Wegwerkzaamheden

Op deze pagina vindt u informatie over de wegwerkzaamheden in Oldambt.

Blauwestad: Hoofdstraat

Wegens asfaltteringswerkzaamheden is de Hoofdstraat in Blauwestad tussen Meerkoet en Leeuwerik op maandag 4 juli tussen 09:00 en 12:00 afgesloten voor het bestemmingsverkeer Hiervoor worden verkeersregelaars ingezet.

Tevens is de Hoofdstraat tussen Kievit en Kaafijzer op dinsdag 5 juli tussen 12:00 en 15:00 afgesloten voor het bestemmingsverkeer. Het verkeer tussen Kievit en Meerkoet kan de wijk verlaten via de brug Watersnuffel over het fietspad naar de Clingeweg. Hiervoor worden verkeersregelaars ingezet.

Maandag 4 juli en dinsdag 5 juli a.s. vinden er wegwerkzaamheden plaats aan de Hoofdstraat, ter hoogte van de straten Grutto, Leeuwerik, Watersnip, Meerkoet, Kiekendief en Kievit. De oude laag asfalt wordt dan verwijderd (gefreesd) en daarna wordt er opnieuw geasfalteerd.

Het frezen en asfalteren van de Hoofdstraat kunnen we niet doen zonder de weg af te sluiten. Dat heeft gevolgen voor de toegang tot de genoemde straten. We realiseren ons dat dit voor u als bewoner ingrijpend is. Daarom werken we in 2 fasen, om de woningen tijdens het frezen en asfalteren zo veel mogelijk bereikbaar te houden.

Fase 1: maandag 4 juli en dinsdag 5 juli van 9.00 tot 12.00 uur

We sluiten de Hoofdstraat af van de Meerkoet tot en met de Kievit van 9.00 tot 12.00 uur op beide dagen. Mocht u op dit tijdstip vanuit de Meerkoet of Watersnip met de auto weg willen gaan, zet u deze dan ’s ochtends vóór 9.00 uur op de aangewezen plek aan de Hoofdstraat. Op de nieuwspagina van www.blauwestad.nl ziet u welke plek is aangewezen om tijdelijk te parkeren. Zo voorkomen we dat er auto’s op verschillende plekken staan. Dat is handig, omdat ook de huidige bouw-weg tussen de Hoofdstraat en de Rederssingel wordt geasfalteerd, om de bouw van het nieuwe Arsenaal mogelijk te maken. Bewoners van de Kievit kunnen van en naar hun perceel via de Zwaan en de Kiekendief.

Fase 2: maandag 4 juli en dinsdag 5 juli van 12.00 tot 15.00 uur

We sluiten de Hoofdstraat af van de Grutto tot en met de Kiekendief van 12.00 tot 15.00 uur op beide dagen. Mocht u op dit tijdstip vanuit de Grutto of Leeuwerik met de auto weg willen gaan, zet u deze dan ’s ochtends vóór 12.00 uur op de aangewezen plek aan de Hoofdstraat. Op de nieuwspagina van www.blauwestad.nl ziet u welke plek is aangewezen om tijdelijk te parkeren. Bewoners van de Kiekendief kunnen van en naar hun perceel via de Zwaan en de Kievit. Dat geldt niet voor zwaar materieel zoals vrachtwagens, leveranties, etc.

Extra voorzieningen tijdens het asfalteren

  • Op de Hoofdstraat nabij de Kaafijzer en de Misthoorn worden rijplaten in de berm neergelegd om op te parkeren.
  • Gedurende fase 2 worden de paaltjes op het fietspad, dat ter hoogte van de Meerkoet van de Watersnuffel naar de Clingeweg loopt, verwijderd. Zo kunnen daar tijdelijk ook auto’s (geen vrachtwagens!) overheen van en naar de Meerkoet, Watersnip en Kievit. Op enkele plekken worden rijplaten naast het fietspad neergelegd, zodat tegemoetkomende auto’s elkaar kunnen passeren.

Bereikbaarheid woningen tijdens het asfalteren

  • Woningen zijn via de berm (met de fiets aan de hand) te voet bereikbaar.
  • We zorgen ervoor dat de hulpdiensten er zo nodig langs kunnen.

Op maandag 4 juli zijn we naast deze werkzaamheden aan het asfalteren op de tijdelijke bouw-weg ter hoogte van de Kaafijzer vanuit de Hoofdstraat naar het Havenkwartier en een klein stukje tussen de Bovist en de Hoofdstraat. Hiervoor zijn er geen afsluitingen nodig. Trailers en vrachtwagens zullen de weg niet blokkeren of zorgen voor onveilige situaties.

Winschoten: Kloosterbrug acht weken dicht voor groot onderhoud

  • De Kloosterbrug in Winschoten krijgt een grote onderhoudsbeurt. De brug over het Winschoterdiep is daarom gestremd van 18 juli tot en met uiterlijk vrijdag 9 september. Verkeer dat komt aanrijden vanaf de A7 kan omrijden via afrit 47, bij verkeersknooppunt de Blauwe Roos in Winschoten. Verkeer vanuit Pekela wordt vanaf de rotonde N367-N972 omgeleid via de Oostelijke Rondweg van Winschoten (N367). Landbouwverkeer op de Hora Siccamaweg wordt omgeleid via de Blauwe Roos. De omleiding voor fietsers op de Hora Siccamaweg loopt via de Graaf Adolfbrug (richting Scheemda). Voor de scheepvaart wordt de brug wel bediend.

Winschoten: werkzaamheden aan de Industriebrug

  • Vanaf maandag 13 juni tot uiterlijk vrijdag 1 juli is er mogelijk verkeershinder bij de Industriebrug. We laten ‘m dan ombouwen zodat de brug op afstand bedienbaar is. Hierdoor is de brug alleen op trage snelheid te bedienen. Een open/dicht actie duurt daarom tijdelijk langer dan gebruikelijk.