mobility-tools iconScootmobiel

Beschrijving

Een scootmobiel is bedoeld om u buiten mee te verplaatsen. Om voor een scootmobiel in aanmerking te komen, moet er sprake te zijn van een zeer beperkte loopafstand (maximaal 100 meter) en dat u geen gebruik kunt maken van ander vervoer zoals een fiets met trapondersteuning. Daarbij moet u wel zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer en goed kunnen zien. Een consulent of medisch adviseur onderzoekt dit.

U kunt misschien ook op eigen kracht een scootmobiel kopen of huren. Dan kunt u zelf een exemplaar kiezen; van nieuw tot tweedehands of andere voorkeuren. Dit kan bijvoorbeeld via een thuiszorgwinkel of hulpmiddelenleverancier.

Scootmobiel via de gemeente

Een scootmobiel via de gemeente kan 'in natura': dan regelt en betaalt de gemeente de scootmobiel.

De andere mogelijkheid is een scootmobiel via een persoonsgebonden budget (pgb). U krijgt dan van de gemeente een geldbedrag. U zoekt zelf een geschikte scootmobiel uit en betaalt deze (deels) met dit geld. Wilt u een duurdere dan het maximumbedrag? Dan betaalt u zelf bij.

Aanvragen

Wilt u een scootmobiel via de gemeente? Gebruik dan het meldformulier op deze pagina voor uw Wmo-aanvraag.

De onafhankelijke cliëntondersteuners van Sociaal Werk Oldambt kunnen u helpen bij het contact met ons.

Kosten

U betaalt hiervoor een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. De eigen bijdrage wordt vastgesteld door het Centraal Administratiekantoor (CAK). U betaalt aan hen ook de eigen bijdrage.