Wegwerkzaamheden

Op deze pagina vindt u informatie over de wegwerkzaamheden in Oldambt.

Daarnaast kunt u in De Oldambtster ook informatie vinden over bijvoorbeeld bodemsaneringswerkzaamheden, sloot- en vijveronderhoudswerkzaamheden of de vervanging en aanleg van een riool.

Overzicht op 1 kaart

Via onderstaande link komt u terecht op een digitale kaart van onze gemeente met daarop alle huidige en geplande wegwerkzaamheden. De kaart geeft standaard alleen de werkzaamheden van vandaag weer. Via de opties rechtsboven in de blauwe balk kunt u selecteren op gebied, periode, categorie en hinderklasse. Daarnaast kunt u zoeken op adres of plaatsnaam en een route plannen.

Overzichtskaart wegwerkzaamheden Oldambt

Wegafsluitingen

Scheemda: Kerkstraat, Molenstraat en Gasthuislaan

Voor het vernieuwen van een waterleiding wordt de Kerkstraat tussen de Molenstraat en Gasthuislaan in Scheemda vanaf maandag 6 juli 07:00 uur  t/m vrijdag 10 juli 16:00 uur afgesloten voor het doorgaand verkeer behalve voor fietsers en voetgangers.

Er zal voor het doorgaande verkeer een omleidingsroute worden ingesteld.

Vanuit de Torenstraat naar het centrum gaat de omleidingsroute via de Molenstraat, Oude Rijksweg, Stationsstraat, Hogeweg, Vredenhovenplein, Diepswal en Kerkstraat.
Vanuit de Gasthuislaan gaat de omleidingsroute via Diepswal, Vredenhovenplein, Hogeweg, Stationsstraat Oude Rijksweg en Molenstraat.

Winschoten/Blauwestad: aanleg Blauwe Loper

Voor het aanleggen van de Blauwe Loper is het fietspad achter het Winschoterdiep in Winschoten vanaf het fietspad van de Hoorntjesweg tot aan de volgende afslag naar het park vanaf ca. week 12 t/m 44 voor het doorgaand fietsverkeer afgesloten.
Hiervoor zal een omleidingsroute worden ingesteld.

Tevens is er tot eind april voor de aanleg van de Blauwe Loper een wegversmalling aangebracht aan het Noordereinde\Oostereinde in Winschoten ter hoogte van Oostereinde 49.

Zie ook bijgevoegd bestand voor de omleidingsroute

Bad Nieuweschans: langdurige afsluiting Booneschanskerbrug

De Booneschanskerbrug tussen Bad Nieuweschans en Blijham is in een slechte staat en sinds 21 juli 2017 afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer.
In week 33-2020 start aannemer Macadam met de inrichting van het werkterrein om vervolgens de sloop en de vervanging van de Booneschanskerbrug in uitvoering te nemen.

Volgens de planning van de aannemer zullen de werkzaamheden eind januari 2021 worden opgeleverd. Tijdens de werkzaamheden voorziet de aannemer in een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug. Borden leiden de gemotoriseerde weggebruiker ter plaatse om.