Wat doet de gemeente?

Bij het begraven van een dierbare wordt hij of zij naar zijn laatste rustplaats gebracht om het lichaam vervolgens letterlijk toe te vertrouwen aan de aarde. Omdat begraven een emotionele gebeurtenis is proberen wij net zoals de uitvaartverzorger en uzelf de uitvaart zo goed mogelijk te laten verlopen. De dag van de uitvaart wordt daarom ook vaak gezien als het laatste afscheid van iemand die u dierbaar was.

Wij streven er naar om de uitvaart voor u zo goed mogelijk te laten verlopen. Een goede communicatie tussen de begraafplaatsbeheerder en de uitvaartverzorger is hierbij belangrijk. Aan de hand van een in te vullen opdrachtformulier voor de uitvaart kunnen wij er aan meehelpen dat de uitvaart op de begraafplaats voor u goed zal verlopen.

Over hoe een graf wordt gemaakt kunnen we kort zijn. De meeste graven worden machinaal gemaakt en enkele waar geen machine bij kan wordt nog met de hand gegraven. De diepte is gebonden aan wettelijke eisen. Eventueel kan er een grafkelder worden geplaatst.

Op de begraafplaats wordt er afscheid genomen bij het graf. Bij begraven vertrouw je de overledene letterlijk toe aan de aarde. De begraafplaatsbeheerder laat de kist meestal dalen. Omdat wij gebruik maken van een graflift gebeurd dit op een plechtige en rustige manier. Ook kan men er voor kiezen om de kist te laten dalen als de genodigden weg zijn.

Wij zorgen er voor dat na het sluiten van het graf alle bloemen mooi op het graf komen te liggen en wordt er een tijdelijk naamplaatje van de overledene geplaatst zodat u kunt zeggen: “We hebben een goede keuze gemaakt door de overledene te laten begraven op één van de begraafplaatsen in de gemeente Oldambt".