NK Tegelwippen

Gemeente Oldambt gaat van grauw naar groen en doet daarom mee aan het NK Tegelwippen. Dit is een landelijke actie waarbij tegels plaatsmaken voor groen. 

Samen met meer dan 175 Nederlandse gemeenten verruilen we tegels voor gras, bloemperken en bomen. Deze groene transformatie draagt niet alleen bij aan een prettigere leefomgeving maar helpt ook bij het tegengaan van hittestress en wateroverlast. De gemeente moedigt daarom ook iedereen aan om deel te nemen. Het NK Tegelwippen loopt van 21 maart 2024 tot en met 31 oktober 2024.

"Elke tegel telt, ook in jouw tuin. Samen kunnen we Oldambt groener maken."

Wethouder Jurrie Nieboer 

De gemeente biedt de mogelijkheid om (een deel) van uw tegels op te halen en af te voeren. U kunt ze aanbieden bij de tegeltaxi. Voor meer informatie of aanmelden kijkt u op NK Tegelwippen - Tegeltaxi | Oldambt (gemeente-oldambt.nl)externe-link-icoon.

Elke maand verloten we een waardebon van €100,- onder de deelnemers van het NK Tegelwippen. Stuur een foto van vóór het tegelwippen en een foto van het resultaat naar info@gemeente-oldambt.nl. Zorg er daarbij voor, dat de foto vanaf hetzelfde punt in de tuin gemaakt wordt.

Iedereen kan gewipte tegels aanmelden via nk-tegelwippen.nlexterne-link-icoon, vergeet dan niet de tegels aan de gemeente Oldambt toe te wijzen.