Betaling aanslag belastingen

Online betalen

U kunt eenvoudig betalen via iDeal door de QR code aan de voorkant van uw aanslag te scannen. Na het kiezen van uw bank kunt u via onze betaalpagina of uw Mobiel Bankieren App betalen.

Internet bankieren

U kunt het te betalen bedrag overmaken op rekeningnummer NL19BNGH028.51.44.510 Bank Nederlandsche Gemeenten op naam van de Gemeente Oldambt. Het is belangrijk dat u uw aanslagnummer erbij zet.

Een betaling waar geen aanslagnummer bij staat kan niet worden verwerkt.

Automatische incasso

Indien u al gebruik maakt van Automatische Incasso, dan hoeft u geen nieuwe machtiging af te geven. De machtigingen blijven geldig tot dat u de machtiging zelf intrekt. Op de aanslag ziet u de automatische incasso termijnen.

Natuurlijk kunt u, indien u nog geen gebruik maakt van Automatische Incasso, altijd een machtiging aan ons afgeven voor het automatisch incasseren van uw gemeentelijke belastingen.

Als u uw rekeningnummer wilt laten aanpassen, dan moet u een nieuwe machtiging afgeven. Deze wordt u toegezonden na een telefoontje of via een mail naar Team Belastingen.

De aanslag voor de Onroerende-zaakbelastingen en Rioolheffing eigenaren en Afvalstoffenheffing (indien van toepassing voor u) zullen in hoofdzaak worden verstuurd in februari. De aanslag dient betaald te worden in 3 maandelijkse termijnen, voor automatische incasso gelden 10 maandelijkse termijnen.

Betaling aan de balie

Betalen van een belastingaanslag aan de balie van het gemeentehuis kan alléén op afspraak. U kunt op de volgende manieren een afspraak maken: bij de balie van het gemeentehuis, telefonisch (0597) 48 20 00 of online een Afspraak makenexterne-link-icoon.

Komt u een herinnering, aanmaning of dwangbevel betalen dan kan dit zonder afspraak.

Let op! Er kunnen natuurlijk beperkingen gelden qua openingstijden, dus neem altijd even contact met ons op.