Wegwerkzaamheden

Op deze pagina vindt u informatie over de wegwerkzaamheden in Oldambt.

Daarnaast kunt u in De Oldambtster ook informatie vinden over bijvoorbeeld bodemsaneringswerkzaamheden, sloot- en vijveronderhoudswerkzaamheden of de vervanging en aanleg van een riool.

Overzicht op 1 kaart

Via onderstaande link komt u terecht op een digitale kaart van onze gemeente met daarop alle huidige en geplande wegwerkzaamheden. De kaart geeft standaard alleen de werkzaamheden van vandaag weer. Via de opties rechtsboven in de blauwe balk kunt u selecteren op gebied, periode, categorie en hinderklasse. Daarnaast kunt u zoeken op adres of plaatsnaam en een route plannen.

Overzichtskaart wegwerkzaamheden Oldambt

Wegafsluitingen

Winschoten: langdurige afsluiting Sint Vitusholt en deel Zuiderveen

Vanwege rioolwerkzaamheden is het Sint Vitusholt en een deel van het Zuiderveen in Winschoten afgesloten. De afsluiting is van maandag 12 april tot en met vrijdag 24 december en geldt voor het doorgaand verkeer behalve voor voetgangers, fietsers, aanwonenden en hulpverleningsdiensten.

Bij voorkeur nemen hulpverleningsdiensten een andere route. Als er geen andere route beschikbaar is, kunnen de hulpverleningsdiensten eventueel met gepaste aandacht en snelheid langs de werkzaamheden rijden.

Over het algemeen kan de vuilniswagen langs de werkzaamheden rijden om de containers te ledigen. Als dit niet mogelijk is, moeten de containers naar een verzamellocatie gebracht worden.

De werkzaamheden worden in 6 fasen uitgevoerd:

  • Fase 1 is vanaf de Meidoornlaan tot aan de Sportschool Ron Haans (±150 meter) van week 15 tot week 22
  • Fase 2 is vanaf Sportschool Ron Haans tot aan de 4e laan (±155 meter) van week 20 tot week 27
  • Fase 3 is vanaf de 4e laan tot aan halverwege de 6e laan (±140 meter) van week 25 tot week 34
  • Fase 4 is vanaf halverwege de 6e laan tot de inrit van VV Bato (±130 meter) van week 29 tot week 39
  • Fase 5 is vanaf de inrit van VV Bato tot Zuiderveen 8 (fietspad) (±165 meter) van week 36 tot week 43
  • Fase 6 is vanaf vanaf 8e Laan tot en met rotonde Udesweg van week 44 tot eind 2021.

Tijdens de afsluiting wordt een omleidingsroute voor het doorgaand verkeer ingesteld:

  • Vanuit het noorden omleiding via Burgemeester H.J. Engelkenslaan, Steringa Kuiperweg, Garst, Pekelderstraat, Amstelstraat en Udesweg.
  • Vanuit het Zuiderveen naar Heiligerlee en Scheemda wordt er een omleidingsroute ingesteld via de Udesweg, Blijhamsterweg, N367 (Oostelijke Rondweg Winschoten) en A7.