Wat heb ik nodig om te stemmen?

Om te stemmen moet u de volgende zaken bij u hebben:

• Uw stempas. Deze mag niet beschadigd zijn.
  • Een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs uit Nederland. Kiezers met een dubbele nationaliteit kunnen zich ook identificeren met een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs uit een EU-land, IJsland, Liechtenstein of Noorwegen, dan wel met een paspoort of identiteitskaart uit Zwitserland. Het identiteitsbewijs mag niet langer dan vijf jaar verlopen zijn. U kunt dus gebruik maken van een identiteitsbewijs waarop staat 'geldig tot 17 maart 2017' of elke latere datum.
  • Een vreemdelingendocument wanneer u niet in het bezit bent van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

Bent u uw identiteitsbewijs kwijt of is het gestolen? Toon dan een gemeentelijke verklaring van vermissing of het document van vermissing dat door de politie is opgemaakt. Daarnaast moet u een pasje of document met uw naam en foto laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een OV-jaarkaart.

Als u een identiteitsbewijs heeft die langer dan vijf jaar is verlopen of u heeft géén identiteitsbewijs, dan kunt u een schriftelijke volmacht aanvragen via de link die binnenkort hier beschikbaar komt.

Stempas kwijt of niet ontvangen?

Bent u uw stempas kwijt of heeft u de stempas(sen) niet gekregen, dan heeft u tot vrijdag 11 maart 2022 17.00 uur de gelegenheid om een vervangende stempas af te halen bij bureau verkiezingen op het gemeentehuis in Winschoten. U moet zich daarbij kunnen identificeren.

Het is ook mogelijk een schriftelijk verzoek bij de gemeente Oldambt in te dienen. De gemeente moet uw verzoek uiterlijk op vrijdag 11 maart 2022 om 17.00 uur hebben ontvangen. Vergeet niet om een kopie van uw identiteitsbewijs mee te sturen.

U kunt een vervangende stempas aanvragen via de link die hier binnenkort beschikbaar komt of door contact op te nemen met de gemeente Oldambt.

Raakt u na 11 maart 2022, 17.00 uur uw stempas kwijt, dan kunt u niet stemmen.