Dakloos, thuisloos? Geen (woon)adres?

Zonder een adres heeft u geen zorgverzekering, geen recht op toeslagen, kunt u uw identiteitsbewijs niet verlengen etc. Kortom zonder geldig adres komt u niet verder.

Als u een woonadres heeft in de gemeente Oldambt dan wordt u op dat adres ingeschreven. Heeft u geen woonadres? Dan kunt u een briefadres aanvragen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een briefadres aan te vragen.

  1. Een bekende of een familielid kan uw post in ontvangst nemen, u schrijft zich dan in op het adres van deze persoon. U heeft dan een briefadres. Die persoon moet dan wel schriftelijk toestemming geven dat hij/zij hiermee akkoord gaat. U meldt dit briefadres bij de gemeente door te bellen met BRP: 0597-482000.
  2. U meldt zich op maandagmorgen in Winschoten bij het Leger des Heils (Dr. D. Bosstraat 16) voor een briefadres of u belt voor een afspraak met het Leger des Heils op nr. 06-80047870 (Fokje Cnossen)
  3. U meldt zich bij de gemeente voor een briefadres. We plannen zo snel mogelijk een afspraak met u in. Bel of mail naar 0597-482000/ info@gemeente-oldambt.nl

Let op

  • De gemeente beoordeelt of u ingeschreven kan worden op een briefadres. De gemeente bepaalt van bovenstaande mogelijkheden welke het best passend is. Een briefadres kan niet zomaar worden toegekend. Er gelden bepaalde voorwaarden. Wilt u hier meer over weten bel dan met de gemeente: 0597-482000.
  • De insteek van het briefadres is dat dit altijd een tijdelijke oplossing is. Wij verwachten van u dat u zich inspant om op (korte) termijn een zelfstandige woonruimte te vinden. Tijdens het intakegesprek kunnen wij u hier meer informatie over geven. De gemeente heeft zelf geen huizen beschikbaar.

Financiële hulp

Wanneer u financiële hulp en/of een bijstandsuitkering en ondersteuning nodig hebt van de gemeente dan gelden de volgende voorwaarden:

  • U verblijft in onze gemeente en heeft een briefadres in onze gemeente (aangevraagd).
  • Als u niet in onze gemeente verblijft, heeft u hier geen recht op een uitkering. U moet zich dan melden in de gemeente waar u wel verblijft.

In onze gemeente is er geen nachtopvang. Als u in de buitenlucht verblijft of slaapt dan kan de gemeente u dus niet helpen aan een overdekte slaapplek. Voor een slaapplek kunt u zich melden bij de gemeente Groningen: telefoonnummer: 14050.