Voorkomen van problemen

Wil je voorkomen dat er problemen in je leven ontstaan of erger worden op het gebied van bijvoorbeeld je financiën, gezondheid of veiligheid? Dan kun je contact opnemen met een jongerenwerker van Sociaal Werk Oldambt.

Ook kun je bij 't Schienvat en 't Spoor een weerbaarheidscursus volgen of kun je er samen met andere jongeren gezond koken en eten. En er wordt regelmatig aandacht besteed aan een gezonde leefstijl, door bijvoorbeeld het aanbieden van sportactiviteiten samen met bijvoorbeeld sportverenigingen en sportscholen.

Het is ook mogelijk een training te volgen of gerichte informatie te krijgen bij ander organisaties. Dit kan je alleen doen, maar ook samen met je klasgenoten of vrienden. Je docent of jeugdwerker kan, als je dat wilt, helpen met het leggen van contacten. Zo kan Halt je informatie geven op het gebied van bijvoorbeeld online veiligheid, pesten en geweld. Verslavingszorg Noord-Nederland kan je informatie geven op het gebied van verslaving, denk aan alcohol, drugs en online gaming.

Heb je op deze pagina niet gevonden wat je zocht? Op de hoofdpagina van Hulp in uw Omgeving vind je andere projecten en/of organisaties die misschien beter aansluiten op jouw situatie of vraag.