Veelgestelde vragen huishoudelijke hulp

Wat is huishoudelijke hulp?

Huishoudelijke hulp is bestemd voor mensen die door een beperking niet in staat zijn om hun eigen huis schoon te maken. Vaak kunt u sommige huishoudelijke taken zelf doen, maar heeft u bij grote of zware taken hulp nodig. Het kan ook zijn dat u helemaal geen huishoudelijke taken meer kunt uitvoeren. Welke hulp u nodig heeft, is afhankelijk van uw situatie.

Wat is de taak van de gemeente?

De gemeente is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de huishoudelijke hulp. De gemeente moet er voor zorgen dat mensen die door een beperking niet hun eigen huis kunnen schoonmaken passende hulp krijgen.

Moet ik betalen voor huishoudelijke hulp?

Vanaf 1 januari 2019 zal weer een eigen bijdrage worden gevraagd voor huishoudelijke hulp op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Heeft u huishoudelijke hulp nodig?

Lukt het u niet om uw eigen huis schoon te maken, dan kunt u in aanmerking komen voor huishoudelijke hulp. Kijk dan voor het meldformulier op de pagina Wmo. Telefonisch kunt u een melding via het algemene nummer en  vragen naar de frontoffice Wmo. Na ontvangst van de melding neemt een medewerker telefonisch contact met u op.

Ik wil graag overstappen naar een andere zorgaanbieder, kan dit?

U kunt als cliënt huishoudelijke hulp altijd overstappen naar een andere gecontracteerde zorgaanbieder.

Uit welke aanbieders huishoudelijke hulp kan ik kiezen?

U kunt kiezen uit zes aanbieders.

Buurtdiensten

Buurtdiensten levert alle vormen van huishoudelijke hulp met een klein team. U krijgt een vaste medewerker, zij speelt in op wat er nodig is, kijkt wat u zelf nog kunt en zoekt samen met u en uw omgeving naar oplossingen.

Website: www.buurtdiensten.nl
E-mail: info@buurtdiensten.nl
Telefoon: (085) 04 03 790

Beter Thuis Wonen

Soms heeft u (tijdelijk) hulp in het huishouden nodig. Bijvoorbeeld door ziekte, bepaalde gezinsomstandigheden, een handicap of het ouder worden. Een vaste medewerker zal bij u thuis de ondersteuning bieden die u nodig heeft. Het kan zijn dat de huishoudelijke werkzaamheden voor korte of langere tijd samen met u worden gedaan of volledig worden overgenomen als dit nodig is. U kunt bij uw eigen gemeente bij het Wmo-loket huishoudelijke zorg aanvragen en aangeven dat u hulp wilt van Beter Thuis Wonen. Wij kunnen u hierbij ook helpen. Beter Thuis Wonen onderscheidt zich door het integraal kunnen leveren van meerdere zorgproducten. U kunt hierbij denken aan: Schoonmaakondersteuning, Ondersteuning regie/zorg, Persoonlijke Verzorging en Verpleging, Individuele Begeleiding, Specialistische Begeleiding en Specialistische Verpleegkundige Zorg. Dit alles met de gedachte om u zo lang en veilig mogelijk thuis te kunnen laten wonen.

Website: www.beter-thuis-wonen.nl
E-mail: info@beter-thuis-wonen.nl
Telefoon: (0528) 34 11 62

De Nieuw Zorg Thuis

Zelfredzaamheid en prettig kunnen blijven wonen in uw eigen leefomgeving staat voorop bij De Nieuwe Zorg Thuis. De Zorgvraag staat centraal in onze persoonlijke dienstverlening. Wanneer u kiest voor De Nieuwe Zorg Thuis, kiest u voor een ervaren, overzichtelijke thuiszorgorganisatie. U ontvangt snel en doeltreffend de bij uw behoefte passende zorg. De Nieuwe Zorg Thuis levert Hulp bij het Huishouden in meer dan 60 gemeenten in Nederland. U krijgt één vast aanspreekpunt, dus één contactpersoon per cliënt, direct benaderbaar per telefoon of mail. De Nieuwe Zorg Thuis schoolt haar medewerkers, waardoor de kennis en vaardigheden van de medewerkers up-to-date blijft.

Website: www.dnzt.nl
E-mail: info@dnzt.nl
Telefoon: (085) 02 39 043

MIEP

Het huishouden doen of organiseren, lukt niet altijd iedereen. Tijdgebrek, ziekte of tijdelijk ongemak kunnen ervoor zorgen dat de was en strijk zich opstapelen, de badkamer niet meer fris is en de koelkast leeg raakt. MIEP kan u helpen, samen zorgen, samen leven, MIEP luistert naar uw wenst, wat heeft u nodig, waar kunnen wij helpen, hoe kunnen wij helpen wat vind u belangrijk om de kwaliteit van het leven te behouden in uw eigen vertrouwde omgeving. Samen leven, samen zorgen, persoonlijke aandacht, betrouwbaar, professioneel en korte lijntjes is het doel van onze organisatie. Samen leven, samen zorgen in uw eigen omgeving met betrokkenheid van uw eigen sociale netwerk en familie. De korte lijntjes maken het mogelijk snel te schakelen en op kort termijn de juiste hulp in te zetten voor deze kwetsbare doelgroep. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden.

Website: www.miep.nu
E-mail: info@miep.nu
Telefoon: (0111) 410 009

FlexiPlus

Flexiplus Huishouding biedt huishoudelijke hulp aan in de gemeente Oldambt. Bij ons zorgen dagelijks ongeveer 100 medewerkers in 10 verschillende gemeenten in de provincie Groningen voor huishoudelijke hulp op maat. Wij komen gewoon uit de buurt! Dus tegen ons kunt u ‘gewoon grunnigs proatn as joe dat willn’, want ons kantoor staat in Blijham. Dus gewoon een vertrouwd bedrijf zonder franje, maar met kwalitatieve dienstverlening.

Website: www.flexiplus.nl
E-mail: huishouding@flexiplus.nl
Telefoon: (0597) 67 16 86

Tzorg

U wilt zo lang mogelijk in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen? Gelukkig kan dat, ook al kunt u thuis misschien niet meer alles zelf doen. Tzorg helpt u graag met een gekwalificeerde Thuishulp bij u uit de buurt. We bieden u Huishoudelijke Hulp zonder wachtlijsten. Onze cliënten hebben onze dienstverlening landelijk beoordeeld met een 8,1.

Tzorg ondersteunt u bij bijvoorbeeld:

  • De uitvoering van huishoudelijke taken.
  • De regievoering binnen het huishouden.
  • Aanvullende diensten, zoals maaltijdservice, personenalarmering, hulpmiddelen en verpleegartikelen, maar ook computerhulp en -les aan huis, belastingaangifte, tuin- of klusjesman, huisopticien, thuiskapper en pedicure.

Zekerheid van aandacht thuis:

  • Geen wachtlijsten.
  • Vast aanspreekpunt.
  • Vaste gekwalificeerde Thuishulp uit uw omgeving.
  • 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Website: www.tzorg.nl
E-mail: Groningen@tzorg.nl
Telefoon: (055) 59 95 977