Taxivervoer

Taxivervoer is vervoer per personenauto, taxibus of rolstoelbus, voor mensen die niet op een andere manier kunnen reizen. Kunt u niet meer zelf op pad met de fiets, bus of de trein? En krijgt u het vervoer niet op eigen kracht georganiseerd met hulp van vrienden of familie of ANWB Auto Maatje (0597) 59 17 48? Dan kunt u om hulp vragen bij de gemeente.

Met een Wmo-taxipas is het dan mogelijk om tegen een gereduceerd tarief te reizen rondom het woonadres. Gebruik daarvoor het meldformulier voor uw Wmo-aanvraag. Of bel (0597) 48 20 00 en vertel dat u een Wmo-aanvraag wilt doen.

De onafhankelijke cliëntondersteuners van Sociaal Werk Oldambtexterne-link-icoon kunnen u helpen bij het contact met ons.

Ziekenvervoer via zorgverzekeraar

Ziekenvervoer is vervoer van en naar een ziekenhuis, zorgverlening of instelling. Dit kan per ambulance (liggend ziekenvervoer) of met de auto, taxi of het openbaar vervoer (zittend ziekenvervoer). Dit gaat via uw zorgverzekeraar. Kijk uw polis na met welke vervoerder uw ziektekostenverzekeraar een contract heeft afgesloten.