Wegwerkzaamheden

Op deze pagina vindt u informatie over de wegwerkzaamheden in Oldambt.

Daarnaast kunt u in De Oldambtster ook informatie vinden over bijvoorbeeld bodemsaneringswerkzaamheden, sloot- en vijveronderhoudswerkzaamheden of de vervanging en aanleg van een riool.

Overzicht op 1 kaart

Via onderstaande link komt u terecht op een digitale kaart van onze gemeente met daarop alle huidige en geplande wegwerkzaamheden. De kaart geeft standaard alleen de werkzaamheden van vandaag weer. Via de opties rechtsboven in de blauwe balk kunt u selecteren op gebied, periode, categorie en hinderklasse. Daarnaast kunt u zoeken op adres of plaatsnaam en een route plannen.

Overzichtskaart wegwerkzaamheden Oldambt

Wegafsluitingen

Winschoten: Sint Vitusholt gedeeltelijke wegafsluiting

Vanwege het kappen van de bomen aan het Sint Vitusholt in Winschoten tussen huisnummer 123 en 185 wordt op 11 maart ’21 tussen 7:30 uur en 17:00 een halve rijbaan afgezet.

Het verkeer zal worden geregeld door verkeersregelaars.

Winschoten/Westerlee: spoorwerkzaamheden ProRail

ProRail gaat van vrijdag 12 maart van 23.00 uur tot maandag 15 maart  7.00 uur  (onderhouds)werkzaamheden aan het spoor verrichten. Dit kan (geluids)hinder geven als u in de buurt woont en/of met de trein reist. 
De werkzaamheden vinden als volgt plaats:

  • Vanaf Meidoornlaan 3 (start) tot Garstestraat 18 (einde) in Winschoten.
  • De spoorwegovergang Garst in Winschoten is afgesloten.
  • Vanaf Tranendallaan 2 in Westerlee (start) tot Oosterhavenkade 19 in Winschoten (einde).

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden? Bezoek dan de website van ProRail.
Wilt u meer informatie over mogelijke hinder op het treinverkeer? Raadpleeg dan de website voor actuele reisinformatie.

Heeft u nog vragen neem dan gerust contact op met ProRail. U kunt ProRail telefonisch bereiken via 0800 - 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast ook buiten kantooruren.

Scheemda: afsluiting Havenstraat

Vanwege rioolwerkzaamheden is de Havenstraat in Scheemda vanaf maandag 1 maart 7.00 uur tot vrijdag 30 april 16.00 uur afgesloten voor het doorgaand verkeer, behalve voor voetgangers.
Tijdens de afsluiting wordt geen omleidingsroute voor het doorgaand verkeer ingesteld.

Bad Nieuweschans: langdurige afsluiting Booneschanskerbrug

De Booneschanskerbrug tussen Bad Nieuweschans en Blijham is in een slechte staat en sinds 21 juli 2017 afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer.
In week 33-2020 start aannemer Macadam met de inrichting van het werkterrein om vervolgens de sloop en de vervanging van de Booneschanskerbrug in uitvoering te nemen.

Volgens de planning van de aannemer zullen de werkzaamheden eind januari 2021 worden opgeleverd. Tijdens de werkzaamheden voorziet de aannemer in een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug. Borden leiden de gemotoriseerde weggebruiker ter plaatse om.