Tellers gezocht voor de verkiezingen

02 augustus 2023
Algemeen

Op woensdag 22 november a.s. vinden de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer plaats. Bureau verkiezingen van de gemeente is druk bezig met het organiseren van alle zaken rondom deze verkiezingen. Eén van de zaken is de bezetting op de stembureaus. Hoewel we al veel aanmeldingen hebben ontvangen, hebben we nog steeds extra hulp nodig bij het tellen van de stemmen.

Twee dagen tellen

Wanneer om 21.00 uur alle 26 stembureaus sluiten begint het tellen van de stemmen door de zittende leden samen met de extra tellers. Op de verkiezingsavond worden alleen de stemmen op partijniveau geteld. Op donderdag 23 november, overdag op een centrale locatie, tellen wij de stemmen op kandidaatsniveau. Wij zoeken nog tellers op diverse locaties in de gemeente voor de woensdagavond en tellers voor de donderdag!

Aanmelden als teller?

Om teller te worden, moet u tenminste 18 jaar of ouder zijn en voldoende kennis en vaardigheden hebben met betrekking tot het tellen van stemmen. Als teller volgt u de een digitale cursus met een afsluitende toets. Als teller ontvangt u een financiële vergoeding van € 10,00 per uur. Voor het voltooien van de cursus krijgt u € 20,00.
Heeft  u interesse om ons te helpen als teller? Meld u dan nu aan via onderstaande link: https://oldambt.mijnverkiezing.nl/registreer