Startende ondernemers

Uw aanspreekpunt bij de gemeente Oldambt zijn de accountmanagers van het ondernemersloket. Voor al uw vragen over gemeentelijke zaken op het gebied van starten kunt u daar terecht. Ook wanneer u een bedrijf aan huis wilt beginnen, kunt u contact opnemen met de accountmanagers van het ondernemersloket.

Daarnaast hebben wij in de gemeente Oldambt De Ondernemersfactory. De Ondernemersfactory is de fysieke plek waar (startende) ondernemers en ‘jonge’ bedrijven ondersteund worden in het ondernemerschap. Hier is de kennis van Advisorgroep letterlijk om de hoek. ‘Korte lijntjes’ die nodig zijn om succesvol te kunnen ondernemen. Het is de omgeving waar interactie plaatsvindt tussen ondernemers en waar individuele krachten worden gebundeld.

Bij De Ondernemersfactory kunt u terecht met vragen en advies over financiële ondersteuning, begeleiding en trainingen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.deondernemersfactory.nlexterne-link-icoon.

Meer informatie over het starten van een bedrijf

Speciaal voor startende ondernemers heeft de Belastingdienst een eigen website. Bij de Kamer van Koophandel kunt u meer informatie krijgen over zowel het starten als het beëindigen van een onderneming. Daarnaast moet bijna iedere onderneming worden ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Welkomstbijeenkomst

Als nieuwe ondernemer in de gemeente Oldambt bent u van harte uitgenodigd tijdens de gezamenlijke welkomstbijeenkomst van de gemeente Oldambt in De Ondernemersfactory.

  • U krijgt informatie over hoe de gemeente ondernemers ondersteunt en faciliteert.
  • Er is volop gelegenheid om te netwerken met andere ondernemers.
  • Medewerkers van het Ondernemersloket en De Ondernemersfactory zijn aanwezig voor het beantwoorden van uw vragen.

Wilt u zich alvast aanmelden voor de eerstvolgende welkomstbijeenkomst? Mail dan naar ondernemersloket@gemeente-oldambt.nl. Ondernemers die zich recent hebben ingeschreven bij de KvK, worden persoonlijk uitgenodigd.