Afval

Op deze pagina vindt u allerlei informatie over het gescheiden inzamelen van afval. Afval scheiden spaart grondstoffen, energie én geld. Om van afval weer iets moois te maken, is het belangrijk dat we afval gescheiden inzamelen. Doe daarom mee en stuur uw afval retour afzender. Zo maken we er samen iets moois van!

Mist u informatie of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Afvalzakken PMD

Woont u in een hoogbouwwoning? Dan kunt u online nieuwe afvalzakken voor uw PMD-afval aanvragen.

Digitale afvalkalender

Afvalkalender

U ontvangt de afvalkalender per post, maar kunt deze ook digitaal raadplegen. Dit kan via de website www.mijnafvalwijzer.nl. Op deze website kunt u ook een pdf-bestand van de kalender downloaden.

Afvalapp

Met de app Afvalwijzer kunt u eenvoudig uw afvalkalender inzien op uw tablet of mobiele telefoon. Ook kunt u in de app herinneringen instellen zodat u niet meer vergeet om uw container aan de weg te zetten.

U kunt de app downloaden in de App Store of Google Play. U kunt zelf zoeken naar de app door ‘afvalwijzer’ in te typen in het zoekscherm, of onderstaande QR-code scannen:

QRcode afvalapp

 

Afvalbrengstation

De gemeente heeft een afvalbrengstation waar u uw afval kunt brengen.

terrein afvalbrengstation in Winschoten

Containers

Wat moet u doen als uw container kapot of gestolen is? En kunt u een extra container aanvragen?

Landbouwbestrijdingsmiddelen

Na overleg met NLTO en STORL (Stichting Opruiming Restanten van Landbouwbestrijdingsmiddelen) is besloten in 2021 nog twee inzamelacties te organiseren.
In 2021 is het op 8 juli en 18 november tussen 8.00 en 11.30 uur mogelijk om verpakkingen en restanten van landbouwbestrijdingsmiddelen in te leveren bij het voormalig KCA-depot aan de Kerkeweg 1a in Finsterwolde.

Uitsluitend resten gewasbeschermingsmiddelen en/of lege verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen die zijn aangemerkt als Klein Gevaarlijk Afval kunnen worden gebracht.
Deze resten en verpakkingen dienen te zijn voorzien van het STORL-logo of het AgriRecover-logo.

Takken versnipperen

De gemeente biedt de mogelijkheid snoeiafval te laten versnipperen.

Oldambtpas

Vanaf 1 januari 2019 kunt u de Oldambtpas gebruiken voor de toegang tot het afvalbrengstation. Meer weten over de Oldambtpas? Via deze link vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen over deze pas.

Via deze link kunt u direct een nieuwe Oldambtpas aanvragen.

oldambtpas

Afvalstoffenheffing

De gemeente Oldambt heft van elke gebruiker van één of meerdere onroerende zaken een afvalstoffenheffing.

Zwerfvuilacties

We ondersteunen zwerfvuilacties van bewoners van harte. Werkt u als bewoner aan een schone buurt door het zwerfafval op te ruimen? Dan ondersteunen wij u graag. Ook zijn er mogelijkheden voor grotere schoonmaakacties. Meer informatie over zwerfvuilacties.

Contact

Voor al uw vragen over afval kunt u contact met ons opnemen via de onderstaande contactgegevens:

T: (0597) 48 20 00
E: info@gemeente-oldambt.nl