Bedrijfskavels Oldambt

Vanwege de centrale ligging en de goede bereikbaarheid kiezen ondernemers graag voor Winschoten en Scheemda. Langs de A7 tussen Scheemda en Winschoten ontwikkelt de gemeente Oldambt Bedrijventerrein Scheemder Hoogte. Het gebied heeft een unieke ligging en biedt kansen voor een groen en duurzaam ingericht bedrijventerrein. In het voorjaar van 2024 verwachten we te starten met de reservering van bedrijfskavels op dit terrein.

De gemeente Oldambt heeft op onderstaande bedrijventerreinen nog enkele bedrijfskavels vrij beschikbaar:

Kenmerk

Kadastrale aanduiding

Scheemda, I 1093                                             (2.039 m²)
Scheemda, I 1121 + I 1127                             (2.035 m²)

Scheemda, I 1118 + I 1125 + I 1355 + I 1357(2.035m²)
Scheemda, I 1149                                             (2.267 m²)
Scheemda, I 1176                                             (2.034 m²)

Scheemda, I 1150                                             (2.312 m²)

WerklokatietypeBedrijventerrein woon- werkkavels
Max. milieucategorie3.2
Toegestane soort bedrijvenConform bijlage 2 van het bestemmingsplan
BestemmingsplanScheemda - Eextahaven, Haven Noord- en Zuidzijde, Scheemder Hoogte en Halteweg: https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaartexterne-link-icoon
ParkmanagementJa
ParkeergelegenheidVoldoende
BereikbaarheidVanaf A7 via Provinciale weg (1500 meter)

Grondprijs

Minimum kavelprijs € 42,--/m²
Maximum kavelprijs € 52,--/m²
Toeslag wonen € 21.000,-

Toewijzingsprocedure

Bedrijven die in aanmerking willen komen voor deze woon-werkkavels, moeten in elk geval voldoen aan de regelgeving zoals in het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan is opgenomen. Inschrijving vindt plaats door aanmelding per e-mail (marjan.rijks@gemeente-oldambt.nl) of telefoon (0597-482000). Vervolgens wordt aan de hand van volgorde van binnenkomst de selectievolgorde bepaald. 

Met de inschrijvers die een woon-werkkavel krijgen toegewezen (hierna gegadigden) wordt een reservering vastgelegd voor een bepaalde kavel. De reservering is kosteloos en heeft een looptijd van 3 maanden. De reservering wordt binnen 2 weken per e-mail bevestigd. Binnen de looptijd van de reservering heeft de gegadigde de mogelijkheid het bouwplan uit te werken. Na het aflopen van de looptijd vervalt de reservering automatisch. De gegadigde is verantwoordelijk voor het bewaken van de termijn van de reservering. 

Als de gegadigde meer tijd nodig heeft voor de uitwerking van het bouwplan kan binnen de looptijd van de reservering per e-mail of telefoon een verlenging van de termijn worden aangevraagd. De gemeente bepaalt vervolgens of het bouwplan voldoende concreet is en de reservering eenmalig verlengd wordt met een looptijd van 3 maanden. Wanneer de voortgang onvoldoende is, of als er meer gegadigden zijn voor dezelfde kavel, kan de gemeente besluiten om de reservering niet te verlengen.