Aquasporten

Fifty-Fit is de zwemactiviteit voor mensen die een fitte-plusser willen worden of blijven.

Iedereen vanaf vijftig jaar kan meedoen. Tijdens onze fifty-fit lessen wordt in een aangename watertemperatuur van 31° vooral aan beweeglijkheid en uithoudingsvermogen gewerkt. De oefeningen worden veelal gegeven op muziek onder leiding van ervaren zweminstructeurs en met verschillende lesmaterialen.

3 lesgroepen

Voor alle lesgroepen behoeft u de zwemkunst niet machtig te zijn, deze worden namelijk in ondiep water gegeven. Na afloop van de les is er nog de gelegenheid om in het wedstrijdbad baantjes te zwemmen. De kans op blessures is klein, alle oefeningen worden ook in een dusdanige vorm aangeboden zodat deze voor iedereen goed mee te doen zijn. Het warme water in het bad zorgt er bovendien voor dat uw spieren warm en soepel blijven.

Ook mensen die niet (goed) kunnen zwemmen, kunnen dus zonder problemen meedoen. U werkt op een verantwoorde manier aan een gezond lichaam.

De lessen worden gegeven op de volgende dagen met bijbehorende tijden:

  • Maandag: 14.00 – 14.30 uur
  • Dinsdag: 10.15 - 10.45 uur
  • Woensdag: 8.00 – 8.30 uur
  • Vrijdag: 13.00 – 13.30 uur

Wij nodigen u van harte uit voor een gratis proefles!

Het tarief van de 50-fit lessen bedraagt het normale tarief + € 1,00.

Door een wet-belt, een soort zwemband om je middel, blijf je rechtop in het diepe water. Je doet allerlei loopoefeningen met verschillende materialen op stimulerende muziek. Zo versterk je de spieren in je buik, billen, benen en armen en benut je de weerstand van het water optimaal.

Het grote voordeel van aquajogging is dat gewrichten, banden en spieren niet overbelast kunnen worden. Door aquajogging kun je vrijwel nooit een blessure oplopen. Een andere groot voordeel is dat je getrainde en ongetrainde mensen naast elkaar en ieder op zijn of haar niveau mee kunt laten doen.

Elke les is anders en zeer gevarieerd.  Aquajogging is extra geschikt  voor mensen met blessures of zwangere vrouwen. Vooraf aanmelden is niet nodig.
De les aquajoggen wordt gegeven op:

  • dinsdag 11.00 - 11.30 uur
  • donderdag 9.00 - 9.30 uur

De Aquarobics lessen worden binnen Zwembad De Watertoren verzorgd door GZVW.

Alle informatie hierover, vindt u op de website van GZVW. Klik hier om naar de website van GZVW te gaan.externe-link-icoon