bovenaanzicht nieuw gemeentehuis

housing-forms iconVoorlopig ontwerp

De bijgevoegde artist impressie is een voorlopig ontwerp. Dit betekent dat er de komende periode nog wijzigingen mogelijk zijn. Maar; dit ontwerp geeft terdege een indruk van het toekomstige gemeentehuis. Het beeldrecht van deze impressies ligt bij DP6 Architect studio. 

Opgetrokken uit rode bakstenen uit Groningen, vormt het nieuwe gemeentehuis een naadloze brug tussen het verleden en de toekomst. Het ontwerp omvat prominente witte elementen, waardoor het ook visueel aansluit bij het historische deel van de locatie, dat via een loopbrug verbonden zal worden. Het gemeentehuis wordt gekenmerkt door tijdloosheid, duurzaamheid en energiezuinigheid, en het ontwerp weerspiegelt duidelijk de functies van werken, ontmoeten en de bestuurlijke en democratische rol van het gebouw. 

Het zal een gastvrije en functionele ruimte bieden voor bezoekers, terwijl het tegelijkertijd een aangename, aantrekkelijke en inspirerende werkomgeving zal zijn voor het bestuur en de medewerkers van de gemeente. 

Het nieuwe gemeentehuis, dat momenteel nog in het voorlopige ontwerpstadium verkeert, is een blokvormig gebouw van drie lagen, waarvan de bovenste laag subtiel naar achteren valt, wat bekend staat als een 'setback'. 

Het is echter belangrijk op te merken dat deze ontwerpen nog voorlopig zijn en onderhevig kunnen zijn aan veranderingen, zodat het uiteindelijke resultaat mogelijk enkele wijzigingen zal bevatten. Als onderdeel van de plannen zullen we de huidige vier gemeentelijke locaties, namelijk Scheemda, Garst, Johan Modastraat en Halte Democratie, samenvoegen tot één centrale locatie.

Voorlopig Ontwerp Gemeentehuis Oldambt

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.