Huishoudelijke hulp

Hulp bij het huishouden is ondersteuning voor mensen die hun huishouden niet (helemaal) zelf kunnen doen. Vaak kunt u sommige huishoudelijke taken zelf doen, maar heeft u bij grote of zware taken hulp nodig. Het kan ook zijn dat u helemaal geen huishoudelijke taken meer kunt uitvoeren. Als er iemand in uw huishouden is die het huishoudelijke werk kan overnemen of kunt het op eigen kracht organiseren, dan krijgt u geen huishoudelijke hulp via de gemeente.

Wat kunt u zelf organiseren?

Sommige hulp kunt u zelf organiseren. Dit valt onder eigen kracht. Denk bijvoorbeeld aan de supermarkt die boodschappen bezorgd, een maaltijdvoorziening voor het eten, een glazenwasser of iemand die klussen voor u kan doen.

Hoe kunt u hulp vragen?

Voor het oplossen van problemen kunt u hulp vragen aan anderen. Dat lijkt soms misschien moeilijk. Maar veel mensen ervaren dat wanneer je om hulp vraagt, bijna iedereen ja zegt.

Er zijn genoeg mensen die graag iets voor een ander doen. Ook al bieden zij dat niet altijd uit zichzelf aan. Misschien zijn er bekenden die er al wel eens aan hebben gedacht om u hun hulp aan te bieden. Uw vraag helpt hen over de drempel.

U zou bijvoorbeeld hulp kunnen vragen aan uw buren, kennissen, vrienden en familie. Het kan ook zijn dat zij weer iemand kennen, die u kan helpen. Of vraag de Klussendienst van Sociaal Werk Oldambtexterne-link-icoon.

Weet u iemand die u om hulp wilt vragen? Nodig hem of haar dan uit bij u thuis. Het is fijn als u van tevoren al heeft nagedacht waar u graag hulp bij wilt.

U kunt tijdens het bezoek vertellen welke dingen u steeds meer moeite kosten. Misschien wil uw kennis of familielid u daarbij helpen.

Krijgt u hulp van iemand, dan kunt u af en toe ook iets voor een ander doen. Bijvoorbeeld op de kat van de buurvrouw passen, een neefje helpen met huiswerk, of een taart voor iemand bakken. Maar het hoeft natuurlijk niet per se.

Huishoudelijke hulp via de gemeente

Lukt het u niet om zelf uw huishouden te doen of met hulp van anderen in uw omgeving? Gebruik dan het meldformulier voor uw Wmo-aanvraag. Of bel (0597) 48 20 00 en vertel dat u een Wmo-aanvraag wilt doen.

De onafhankelijke cliëntondersteuners van Sociaal Werk Oldambtexterne-link-icoon kunnen u helpen bij het contact met ons.

Voor hulp en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) betaalt u een eigen bijdrage van 20,60 euro. De eigen bijdrage wordt vastgesteld door het Centraal Administratiekantoor (CAK). U betaalt aan hen ook de eigen bijdrage.

Dit geldt voor alle Wmo-voorzieningen, behalve: 

  • Taxivervoer
  • Beschermd wonen

Als uw aanvraag goedgekeurd wordt, kunt u kiezen uit de volgende aanbieders:

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, met alle zorg die u nodig heeft en aandacht voor alles wat het leven de moeite waard maakt. Dat is waar we bij Thuisgenoten voor staan. Thuisgenoten biedt alle vormen van thuiszorg. Zo leveren we huishoudelijke ondersteuning als cliënten hun huishouden niet meer volledig zelfstandig kunnen verzorgen. Samen regelen we dan de ondersteuning die bij u past, gekeken naar uw situatie.
Bij Thuisgenoten werken we met lokale medewerkers die naast de streek, vaak ook de streektaal kennen. Onze zorgverleners staan graag voor u klaar om u te ondersteunen bij de huishoudelijke werkzaamheden.

