Veelgestelde vragen fashioncheques

Vanaf dinsdag 23 oktober 2018 ontvangen kinderen waarvan de ouders een laag inkomen hebben een brief waarmee ze een fashioncheque ter waarde van 75 euro mogen ophalen bij de gemeente. Hieronder enkele vragen en antwoorden.

Wat is een fashioncheque?

Een fashioncheque is een cadeaubon die u kunt inleveren bij een groot aantal lokale en landelijke winkels en modeketens. Op www.fashioncheque.com/nl staat meer informatie. Op deze website staat bijvoorbeeld ook waar u de fashioncheque kunt besteden.

Hoe oud moet(en) mijn kind(eren) zijn?

Elk kind dat nog geen 18 jaar oud is ontvangt één cheque. We hanteren hierbij een peildatum van 1 september 2018. Dit betekent dat uw kind op deze datum nog geen 18 jaar of ouder mag zijn om in aanmerking te komen voor een cheque.

Waar kan ik de cheque(s) afhalen?

U kunt de cheque(s) op de in de brief genoemde dagen ophalen aan Garst 1 in Winschoten.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een cheque?

U komt in aanmerking voor een cheque als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U bent ingeschreven in de gemeente Oldambt
  • U heeft één of meerdere kinderen die jonger zijn dan 18 jaar (peildatum: 1 september 2018)
  • U ontvangt een bijstandsuitkering óf uw netto inkomen is niet hoger dan 120 procent van de bijstandsnorm

Hoe kan ik een fashioncheque aanvragen?

Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan hoeft u niks aan te vragen. U krijgt automatisch bericht van de gemeente. Met de brief, die vanaf dinsdag 23 oktober op de mat kan vallen, kunt u de cheque(s) ophalen.

Heeft u een ander netto inkomen die niet hoger is dan 120 procent van de bijstandsnorm? Dan kunt u de fashioncheques bij ons aanvragen via een aanvraagformulier. Dit formulier is af te halen bij het gemeentehuis aan de Johan Modastraat 6 in Winschoten of aan Garst 1 in Winschoten. U kunt het formulier ook van deze pagina downloaden.

Hoe ziet de bijstandsnorm eruit?

U kunt de normen voor het aanvragen van een fashioncheque vinden in onderstaand document:

Ik voldoe aan de bijstandsnorm. Hoe kan ik de cheque(s) aanvragen?

Als u denkt in aanmerking te komen voor één of meerdere fashioncheques, dan kunt u gebruikmaken van onderstaand aanvraagformulier.

U kunt dit formulier uitprinten, invullen en samen met de gevraagde bewijsstukken inleveren aan Garst 1 in Winschoten.

Vorig jaar was de fashioncheque nog 150 euro waard. Waarom nu maar 75 euro?

Het bedrag is lager geworden omdat we ons beschikbare budget nu verdelen over meerdere voorzieningen voor kinderen. We bieden nu bijvoorbeeld ook een schoolontbijt aan en zijn bezig met de ontwikkeling van een kindpakket.