Vacature Administratief medewerker Vergunningen

Heb jij dienstverlening hoog in het vaandel staan en wil je graag onze vergunningverleners helpen bij de behandeling van vergunningaanvragen?

Als jij een passie hebt voor processen en onze collega’s en inwoners van dienst wil zijn, dan zijn wij op zoek naar jou! Sluit je aan bij ons energieke team Toegang/KCC en neem de uitdaging aan als:

Administratief medewerker Vergunningen

(Medewerker Administratief en Secretarieel II)
36 uur per week (1 FTE)

Sinds 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Inwoners, ondernemers en bedrijven kunnen vanaf deze datum via het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) vergunningen voor de fysieke leefomgeving aanvragen. Team Toegang KCC behandelt deze aanvragen. Om de dienstverlening naar inwoners en ondernemers te versterken en de vergunningverleners te ontlasten zijn we op zoek naar een nieuwe collega die het team wil aanvullen en ondersteunen in het proces van aanvraag tot vergunningverlening.

Wat ga je doen?

Je verwerkt binnengekomen aanvragen in het zaaksysteem volgens de werkafspraken en stelt overzichten op. Deze aanvragen kunnen binnenkomen via het DSO, het algemene e-mailadres van de gemeente, telefonisch of via de balie. Je toetst de aanvraag aan een checklist en zorgt dat de aanvraag goed wordt ingeboekt. Daarnaast verstuur je ontvangstbevestigingen en na de inhoudelijke behandeling door vergunningverleners, beschikkingen. Ook ben je het eerste aanspreekpunt voor collega’s die vragen hebben over vergunningen en behandel je eenvoudige informatieverzoeken van inwoners en ondernemers.

Er bestaat de mogelijkheid om de werkzaamheden op termijn uit te breiden met bijvoorbeeld het opstellen van huisnummerbesluiten, de registratie van kamerverhuur, werkzaamheden inzake de Leegstandswet en schoningsprojecten van het zaaksysteem.

We verwachten van jou dat:

 • je gestructureerd werkt. Je draagt daarbij zorg voor het beheer van (digitale) bestanden en systemen;
 •  je knelpunten signaleert en verbetervoorstellen doet;
 • je inwoners en ondernemers op een vriendelijke en toegankelijke wijze te woord staat;
 • de beschikkingen die je afgeeft nauwkeurig en accuraat zijn. Kwaliteit heb je hoog in het vaandel staan;
 • je de coördinator Vergunningen ondersteunt in het bewaken van termijnen, planningen en afspraken.

Wie ben je? 

Om in deze functie te schitteren breng je niet alleen juridische kennis mee van de Algemene wet Bestuursrecht, maar ook een flinke dosis gezond verstand. Je bent nieuwsgierig, onderzoekend en oplossingsgericht. Je bent in staat om de vraag van een inwoner of ondernemer goed te analyseren. Je bent een echte teamspeler die ook in staat is zelfstandig te werken.

Jouw opleiding en ervaring

 • Je hebt tenminste een mbo 4 werk- en denkniveau.
 • Je hebt een afgeronde mbo-opleiding bedrijfsadministratie, zakelijke dienstverlening of juridische dienstverlening.
 • Inzicht in gemeentelijke werkprocessen is een pre.
 • Kennis van wet- en regelgeving op het gebied de fysieke leefomgeving is een pre. Indien deze kennis ontbreekt, ben je bereid om een training of opleiding te volgen om benodigde kennis op te doen.

Wat bieden wij jou? 

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, die we mogelijk bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden omzetten in een vast dienstverband.
 • Een boeiende en uitdagende baan in een dynamische omgeving en in een leuk team.
 • Het salaris is gewaardeerd op schaal 7 van de Cao Gemeenten met een bruto maandsalaris van maximaal € 3784,- bij een 36-urige werkweek (peildatum januari 2024). De inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Bovenop het salaris ontvang je maandelijks een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris.

Procedure

Deze vacature is zowel intern als extern vacant gesteld, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben.

Meer informatie? 

Voor vragen en opmerkingen kan je contact opnemen met Agnes Roeters (teammanager Toegang KCC) via 06 25 49 10 10 of met Dennis Rump (coördinator Vergunningen) via telefoonnummer 06 25 68 61 41. Daarnaast kan je mailen naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl.

Interesse?

Reageren op deze vacatures kan tot en met zondag 30 juni 2024. Stuur daarvoor jouw motivatie en cv onder vermelding van je naam en vacaturenummer TK24-10 naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl.

We kijken uit naar jouw reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.