Vacature Financieel adviseur

Ben jij goed in analyseren en verbinden? Ben je altijd op zoek naar het verhaal achter de cijfers en ben je een gesprekspartner voor collega’s, management, directie en bestuur en ben jij net afgestudeerd of zit je al jaren in het vak?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Financieel adviseur

32-36 uur per week (0,88 tot 1,0 fte)

Wat ga je bij ons doen?

Bij onze gemeente ben je als financieel adviseur verantwoordelijk voor het ondersteunen van de directie, management en je collega’s. Dit doe je door jouw kennis en vaardigheden in te zetten om samen met andere collega’s te komen tot een passende advisering op het gebied van financiën en oplossingen voor complexe vraagstukken.

Verder ben je bezig met de ontwikkeling van het financiële beleid richting een duurzame en houdbare begroting voor de gemeente. Je volgt en evalueert ontwikkeling op het vakgebied financiën en vertaalt deze in beleid. Je geeft proactief advies, waarbij je over je eigen vakgebied heen kijkt.

Als financieel adviseur ga je je onder andere bezighouden met de volgende taken:

 • (Strategische) beleidsontwikkeling en advisering.
 • De totstandkoming van de planning & control-producten, zoals begroting, tussentijdse rapportages en jaarrekening.
 • Proactief adviseren en ondersteunen van bestuur, management en medewerkers op het terrein van financieel beleid en financiële beheersing.
 • Ontwikkelen management- en sturingsinformatie.
 • Signaleren van risico’s en verbeterpunten.
 • Sparringpartner voor fiscale adviseurs van buiten de gemeente en accountants.

Wanneer zijn wij een match?

Jij bent een enthousiaste en betrokken collega.

 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding op financieel/bedrijfseconomisch gebied;
 • Je beschikt over kennis van relevante wet- en regelgeving (onder andere BBV);
 • Je bent politiek en bestuurlijk sensitief en hebt oog voor organisatiesensitiviteit;
 • Je bent in staat om de verbinding te zoeken en samenhang te overzien en te bewaken.

Ben jij een beginnend financieel adviseur? Schroom niet en solliciteer ook!

Competenties

Wij als gemeente Oldambt hechten veel waarde aan de volgende kerncompetenties: resultaatgericht, klantgericht en integraal samenwerken. Daarnaast gelden voor deze functie de volgende competenties: analytisch vermogen, communicatief en adviesvaardig, inlevingsvermogen, overtuigingskracht en een proactieve houding.

Verder hechten wij veel waarde aan jouw persoonlijkheid en drijfveren. Stroken deze met die van ons of kan jij ons nieuwe inzichten bieden? Dan zijn wij een match!

Wat krijg jij van ons?

Bij ons mag je meedenken en er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Wat mag je nog meer van ons verwachten?

 • Een boeiende en uitdagende baan voor de duur van een jaar die we bij goed functioneren omzetten in een aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • De functie is ingedeeld in functieschaal 10 van de cao Gemeenten (referentiefunctie Adviseur IV) Dit is maximaal € 5.247,- bruto op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Over het aantal uren is overleg mogelijk.
 • Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) worden ingezet voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of kan je laten uitbetalen.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid voor thuiswerken.
 • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis en een goede pensioenregeling via het ABP.
 • Een werkomgeving waarin aandacht voor elkaar, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling vanzelfsprekend is.

Waar kom je terecht?

Werken bij en voor Oldambt betekent dat je aan de slag gaat voor een bijzondere gemeente. Een relatief kleine gemeente wat het aantal inwoners betreft (ruim 39.000) en fors waar het gaat om oppervlakte (met 296 m2 één van de grootste gemeenten van NL). Wij zijn een gemeente  met ambitie!

Onder de noemer Nijambt is onze organisatie volop in ontwikkeling! Onderdeel is de werknemersreis: Sterren stralen in Nijambt. Het is jouw reis, waarbij alles wordt gedaan je optimaal te faciliteren. Binnen de gemeente krijg je ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en leiderschap. Met een goede balans tussen ambitie, de hoeveelheid werk, veilige werkomgeving en privé.

Als bestuur en collega’s stellen we alles in het werk om inwoners waar nodig te ondersteunen. Te informeren en samen mogelijkheden te benutten die bijdragen aan een hoger niveau van welvaart en welzijn. Jouw bijdrage is daarbij meer dan welkom. Als persoon. En met je vaardigheden. Samen maken we graag het verschil in het dagelijkse leven van nu. En die van de toekomst.

Meer informatie

Wil je meer informatie bel of mail dan met Jeroen Kuijpens (teammanager), telefoon 06 21 30 55 38, emailadres jeroen.kuijpens@gemeente-oldambt.nl

Interesse?

Denk je nu, hé dit gaat over mij? Solliciteer dan direct. naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van je naam en het vacaturenummer DV23-26

Procedure

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern geplaatst. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.

Netwerk

Heb je zelf al een leuke baan, maar ken je iemand in je netwerk die hier enthousiast van wordt? Voel je dan vrij om deze vacature te delen.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.