bovenaanzicht nieuw gemeentehuis

Definitief ontwerp

Recent is het definitief ontwerp van het gemeentehuis opgeleverd. Het ontwerp is onder andere aan inwoners gepresenteerd tijdens de inloopbijeenkomst 30 november dit jaar in de Marktpleinkerk. 

Het is belangrijk te vermelden dat de gemeenteraad 31 januari 2024 een definitief besluit neemt over het ontwerp en het vereiste extra budget. 

De 3D-video onder aan deze pagina geeft een goed beeld van zowel de directe omgeving van het nieuwe gemeentehuis als het gemeentehuis zelf (interieur). 

Relatie met geschiedenis Oldambt 

Opgetrokken uit rode bakstenen uit Groningen, vormt het nieuwe gemeentehuis een naadloze brug tussen het verleden en de toekomst. Het ontwerp omvat prominente witte elementen, waardoor het ook visueel aansluit bij het historische deel van de locatie, dat via een loopbrug verbonden zal worden. Het gemeentehuis wordt gekenmerkt door tijdloosheid, duurzaamheid en energiezuinigheid, en het ontwerp weerspiegelt duidelijk de functies van werken, ontmoeten en de bestuurlijke en democratische rol van het gebouw. 

Het zal een gastvrije en functionele ruimte bieden voor bezoekers, terwijl het tegelijkertijd een aangename, aantrekkelijke en inspirerende werkomgeving zal zijn voor het bestuur en de medewerkers van de gemeente. 

Het nieuwe gemeentehuis is een blokvormig gebouw van drie lagen, waarvan de bovenste laag subtiel naar achteren valt, wat bekend staat als een 'setback'. 

Van vier naar één locatie

Als onderdeel van de plannen zullen we de huidige vier gemeentelijke locaties, namelijk Scheemda, Garst, Johan Modastraat en Halte Democratie, samenvoegen tot één centrale locatie.

Visualisatie nieuw gemeentehuis 2023

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.