niet altijd plaatsvinden tussen 09:00 en 17:00 uur.

Neem de stap en kies voor een dynamische functie als toezichthouder!

Misschien zie je deze vacature voorbij komen en twijfel je. Je vraagt je af of de vacature daadwerkelijk bij je past. Laat ons je over de streep trekken! 
Ben jij nu werkzaam in de Wmo- of jeugdzorg, of werk je nu als opsporingsambtenaar en heb je een sterk gevoel voor kwaliteit en een sterk rechtvaardigheidsgevoel? Dan zou de spreekwoordelijke jas van toezichthouder je wel eens heel goed kunnen passen. Wij zijn op zoek naar kritische speurneuzen die hart hebben voor de zorg. In deze baan draait het niet enkel om het opsporen van misstanden, maar juist ook om in samenwerking met inwoners en zorgaanbieders ervoor te zorgen dat de geboden zorg kwalitatief goed blijft.

Wat bieden wij?

 • De functie is ingedeeld in functieschaal 10 van de cao Gemeenten (generieke functie: Medewerker Ontwikkeling III). Dit is maximaal € 5247,- bruto (peildatum 2024) op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Een maandelijks Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto salaris dat je naar eigen inzicht kan laten uitbetalen of kan inzetten voor diverse doeleinden zoals het bijkopen van extra vakantiedagen.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid voor thuiswerken.
 • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP.
 • Het betreft een tijdelijke functie gedurende 2024 in afwachting van interne ontwikkelingen is het wellicht mogelijk dat dit een vast dienstverband wordt.

Interesse?

Heb je interesse in deze vacature, maar wil je eerst meer informatie? Bel dan Bianca Haan op 0616025564 of Anke de Klerk op 0615330860 of mail naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl

Ben je geïnteresseerd en wil je liever direct solliciteren? Dat kan tot en met dinsdag 4 juni 2024 door je motivatie en CV te sturen naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van je naam en vacaturenummer MZ24-01. 

Deze vacature is zowel intern als extern vacant gesteld, waarbij interne kandidaten voorrang hebben. De sollicitatiegesprekken worden gehouden in week 24.

We zien je sollicitatie met veel belangstelling tegemoet!