U kunt contact met Thuisgenoten opnemen via telefoonnummer 088 – 088 15 30 of info@thuisgenoten.nl om de ondersteuning te bespreken. Ook voor vragen kunt u altijd bij ons terecht.

Contactgegevens

www.thuisgenoten.nlexterne-link-icoon
tel. 088 088 15 30
info@thuisgenoten.nl

Nieuwe dag, nieuwe kijk, nieuwe zorg, jouw nieuwe thuis
Zorg is een verbinding van mens tot mens. Niemand is meer dan de ander en iedereen is welkom. Onze thuiszorg is nooit standaard, omdat de zorg elke dag weer nieuw is. Wij zien ons werk nooit routinematig. Zo uniek als de dag is, zo uniek als de mens is, zo uniek is De Nieuwe Zorg Thuis.
De Nieuwe Zorg Thuis(DNZT) ondersteunt u om zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis te kunnen blijven wonen. Als u door omstandigheden huishoudelijke zorg nodig heeft, kan DNZT u daarbij ondersteunen. Wij voeren de huishoudelijke taken uit, afgestemd op uw wensen.
Snel, persoonlijk en uit de buurt! U en uw zorgvraag staan centraal in onze persoonlijke dienstverlening.
Wij vinden het belangrijk dat de hulp wordt geleverd door een vaste medewerker uit de regio, iemand die vertrouwd is met uw situatie en omgeving. Iemand die er voor u is.

Contactgevens

www.dnzt.nlexterne-link-icoon
085-0239043
info@dnzt.nl

Beter Thuis Wonen is een professionele thuiszorgorganisatie die actief is in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Met ruim 2.300 medewerkers werken wij aan een optimale zorgverlening voor ongeveer 8.000 mensen met een uiteenlopende zorgvraag.
Onze slogan ‘draait om mensen’, slaat op onze visie waarbij positieve gezondheidsbeleving ons uitgangspunt is. Wij zorgen ervoor dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen.
De verscheidenheid in diensten die wij aanbieden, maakt dat Beter Thuis Wonen hét adres is waar u terecht kunt met al uw zorgvragen en -wensen. Beter Thuis Wonen werkt in kleine teams om de zorgvrager heen, wat zorgt voor een persoonlijke benadering.

Beter Thuis Wonen is te vinden in wijkcentra en bij huisartsenpraktijken, wat maakt dat wij altijd dichtbij zijn.

Contactgegevens

www.beter-thuis-wonen.nlexterne-link-icoon
tel: 0597-762825
info@beter-thuis-wonen.nl

Miep Huishoudservice en Begeleiding is een landelijke aanbieder van huishoudelijke ondersteuning en persoonlijke begeleiding met als doel een schoon en leefbaar huis. Want een huis is niet zomaar een huis, het is de plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen. Wij helpen dan ook graag om dit thuisgevoel in stand te houden en samen met u te kijken wat u nodig heeft.

Wanneer u kiest voor ondersteuning van Miep wordt een intakegesprek ingepland met de zorgcoach. Tijdens dit gesprek wordt uw hulpvraag en indicatie besproken. Zodra de ondersteuning start, krijgt u een vaste huishoudelijk medewerker en een vast aanspreekpunt (de coördinator) voor al uw vragen. 

Uw wensen en behoeften staan centraal en samen met de hulp wordt gekeken naar uw (eigen) mogelijkheden. Door aan de doelen uit het ondersteuningsplan te werken, wordt de zelfredzaamheid en eigen regie vergroot zodat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt wonen.

Contactgegevens

www.miep.nuexterne-link-icoon
0111 – 410 009
info@miep.nu

Aangenaam kennis te maken, wij zijn Tzorg!
Wij maken het aangenaam voor mensen in hun eigen huis, in hun eigen buurt. Door hulp bij het huishoudenexterne-link-icoon met persoonlijke aandacht en een glimlach. Iedere situatie is verschillend, dus ook die van u. Wij passen onze dienstverlening daarop aan, waarbij het verhogen van uw zelfredzaamheid het uitgangspunt is. Uw vaste thuishulp is dan ook meer dan een hulp bij het huishouden. Het is een vertrouwd gezicht voor u en uw naasten, een luisterend oor en iemand die inspeelt op uw persoonlijke situatie.

