Samen voor alle kinderen

In Nederland groeien nog altijd teveel kinderen op in armoede. Hierdoor zijn een fiets of zwemlessen niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Opgroeien in armoede heeft serieuze gevolgen voor de ontwikkeling van een kind. Daarom doen we in Oldambt mee aan het landelijke initiatief ‘Samen voor alle kinderen’.

Voor alle ouders met een laag inkomen

Samen voor alle kinderen is er voor alle ouders met een laag inkomen, zoals ouders met een (bijstands)uitkering, werkende ouders met een laag inkomen, ZZP’ers met weinig werk of ouders met schulden. De fondsen kennen soms een leeftijdsgrens van 18 jaar en soms van 21 jaar.

Wat is het doel van het kindpakket?

Gelijke kansen voor alle kinderen; dat is wat we als gemeente willen bereiken. Voordat we ons beleid hebben opgesteld, hebben we gesproken met verschillende kinderen en jongeren. Zij vinden basisbehoeften, niet anders zijn dan een ander en erbij horen belangrijke punten als het gaat om armoedebestrijding. Ze noemden hierbij voorbeelden als kleding, een dak boven het hoofd en voldoende voeding.

Ondersteuning aanvragen

Via de website www.samenvoorallekinderen.nlexterne-link-icoon kunnen ouders met een laag inkomen gemakkelijk een aanvraag indienen voor alle zaken die ervoor kunnen zorgen dat een kind er gewoon bij hoort. Bijvoorbeeld voor meedoen met sporten of op muziekles.

Deelnemende fondsen

Samen voor alle kinderen in Oldambt is een samenwerking tussen gemeente Oldambt, Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen, Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag? Dan kunt u contact opnemen met Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen via Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningenexterne-link-icoon.