Zorgen om mensen in uw omgeving

Maakt u zich zorgen om uw buurtgenoot? Of ervaart u overlast van een buurtgenoot? Dan kunt u contact opnemen met Meldpunt Zorg en Overlast. Heeft u vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling in uw omgeving? Neem dan contact op met Veilig Thuis.

Maakt u zich zorgen om een buurtgenoot, vriend of familielid die dreigt te vereenzamen? Een ouderenadviseur van Sociaal Werk Oldambt kan ondersteunen bij concrete problemen en bemiddelt waar nodig met andere organisaties.

Onlangs is Sociaal Werk Oldambt in samenwerking met Buurtzorg gestart met de dagactiviteit genaamd ‘D’r eem oet’.  Deze activiteit is bedoeld voor ouderen die weinig contacten hebben met anderen. De dagactiviteit houdt in dat er een gezellig samenzijn zal worden georganiseerd waarbij ook met elkaar wordt gekookt en gegeten. Er zijn vrijwilligers aanwezig die de dagopvang coördineren met op de achtergrond ondersteuning vanuit Sociaal Werk Oldambt en Buurtzorg. Voor de activiteit wordt een bijdrage gevraagd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het ouderenwerk van Sociaal Werk Oldambt.

De Zonnebloem afdeling Winschoten en Scheemda heeft speciale aandacht voor mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd, die dreigen te vereenzamen. Vrijwilligers komen op bezoek en organiseren activiteiten om mensen weer te laten genieten van de leuke dingen in het leven.

Heeft u op deze pagina niet gevonden wat u zocht? Op de pagina Hulp in uw omgeving vindt u andere projecten en/of organisaties die misschien beter aansluiten op uw situatie of vraag.