Scootmobiel

Beschrijving

Een scootmobiel is bedoeld om u buiten mee te verplaatsen. Om voor een scootmobiel in aanmerking te komen, moet er sprake te zijn van een zeer beperkte loopafstand (maximaal 100 meter) en dat u geen gebruik kunt maken van ander vervoer zoals een fiets met trapondersteuning. Daarbij moet u wel zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer en goed kunnen zien. Een consulent of medisch adviseur onderzoekt dit.

U kunt misschien ook op eigen kracht een scootmobiel kopen of huren. Dan kunt u zelf een exemplaar kiezen; van nieuw tot tweedehands of andere voorkeuren. Dit kan bijvoorbeeld via een thuiszorgwinkel of hulpmiddelenleverancier.

Scootmobiel via de gemeente

Een scootmobiel via de gemeente kan 'in natura': dan regelt en betaalt de gemeente de scootmobiel.

Aanvragen

Wilt u een scootmobiel via de gemeente? Gebruik dan het meldformulier op deze pagina voor uw Wmo-aanvraag.

De onafhankelijke cliëntondersteuners van Sociaal Werk Oldambt kunnenexterne-link-icoon u helpen bij het contact met ons.

Kosten

Voor hulp en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) betaalt u een eigen bijdrage van 20,60 euro. De eigen bijdrage wordt vastgesteld door het Centraal Administratiekantoor (CAK). U betaalt aan hen ook de eigen bijdrage.

Dit geldt voor alle Wmo-voorzieningen, behalve: 

  • Taxivervoer
  • Beschermd wonen