Hulp bij gezonde leefstijl

Gezond leven geeft energie. Er zijn in Oldambt verschillende organisaties die jeugd en jongeren kunnen helpen om gezond te leven. Hieronder staat welke organisaties dat zijn en wat voor hulp zij bieden. De hulp in deze gids is vrij toegankelijk. Dat wil zeggen dat er geen toestemming nodig is van een arts, specialist of de gemeente om de hulp te gebruiken. Je kunt zelf een afspraak maken. Vrij toegankelijke hulp is meestal gratis, maar vraag dat altijd even na. 

Tips en informatie over gezond leven

De website Gezond Leven in Groningenexterne-link-icoon van de GGD geeft tips en informatie over hoe je aan de slag kunt gaat met een gezonde leefstijl.

Sporten en bewegen

Er zijn in de gemeente verschillende sport- en beweegaanbieders waar jeugd en jongeren lid van kunnen worden.  Veel sport- en beweegaanbieders bieden mogelijkheden voor één of meerdere proeftrainingen. Zie www.oldambtsport.nlexterne-link-icoon voor het actuele sport- en bewegingsaanbod in Oldambt.

Buurtsportcoaches

Ieder gebied in de gemeente heeft een buurtsportcoachexterne-link-icoon waar inwoners, verenigingen en organisaties terecht kunnen met vragen over sport en bewegen. De buurtsportcoaches geven bewegingslessen op basisscholen, organiseren sportieve activiteiten voor inwoners en kunnen sportverenigingen ondersteunen en inwoners met een laag inkomen helpen bij het aanvragen van een sportfonds.