Wegwerkzaamheden

Op deze pagina vindt u informatie over de wegwerkzaamheden in Oldambt.

Daarnaast kunt u in De Oldambtster ook informatie vinden over bijvoorbeeld bodemsaneringswerkzaamheden, sloot- en vijveronderhoudswerkzaamheden of de vervanging en aanleg van een riool.

Overzicht op 1 kaart

Via onderstaande link komt u terecht op een digitale kaart van onze gemeente met daarop alle huidige en geplande wegwerkzaamheden. De kaart geeft standaard alleen de werkzaamheden van vandaag weer. Via de opties rechtsboven in de blauwe balk kunt u selecteren op gebied, periode, categorie en hinderklasse. Daarnaast kunt u zoeken op adres of plaatsnaam en een route plannen.

Overzichtskaart wegwerkzaamheden Oldambt

Wegafsluitingen

Scheemda: afsluiting brug Trekweg

Op maandag 2 november is de brug Trekweg tussen Opdiep en Scheepsjagerstraat in Scheemda van 7.00 uur tot 17.00 afgesloten wegens baggerwerkzaamheden.
Tijdens de afsluiting wordt geen omleidingsroute voor het doorgaand verkeer ingesteld. Voetgangers en fietsers kunnen de Scheepsjagerstraat eventuele bereiken via de Hogeweg en het Hoogholtjer.   

Scheemda: rioolwerkzaamheden Kerkstraat 

In verband met rioolwerkzaamheden is de kruising Kerkstraat/Molenstraat en de kruising Kerkstraat/Hoflaan in Scheemda van 20 oktober tot en met 3 november afgesloten voor het doorgaand verkeer behalve voor voetgangers en fietsers. (Fietsers moeten hier afstappen).

Er zal voor het doorgaande verkeer een omleidingsroute worden ingesteld.

Bad Nieuweschans: Brug in de A7

Werkzaamheden aan de brug in de A7 bij Bad Nieuweschans

Tussen vrijdag 18 september en maandag 9 november voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de brug over de Westerwoldse Aa op de A7. De brug moet daardoor stiller worden, zodat de inwoners uit Bad Nieuweschans minder last hebben van het geluid van het voorbij razende verkeer. De werkzaamheden zijn opgeknipt in drie fasen.

Fase 1: meten (18-19 september)

Van vrijdag 18 september 20.00 uur tot en met zaterdag 19 september 23.59 uur worden er meetwerkzaamheden uitgevoerd. Hierbij wordt bijvoorbeeld de dikte van het asfalt gemeten. De snelweg tussen Winschoten (afrit 47) en de Duitse grens wordt afgesloten en het verkeer wordt omgeleid. Het verkeer vanuit Duitsland kan nog wel over de A7 rijden, maar rijdt over één rijstrook.

Fase 2: werkzaamheden vanaf het water (1-29 oktober)

Tussen donderdag 1 oktober en donderdag 29 oktober worden verschillende onderdelen van de brug vervangen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf het water. Voor het verkeer wordt een snelheidsverlaging ingesteld.

Fase 3: nieuw asfalt (6-9 november)

Van vrijdag 6 november 20.00 uur tot en met maandag 9 november 6.00 uur wordt het asfalt op de brug vervangen. In dat weekend is de A7 tussen Winschoten (afrit 47) en de Duitse grens en tussen de Duitse grens en Oudeschans (afrit 48) volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Onvoorziene omstandigheden

Als de werkzaamheden eerder klaar zijn, gaat de snelweg eerder open. Door onvoorziene omstandigheden kunnen de werkzaamheden ook worden uitgesteld. Voor het vervangen van het asfalt op de brug is daarvoor al een reserveweekend ingepland, namelijk het weekend van vrijdag 13 tot en met maandag 16 november.

Scheemda: Langeweg

In verband met rioolwerkzaamheden is de Langeweg in Scheemda vanaf maandag 7 september afgesloten voor doorgaand verkeer. Er wordt geen omleiding ingesteld. Om een aansluiting te kunnen maken op het bestaande riool is vanaf maandag 14 september de kruising van de Langeweg en de Plantsoenlaan volledig afgesloten. Dit is nodig vanwege werkzaamheden aan een put op de kruising.

De werkzaamheden op de kruising duren ongeveer een week. De totale werkzaamheden aan de Langeweg duren ongeveer 10 weken.

Winschoten/Blauwestad: aanleg Blauwe Loper

De aanleg van de Blauwe Loper is in volle gang. Al enige tijd is het fietspad achter het Winschoterdiep ter plaatse van het werk (nabij de Hoorntjesweg en Stadspark) afgesloten en is er voor het fietsverkeer via de Wezellaan, Hoorntjesweg en het Stadspark door de aannemer een omleiding ingesteld. Naar verwachting zal de aannemer deze situatie tot eind dit jaar handhaven.

Begin oktober staat het plaatsen van de brug over de A7 op de planning van de aannemer. Voor het plaatsen van de brug over de A7 is er met Rijkswaterstaat een aantal data afgesproken. Het eerste moment is vastgesteld in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober 2020 tussen 22.00 en 8.00 uur. In deze korte periode is de A7 in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Voor het doorgaande verkeer is een ruime omleiding ingesteld om de overlast in de kern van Winschoten en de omliggende dorpen zoveel als mogelijk te beperken. Wanneer het weer of andere omstandigheden ongunstig zijn, verplaatst de aannemer dit  moment naar zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020 of als derde optie naar vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober 2020. Voor beide opties geldt hetzelfde tijdslot van 22.00 tot 8.00 uur waarbij rekening moet worden gehouden met een langere reistijd. Binnen de omleiding wordt waar nodig gewerkt met verkeersregelaar om de doorstroming van het verkeer te reguleren. De datum voor het plaatsen van de brug over het Winschoterdiep is gewijzigd van woensdag 30 september 2020 naar woensdag 21 oktober 2020. Dit omdat de voorbereidende (beton) werkzaamheden nog niet zijn afgerond.

Brug over de A7 in aanbouw op de werf bij van Wijma te Kampen

Brug over de A7 in aanbouw op de werf bij van Wijma te Kampen 

Bad Nieuweschans: langdurige afsluiting Booneschanskerbrug

De Booneschanskerbrug tussen Bad Nieuweschans en Blijham is in een slechte staat en sinds 21 juli 2017 afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer.
In week 33-2020 start aannemer Macadam met de inrichting van het werkterrein om vervolgens de sloop en de vervanging van de Booneschanskerbrug in uitvoering te nemen.

Volgens de planning van de aannemer zullen de werkzaamheden eind januari 2021 worden opgeleverd. Tijdens de werkzaamheden voorziet de aannemer in een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug. Borden leiden de gemotoriseerde weggebruiker ter plaatse om.

Ontwerp Booneschanskerbrug