Sport en bewegen in Oldambt

Sportaanbod in Oldambt

Wilt u graag sporten of bewegen? Kijk dan op de pagina voor een overzicht van de sportverenigingen in onze gemeente.

In onze gemeentegids vindt u ook sport- en beweegaanbod dat buiten verenigingsverband plaatsvindt, zoals in sportscholen.

Sport- en Beweegteam Oldambt

Het sport- en beweegteam geeft bewegingslessen op basisscholen in onze gemeente. Ook organiseert ze sportieve activiteiten voor inwoners en ondersteunt ze sportverenigingen bij alle soorten vraagstukken. Meer weten over het sport- en beweegteam?

Zwembaden gemeente Oldambt

Gemeente Oldambt telt drie zwembaden, namelijk in Winschoten, Finsterwolde en Scheemda.
U vindt alle informatie op de pagina zwembaden.

Oldambtster Sportakkoord

Zoveel mogelijk mensen met plezier laten sporten en bewegen in Oldambt, dat is het doel van het nog op te stellen Oldambtster Sportakkoord. We werken hieraan samen met sportaanbieders en het maatschappelijk veld in onze gemeente. Wil je meepraten of meer weten? Ga dan naar de pagina over het Oldambtster Sportakkoord.

Subsidies voor verenigingen

Sportverenigingen kunnen in aanmerking komen voor subsidies als zij:

• Leden hebben die deelnemen aan een NK, EK of WK;
  • Activiteiten organiseren (zoals een groot toernooi).

Meer informatie hierover kunt u vinden in onze subsidieregeling.

Sportaccommodaties

Financiële ondersteuning bij een laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Mogelijk komt u in aanmerking voor een bijdrage uit de onderstaande fondsen. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Dan kunt u terecht bij het sport- en beweegteam.

• Jeugdsportfonds Groningen
    We werken samen met het Jeugdsportfonds om kinderen en jongeren uit gezinnen met een minimuminkomen toch te laten sporten.
  • Stichting Leergeld
    Stichting Leergeld is er voor ouders die bijvoorbeeld geen schoolreisjes, een fiets of een sportabonnement voor hun kinderen kunnen betalen. De stichting geeft geen financiële bijdrage aan de ouders zelf, maar kan een bijdrage in natura doen of rechtstreeks betalen aan leveranciers, instanties en verenigingen.

Gezonde leefstijl

Samen met zorgverzekeraar Menzis en de gemeente Stadskanaal zijn we in oktober 2019 gestart met een proefproject om inwoners te helpen met een gezonde leefstijl. Inwoners met een GarantVerzorgd-verzekering van Menzis krijgen in dit proefproject twee jaar lang advies en intensieve begeleiding op het gebied van gezonder eten en meer bewegen. Na twee jaar wordt het project geëvalueerd.

Het proefproject in Oldambt en Stadskanaal heet de Beweegkuur. De Beweegkuur bestaat uit het aanleren van nieuwe eetgewoontes onder begeleiding van een diëtist of leefstijlcoach en de ondersteuning bij een beweegtraject door een fysiotherapeut. Daarnaast sporten en bewegen de deelnemers onder professionele begeleiding bij een sportcentrum.

Heeft u een GarantVerzorgd-verzekering van Menzis en wilt u graag meedoen aan de Beweegkuur? Dan kunt u om een doorverwijzing van uw huisarts vragen. U kunt ook contact opnemen met Ellen Huisman van Diëtistenpraktijk Elfit.

Vragen?

Heeft u vragen over sporten en bewegen in de gemeente Oldambt? Neem dan contact met ons op via info@gemeente-oldambt.nl of (0597) 48 20 00.