Informatie over Corona

We begrijpen dat u misschien vragen of zorgen heeft over het coronavirus en/of de gevolgen van de 1,5 meter norm. Gemeente Oldambt volgt op het gebied van corona de landelijke maatregelen. Op deze pagina vindt u (links naar) de meest actuele informatie.

Landelijke maatregelen

De huidige maatregelen van het kabinet vindt u op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus

Aanvullende informatie leest u via https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.

In Oldambt

Bezoek gemeentehuis

Ingang gesloten, ook als we geopend zijn

Heeft u (milde) klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts ? Stel uw bezoek dan uit!

Op onze bezoekerslocatie aan de Johan Modastraat 6 is de publieksingang gesloten. Dit doen wij om onnodige inloop te voorkomen en daarmee onze medewerkers/dienstverlening te beschermen.
Onze medewerkers zijn wel tijdens de normale openingstijden aanwezig. Heeft u een afspraak? Maak dan gebruik van onze intercom. Onze receptie laat u dan binnen.

Geen avondopenstelling

Tot nader order vervalt onze avondopenstelling.

Geen vrije inloop

Normaal gesproken hanteren wij als gemeente inloopspreekuren. Deze zijn op dit moment vervallen. Heeft u een vraag voor ons die niet kan wachten? Neem dan contact op via (0597) 48 20 00 of info@gemeente-oldambt.nl. In overleg kijken we dan hoe we u kunnen helpen.

Alleen pinnen

Om zo weinig mogelijk hand-op-hand-contact te hebben vragen wij u, indien mogelijk,  met de PIN te betalen.

Klantcontactcentrum/telefoon

Door het grote aantal vragen en beperkte bezetting kan het zijn dat het iets langer duurt voordat wij u te woord kunnen staan. Wij vragen om uw begrip hiervoor.

Online afspraak maken

Ook is het op dit moment niet in alle gevallen mogelijk online een afspraak te maken. Wil u een afspraak met ons en is er geen optie dit online te doen? Bel dan (0597) 48 20 00 en dan maken wij een afspraak met u. U kunt dus niet aan de balie van het gemeentehuis een afspraak maken. Wij proberen zoveel mogelijke fysieke contacten te beperken. Daarmee willen we voorkomen dat teveel van ons personeel ziek wordt en ervoor te zorgen dat belangrijke zaken, de zogenaamde vitale beroepen en processen, door kunnen gaan. Denk hierbij aan verstrekking noodzakelijke documenten, betalen van uitkeringen, maar ook het veilig houden van de openbare ruimte.

Evenementen

Op onze evenementenpagina vindt u informatie over het organiseren van een evenement. Daar vindt u ook informatie over het extra plan dat u mee moet sturen in verband met corona.

Hulp en initiatieven

Sociaal Werk Oldambt kan helpen bij hulp en initiatieven. Op hun website hebben ze een overzicht van landelijke (https://www.sociaalwerkoldambt.nl/coronavirus/landelijk/).

Zowel jong als oud kan ook bij Sociaal Werk Oldambt terecht als je een vraag hebt waar je zelf niet uitkomt of waar je hulp bij kunt gebruiken. Neem daarvoor contact met hen op.

Kinderopvang en noodopvang

Wij hadden in maart 2020 een coördinerende rol voor ouders in cruciale beroepen, maar hebben dat nu niet. Voor vragen en meer informatie verwijzen wij u naar https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/kinderopvang-noodopvang of op www.veranderingenkinderopvang.nl.

Leerlingenvervoer naar voortgezet speciaal onderwijs

Richtlijnen voor het leerlingenvervoer naar voortgezet speciaal onderwijs leest u op de pagina Nieuwe protocollen zorg- en taxivervoer.

Ondernemers en organisaties

Alle informatie voor ondernemers met betrekking tot corona is gebundeld op de pagina Hulp voor ondernemers

Rijbewijs tijdelijk langer geldig

Door de maatregelen rondom corona is het niet altijd mogelijk om het rijbewijs tijdig te verlengen. Daarom heeft de Europese Commissie besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn. Lees de voorwaarden en meer informatie op de pagina van de RDW.

Sport

Sinds 6 november 2021 is een coronatoegangsbewijs nodig vanaf 18 jaar voor binnensportlocaties inclusief kantine, kleedkamer en andere faciliteiten. Met uitzondering van personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Het coronatoegangsbewijs is ook verplicht voor publiek bij professionele sportwedstrijden en als er amateurwedstrijden binnen plaatsvinden. Meer informatie over coronamaatregelen en sport vindt u op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-ui.... Voor handreikingen met betrekking tot sport en het coronavirus kunt u terecht op https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport.

Wmo-vervoer

Het Wmo-vervoer wordt aanpast om te voldoen aan de landelijke maatregelen. 
Lees alle informatie van Publiek Vervoer op de pagina Nieuwe protocollen zorg- en taxivervoer.