Wegwerkzaamheden

Op deze pagina vindt u informatie over de wegwerkzaamheden in Oldambt.

Daarnaast kunt u in De Oldambtster ook informatie vinden over bijvoorbeeld bodemsaneringswerkzaamheden, sloot- en vijveronderhoudswerkzaamheden of de vervanging en aanleg van een riool.

Overzicht op 1 kaart

Via onderstaande link komt u terecht op een digitale kaart van onze gemeente met daarop alle huidige en geplande wegwerkzaamheden. De kaart geeft standaard alleen de werkzaamheden van vandaag weer. Via de opties rechtsboven in de blauwe balk kunt u selecteren op gebied, periode, categorie en hinderklasse. Daarnaast kunt u zoeken op adres of plaatsnaam en een route plannen.

Overzichtskaart wegwerkzaamheden Oldambt

Wegafsluitingen

Heiligerlee: afsluiting ter hoogte van Graaf Adolfbrug

Wegens herinrichting en onderhoudswerkzaamheden aan de Graaf Adolfbrug bij Heiligerlee, is de weg vanaf 26 april tot en met 11 juni in beide richtingen afgesloten. De werkzaamheden zijn in opdracht van de provincie Groningen. Er is een omleiding die plaatselijk wordt aangegeven met gele borden en gaat over de Haven Zuidzijde, Eexterweg, Stationsstraat en de Oude Rijksweg.

Winschoten: langdurige afsluiting Sint Vitusholt en deel Zuiderveen

Vanwege rioolwerkzaamheden is op maandag 12 april 2021 het Sint Vitusholt en een deel van het Zuiderveen gedeeltelijk tussen Udesweg  en het Sint Vitusholt  in Winschoten afgesloten.
De afsluiting is van 7.00 uur tot vrijdag 24 december 16.00 uur voor het doorgaand verkeer behalve voor voetgangers, fietsers, aanwonenden en hulpverleningsdiensten.

Bij voorkeur zullen de hulpverleningsdiensten een andere route moeten nemen. Als er geen andere route beschikbaar is kunnen de hulpverleningsdiensten eventueel met gepaste aandacht en snelheid langs de werkzaamheden rijden.

Over het algemeen zal de containerauto langs de werkzaamheden kunnen rijden om containers te gaan ledigen, wanneer dit niet mogelijk is zullen de containers die geledigd moeten worden in het betreffende werkvak naar een verzamellocatie gebracht worden.

De werkzaamheden worden in 6 fasen uitgevoerd namelijk:

  • Fase 1 is vanaf de Meidoornlaan tot aan de Sportschool Ron Haans ±.150 meter van week 15 tot week 22
  • Fase 2 is vanaf Sportschool Ron Haans tot aan 4e laan ±.155 meter van week 20 tot week 27
  • Fase 3 is vanaf 4e laan tot aan halverwege 6e laan ±.140 meter van week 25 tot week 34
  • Fase 4 is vanaf halverwege 6e laan tot inrit VV Bato ±.130 meter van week 29 tot week 39
  • Fase 5 is vanaf inrit VV Bato tot Zuiderveen 8 (fietspad)  ±.165 meter van week 36 tot week 43
  • Fase 6 is vanaf Zuiderveen 8  (fietspad)  tot aan de rotonde Udesweg ±.300 meter van week 41 tot week 50

Tijdens de afsluiting wordt een omleidingsroute voor het doorgaand verkeer ingesteld:

Vanuit het noorden omleiding via Burgemeester H.J. Engelkenslaan, Steringa Kuipersweg, Garst, Pekelderstraat, Amstelstraat en Udesweg volgen.
Vanuit het Zuiderveen naar Heiligerlee en Scheemda wordt er een omleidingsroute ingesteld via de Udesweg, Blijhamsterweg, N367 (Oostelijke Rondweg  Winschoten) en A7. 

Bad Nieuweschans: langdurige afsluiting Booneschanskerbrug

De Booneschanskerbrug tussen Bad Nieuweschans en Blijham is in een slechte staat en sinds 21 juli 2017 afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer.
In week 33-2020 start aannemer Macadam met de inrichting van het werkterrein om vervolgens de sloop en de vervanging van de Booneschanskerbrug in uitvoering te nemen.

Volgens de planning van de aannemer zullen de werkzaamheden eind januari 2021 worden opgeleverd. Tijdens de werkzaamheden voorziet de aannemer in een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug. Borden leiden de gemotoriseerde weggebruiker ter plaatse om.