Adrillen

De Gemeente Oldambt is voornemend om de Allerheiligenmarkt in 2021 door te laten gaan, zij het in afgeslankte vorm. De markt wordt dit jaar alleen georganiseerd op maandag 1 november, waarbij het straattheater en de hobbymarkt niet door zullen gaan. De intentie is er wél om de horeca en kermis aan het evenement toe te voegen.

Drie scenario’s

Vanzelfsprekend kan er op geen enkele manier een garantie worden gegeven dat het evenement ook daadwerkelijk doorgaat. We zijn hiervoor afhankelijk van de landelijke Coronamaatregelen. De intentie is echter om het, met z’n allen, voor elkaar te krijgen. We vertrekken daarbij met een drietal scenario’s:

  • Scenario 1: De 1,5 meter maatregel is nog steeds van kracht. Dit betekent dat we de markt ruimer op zullen moeten zetten, moeten werken met éénrichtingsverkeer en meer. Dit kan daarbij betekenen dat we minder standhouders toe kunnen laten en dat u niet verzekert bent van uw voorkeursplek. Door middel van loting zullen we binnen de verschillende branches op de markt dan bepalen wie er wel en niet aanwezig mag zijn.
  • Scenario 2: De Coronamaatregelen komen te vervallen, de markt kan op de ‘normale’ en bekende manier georganiseerd worden. Dit heeft, natuurlijk, onze voorkeur.
  • Scenario 3: De situatie rondom Corona verslechterd en het kabinet verlengt de maatregelen waardoor organiseren niet meer mogelijk is. Het evenement zal dan alsnog worden geannuleerd.

1e maandag van november

Bij alle scenario’s geldt dat er slechts één markt georganiseerd wordt, namelijk op maandag 1 november. Daarbij zal er dit jaar in geen geval straattheater aanwezig zijn en ook de hobbymarkt in Cultuurhuis De Klinker wordt niet georganiseerd. Er wordt wel gekeken naar de opties om de kermis aanwezig te laten zijn en om de horeca te openen.

Inschrijving

Inschrijven is op dit moment niet meer mogelijk. De inschrijving liep tot 1 oktober.

Afmelden

Kunt u om wat voor reden dan ook niet aanwezig zijn op de markt en had u zich wel al ingeschreven, dan horen we dit graag zo spoedig mogelijk. Ook wanneer u niet aanwezig wilt zijn wanneer we moeten organiseren vanuit het beschreven scenario 1 horen we dit ook graag zo spoedig mogelijk. Afmeldingen kunnen eveneens worden gemaild naar renate.vaneerden@gemeente-oldambt.nl.

Plaatsing

We gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk aan u terug te koppelen wie er wel of niet een toewijzing krijgt.