Wij zorgen altijd voor:

  • Een zorgvuldige en persoonlijke intake door een ervaren zorgcoördinator;
  • Een vakkundige thuishulp uit uw buurt;
  • Een flexibele en duidelijke planning (ook bij ziekte of afwezigheid);
  • Heldere communicatie en samenwerking met u en uw zorgnetwerk.

Contactgevens

www.tzorg.nlexterne-link-icoon
053-3034237
Groningen@tzorg.nl

Flexiplus huishouding uit Wedde is met ongeveer 120 medewerkers een stabiele en sterke aanbieder van huishoudelijke hulp in de gemeenten Oldambt, Midden-Groningen en Westerwolde.

 “Teegn joe kinn we gewoon grunnings proatn…”

Dit is wat wij vaak horen van onze cliënten. We beschouwen dit als een compliment, want we zijn trots op onze afkomst, maar u hoeft natuurlijk geen Gronings tegen ons te praten.
Wij leveren in vele gevallen na indicatiestelling nog dezelfde week huishoudelijke hulp. Daarnaast heeft u een vast contactpersoon binnen onze organisatie. Wel zo gemakkelijk. Bel ons gerust.

Contactgegevens

www.flexiplushuishouding.nlexterne-link-icoon
0597-671686
info@flexiplus.nl

Onze doelgroep:
Wij ondersteunen mensen die door omstandigheden hun huishouden (tijdelijk) niet of gedeeltelijk niet kunnen uitvoeren. 

Wie zijn wij:

Buurtdiensten is een landelijk werkende thuiszorgorganisatie en levert alle vormen van huishoudelijke hulp. Samen met u en uw omgeving kijken we naar uw vraag en welke oplossing kan worden geboden. We kijken daarbij niet alleen naar wat de medewerker van Buurtdiensten kan doen, maar juist ook naar wat u zelf nog kunt en waar uw omgeving u bij kan helpen.

U krijgt één of twee vaste vertrouwde medewerkers die bij u thuis komen. Zij doen meer dan alleen zorgen dat het huis schoon is. Ze helpen u zelfstandig te blijven wonen en letten erop of het goed met u gaat.  Verdiepen zich in wat belangrijk is voor u en kunnen tips geven over andere activiteiten of ondersteuning in de buurt. Indien nodig overleggen zij met u, uw omgeving en andere zorgaanbieders op welke manier ze u gezamenlijk het beste kunnen ondersteunen.

Contactgegevens

www.buurtdiensten.nlexterne-link-icoon
085-0403790
wmo@buurtdiensten.nl

BiOns is een innovatieve thuiszorgorganisatie. Wij vinden dat u als cliënt elke dag op zorg moet kunnen rekenen.

Daarom vindt BiOns de continuïteit in de zorgverlening erg belangrijk. BiOns werkt met zelfsturende teams. Samen zorgen onze medewerkers ervoor dat u de zorg krijgt die past bij uw wensen en behoeftes. U kent de vaste vervangers in het team van uw thuishulp, een vertrouwd gezicht is immers erg prettig. Kan uw vaste hulp een keer niet komen, dan regelt zij zelf binnen haar team welke medewerker de zorg bij u komt verlenen.

Want bij ons (BiOns) moet voelen als bij u!

Bij Ons (BiOns) …

  • Krijgt u altijd dezelfde vertrouwde, betrokken medewerkers uit uw eigen omgeving.
  • Kijken wij samen naar uw wensen en onze mogelijkheden.
  • Bent u van harte welkom.
  • Zijn we duidelijk en open in alles wat we doen!

Contactgegevens

www.bions.nlexterne-link-icoon
085-8500163
info@bions.nl