Wegwerkzaamheden

Op deze pagina vindt u informatie over de wegwerkzaamheden in Oldambt.

Daarnaast kunt u in De Oldambtster ook informatie vinden over bijvoorbeeld bodemsaneringswerkzaamheden, sloot- en vijveronderhoudswerkzaamheden of de vervanging en aanleg van een riool.

Overzicht op 1 kaart

Via onderstaande link komt u terecht op een digitale kaart van onze gemeente met daarop alle huidige en geplande wegwerkzaamheden. De kaart geeft standaard alleen de werkzaamheden van vandaag weer. Via de opties rechtsboven in de blauwe balk kunt u selecteren op gebied, periode, categorie en hinderklasse. Daarnaast kunt u zoeken op adres of plaatsnaam en een route plannen.

Overzichtskaart wegwerkzaamheden Oldambt

Wegafsluitingen

Scheemda: werkzaamheden Stationsstraat

In opdracht van de gemeente Oldambt zal KWS Infra Leek werkzaamheden verrichten aan 3 kruisingen en 3 drempels op de Stationsstraat. Van Noord naar Zuid gaat het om de volgende kruisingen/ drempels:

 • Kruising Plantsoenlaan/ Wijkstraat
 • Kruising Parklaan/ Kwekerslaan/ Badhuislaan
 • Kruising Langeweg
 • Drempel inrit Station 1
 • Drempel inrit Station 2
 • Drempel nabij huisnummer 105/116

De werkzaamheden op de kruisingen bestaan uit het gedeeltelijk verwijderen van het asfalt, verplaatsen van de kolken, aanbrengen van nieuwe goten aan de zijkanten van de weg en aanbrengen van nieuw rood asfalt. De werkzaamheden op de drempels bestaan uit het verwijderen van het asfalt en aanbrengen van nieuw rood asfalt. Deze werkzaamheden zullen hinder opleveren met betrekking tot de bereikbaarheid van uw woning.

Wanneer?

De werkzaamheden staan gepland van maandag 30 augustus 2021 t/m vrijdag 10 september 2021 en worden aaneengesloten uitgevoerd. Tijdens deze gehele periode is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer en kan er voor u als bewoner hinder ontstaan voor de bereikbaarheid van de woningen op het gedeelte waar het onderhoud plaatsvindt. Op donderdag 9 september brengen wij de asfalt onderlagen aan op de 3 kruisingen en vrijdag 10 september de rode asfaltdeklagen op zowel de kruisingen als de drempels.

De bewoners tussen (en op) de 3 bovengenoemde kruisingen willen wij verzoeken hun auto gedurende de gehele werkzaamheden elders te parkeren en niet in de Stationsstraat. Wij moeten namelijk werkzaamheden verrichten aan de kolken, afvoerleidingen en goten waardoor de weg op verschillende plekken opgebroken wordt.

Waar dient u rekening mee te houden?

De werkzaamheden kunnen overlast veroorzaken, wij zullen dit uiteraard proberen tot een minimum te beperken.

Wanneer uw woning niet bereikbaar is en u wel met uw auto uw erf moet verlaten is het raadzaam om deze vooraf aan de werkzaamheden buiten het werkvak te parkeren. Via het voetpad kunt u wel te voet langs de werkzaamheden lopen.

Winschoten: langdurige afsluiting Sint Vitusholt en deel Zuiderveen

Vanwege rioolwerkzaamheden is het Sint Vitusholt en een deel van het Zuiderveen in Winschoten afgesloten. De afsluiting is van maandag 12 april tot en met vrijdag 24 december en geldt voor het doorgaand verkeer behalve voor voetgangers, fietsers, aanwonenden en hulpverleningsdiensten.

Bij voorkeur nemen hulpverleningsdiensten een andere route. Als er geen andere route beschikbaar is, kunnen de hulpverleningsdiensten eventueel met gepaste aandacht en snelheid langs de werkzaamheden rijden.

Over het algemeen kan de vuilniswagen langs de werkzaamheden rijden om de containers te ledigen. Als dit niet mogelijk is, moeten de containers naar een verzamellocatie gebracht worden.

De werkzaamheden worden in 6 fasen uitgevoerd:

 • Fase 1 is vanaf de Meidoornlaan tot aan de Sportschool Ron Haans (±150 meter) van week 15 tot week 22
 • Fase 2 is vanaf Sportschool Ron Haans tot aan de 4e laan (±155 meter) van week 20 tot week 27
 • Fase 3 is vanaf de 4e laan tot aan halverwege de 6e laan (±140 meter) van week 25 tot week 34
 • Fase 4 is vanaf halverwege de 6e laan tot de inrit van VV Bato (±130 meter) van week 29 tot week 39
 • Fase 5 is vanaf de inrit van VV Bato tot Zuiderveen 8 (fietspad) (±165 meter) van week 36 tot week 43
 • Fase 6 is vanaf Zuiderveen 8 (fietspad) tot aan de rotonde Udesweg (±300 meter) van week 41 tot week 50

Tijdens de afsluiting wordt een omleidingsroute voor het doorgaand verkeer ingesteld:

 • Vanuit het noorden omleiding via Burgemeester H.J. Engelkenslaan, Steringa Kuiperweg, Garst, Pekelderstraat, Amstelstraat en Udesweg.
 • Vanuit het Zuiderveen naar Heiligerlee en Scheemda wordt er een omleidingsroute ingesteld via de Udesweg, Blijhamsterweg, N367 (Oostelijke Rondweg Winschoten) en A7.