Afvalbrengstation

De gemeente heeft een afvalbrengstation waar u uw grofvuil kunt brengen. Onder grofvuil wordt verstaan al het afval, dat vanwege de grootte en/of het gewicht niet tot het dagelijks afval behoort.

Het afvalbrengstation heeft een onbemande toegangscontrole. U dient hiervoor uit de auto te stappen en bij één van de twee betaalautomaten in het betaalhuisje via een aanraakscherm het menu te volgen. In drie stappen geeft u aan:

1. Welk(e) afvalsoort(en) u brengt.
2. Op welke wijze u uw afval komt brengen.
3. (Indien nodig) de betaling. Dit kan alleen met pin!

Hierna ontvangt u een stortbon waarmee u de slagboom (ingang) opent. De stortbon dient u ook te gebruiken voor controle op het stortbordes en om het terrein weer te kunnen verlaten.

Op het stortbordes dient u de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen.

Heeft u ondanks alle aanwijzingen en de instructie op de betaalautomaat de verkeerde stortbon gekozen dan kunt u niet storten en dient u zich opnieuw bij de ingang te voegen om weer een stortbon te verkrijgen.

De openingstijden zijn: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur (met uitzondering van de erkende feestdagen).

  • Een met afval gevulde kofferbak € 2,50
  • Een gevulde aanhanger met twee wielen € 5,00
  • Een gevulde aanhanger met vier wielen of een bestelbus € 10,00

Gratis Afvalstromen

Indien één of meerdere van onderstaande gratis afvalstromen gescheiden wordt gebracht is de toegang tot het afvalbrengstation gratis. Wordt één of meerdere van de gratis afvalstromen in combinatie met de betaalde stromen gebracht dan dient er wel te worden betaald.

Oud papier en karton

Geen pizzadozen, melk- of sappakken of overig karton of papier waarin folie of kunststof verwerkt is (niet in plastic zakken aanleveren).

Metalen

Blik, oud ijzer, schroot, aluminium, koper, zink, etc.

Textiel

Kleding en schoenen per paar in gesloten plastic zak.

Flessenglas

Flessen en glazen potten (geen aardewerk).

Asbest

Asbest is een milieugevaarlijke stof en dient daarom apart te worden ingeleverd.

Éénmalig  mag er maximaal 35 m2 asbest dubbel verpakt in plastic en afgeplakt te worden ingeleverd. Het plastic dient 0,1 mm dik te zijn bijvoorbeeld landbouwplastic. Afval dat sterk op asbest lijkt, valt ook onder deze regels. Het asbest dient op voorhand thuis te worden verpakt.

Wit- en bruingoed

Alle elektrische apparaten met een stekker, van strijkijzer tot vrieskist. Geen gesloopte apparaten. Stofzuigers inleveren zonder stofzak en frituurpannen zonder vet of olie.

Klein Gevaarlijk Afval (KGA)

Klein Gevaarlijk Afval uit huishoudens is een milieugevaarlijke stof die niet met het overige huishoudelijk afval vermengd mag worden. Daarom moet deze apart worden ingeleverd.

Het betreft hier onder andere: batterijen, spaarlampen, vloeibare gootsteenontstopper, lampenolie, bestrijdingsmiddelen, medicijnen, kwikthermometers, injectienaalden, verf, lak, beits, latex, verfverdunner, kwastreiniger, verfafbijtmiddel, lijmen en kitten, fotofixeer, zoutzuur, accu’s, motorolie etc. KGA inleveren dient  in lekvrije verpakking met leesbaar etiket. Voor het inleveren van motoroliën worden alleen verpakkingen tot maximaal 5 liter geaccepteerd.

Afvalstromen tegen betaling

Bouw- en sloopafval

Alle bouwmaterialen die vrijkomen bij het bouwen of slopen van een bouwwerk, zoals schoon hout en puin, isolatiemateriaal, pvc buizen, dakleer, mastiek en mastiek houdend afval, kalkzandsteen, gasbetonblokken, gipsplaten, wc-potten, badkuipen en wasbakken.

Tuinafval

Takken, snoeiafval, (geen groente- en fruitafval, geen graszoden, stobben en grond). Stobben dienen te worden afgevoerde naar een particuliere composteerinrichting.

Hout

Geverfd en ongeverfd hout, spaanplaat, MDF, laminaat, hardboard, zachtboard, geïmpregneerd hout (schuttingen, hekjes, bielzen en afrasteringpalen).

Vlakglas

Geen autoruiten, gewapend glas, spiegels en gekleurd glas.

Banden

Personenwagenbanden die vrij zijn van velgen en grond. Fiets- en motorbanden.

Harde kunststoffen

Uit harde kunststof vervaardigde gebruiksgoederen, zoals tuinstoelen en tafels.

Matrassen

Piepschuim

Grof huishoudelijk afval

Het huishoudelijk afval dat niet in de grijze container past, zoals meubilair en vloerbedekking.

Tractoren en bedrijfsvoertuigen worden niet toegelaten op het afvalbrengstation. Hieronder worden ook verstaan voertuigen waarvan de laadruimte langer is dan 3 meter en voertuigen die hoger zijn dan 2,5 meter.

Bedrijven kunnen geen gebruik maken van het afvalbrengstation. Indien u vragen heeft over de afvoer van bedrijfsafval, dan kunt u hiervoor contact opnemen met de gemeente  op telefoonnummer (0597) 48 200 00.

Het afvalbrengstation is gevestigd op het industrieterrein Hogebrug III, B. Haitzemastraat 3 in Winschoten (achter Philips).

De openingstijden zijn: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur (met uitzondering van de erkende feestdagen).

U kunt ook uw grofvuil (tegen tarief) thuis laten ophalen.

Gemeente Oldambt
Johan Modastraat 6
Postbus 175
9670 AD Winschoten

Telefoon: (0597) 48 20 00
E-mail: info@gemeente-oldambt.nl
Openingstijden