Wegwerkzaamheden

Op deze pagina vindt u informatie over de wegwerkzaamheden in Oldambt.

Daarnaast kunt u in De Oldambtster ook informatie vinden over bijvoorbeeld bodemsaneringswerkzaamheden, sloot- en vijveronderhoudswerkzaamheden of de vervanging en aanleg van een riool.

Overzicht op 1 kaart

Via onderstaande link komt u terecht op een digitale kaart van onze gemeente met daarop alle huidige en geplande wegwerkzaamheden. De kaart geeft standaard alleen de werkzaamheden van vandaag weer. Via de opties rechtsboven in de blauwe balk kunt u selecteren op gebied, periode, categorie en hinderklasse. Daarnaast kunt u zoeken op adres of plaatsnaam en een route plannen.

Overzichtskaart wegwerkzaamheden Oldambt

Wegafsluitingen

Scheemda: afsluiting kruising Oude Rijksweg en Stationsstraat

Voor de herinrichting van de kruising Oude Rijksweg en Stationsstraat (voor de Eexterbrug) in Scheemda is vanaf maandag 18 mei 7.00 uur t/m vrijdag 29 mei de kruising Oude Rijksweg en Stationsstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer behalve voor fietsers en voetgangers.

Er zal voor het doorgaande verkeer een omleiding worden ingesteld.

Vanuit de noordzijde (naar het station) naar de zuidzijde gaat de omleiding via de Oude Rijksweg, De Akkers, Oosterstraat, Torenstraat, Esbörgstraat, Oude Rijksweg, Haven Zuidzijde en Eexterweg.
Vanuit het zuidzijde (naar het ziekenhuis) naar de noordzijde gaat de omleiding via Stationsstraat, Eexterweg, Haven Zuidzijde, Oude Rijksweg, Esbörgstraat, Torenstraat, Oosterstraat, De Akkers en Oude Rijksweg.

Zie ook bijgevoegd bestand voor de route 


NB: De fietsroute in de bijlage is niet van toepassing!!

Winschoten/Blauwestad: aanleg Blauwe Loper

Voor het aanleggen van de Blauwe Loper is het fietspad achter het Winschoterdiep in Winschoten vanaf het fietspad van de Hoorntjesweg tot aan de volgende afslag naar het park vanaf ca. week 12 t/m 44 voor het doorgaand fietsverkeer afgesloten.
Hiervoor zal een omleidingsroute worden ingesteld.

Tevens is er tot eind april voor de aanleg van de Blauwe Loper een wegversmalling aangebracht aan het Noordereinde\Oostereinde in Winschoten ter hoogte van Oostereinde 49.

Zie ook bijgevoegd bestand voor de omleidingsroute

Winschoten: verkeershinder Oudewerfslaan

Voor het herinrichten van de groenstructuur is er enige verkeershinder op de Oudewerfslaan in Winschoten vanaf 27 november t/m 1 mei 2020 voor het doorgaand verkeer. Er wordt gewerkt met een halve rijbaan afzetting zodat het verkeer vanuit de Bovenburen en Nassaustraat met aangepaste snelheid het werkvak kan passeren.

Voor het doorgaande verkeer is er geen omleiding ingesteld maar er is wel een adviesroute aangegeven via de Molenweg.

Bad Nieuweschans: langdurige afsluiting Booneschanskerbrug

De Booneschanskerbrug tussen Bad Nieuweschans en Blijham is in een slechte staat en sinds 21 juli 2017 afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. De brug is wel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. De gemeente wil de brug vervangen door een (semi) vaste brug. Borden leiden de gemotoriseerde weggebruiker ter plaatse om.

Planning

Medio 2019 is de aanbesteding gehouden voor de vervaging van de brug. Helaas heeft de gemeente hierop geen geldige inschrijving ontvangen. Hierdoor is de verwachte start van de uitvoering verplaatst naar april/mei 2020.

Na de aanbesteding krijgt de gemeente meer inzicht in de planning van de aannemer. Volgens het bestek heeft de aannemer 100 werkdagen (5 maanden) om de klus te klaren.